/ Δημιουργίες / Φτιάχνουμε με τα παιδιά μας κάρτες Χριστουγέννων

Φτιάχνουμε με τα παιδιά μας κάρτες Χριστουγέννων

mara on December 3, 2018 - 10:17 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Τα Χριστούγεννα μάς δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να έρθουμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να ανταλλάξουμε ευχές. Οι ευχετήριες κάρτες γίνονται πολύτιμο δώρο, όταν τις έχουμε φτιάξει οι ίδιοι και μάλιστα έχοντας ως πολύτιμους βοηθούς τα παιδιά μας. Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, απλώστε τα υλικά και χαρίστε στα παιδιά σας τη χαρά των αναμνήσεων…

 Το Συναπάντημα ανέβηκε στο υπέροχο κάστρο της Χαλκίδας, φωτογράφισε τις χειροποίητες κάρτες του και σας τις παρουσιάζει, για να πάρετε ιδέες για τις δικές σας κατασκευές.

 Θα χρειαστείτε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, πέρλες, χάντρες, κορδέλες. Για τη συγκεκριμένη κάρτα πήρα χάρτινες φόρμες για cupcakes- θα βρείτε στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία- τις έκοψα και τις κόλλησα με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματίζουν ένα δέντρο. Κόλλησα πάνω τους στρασάκια σε διάφορα χρώματα. Στην κορυφή κόλλησα ένα χάρτινο αστέρι και πάνω του χάντρες.

 Το κόκκινο χρώμα θεωρείται χρώμα των Χριστουγέννων. Αυτή την κόκκινη κάρτα μπορούν να τη φτιάξουν τα παιδιά, χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Κόβουμε αυτοκόλλητα με σχέδιο σχετικό με τα Χριστούγεννα- το συγκεκριμένο έχει τον Άγιο Βασίλη και τον χιονάνθρωπο- κολλάμε με τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένα δεντράκι και στην κορυφή κολλάμε μία χάντρα σε σχήμα αστεριού ή λουλουδιού.

 Μία πολύ εντυπωσιακή κάρτα, που ίσως χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες. Διπλώνουμε το χαρτόνι και στη μπροστινή πλευρά τοποθετούμε ένα ποτήρι και σχεδιάζουμε το περίγραμμά του. Με κοπίδι ή ψαλίδι νυχιών κόβουμε το στρογγυλό και κολλάμε ένα διάφανο πλαστικό, (είτε από σακουλίτσα δώρου είτε από συσκευασία τροφίμων-θέλουμε να είναι λίγο σκληρή επιφάνεια). Βρίσκουμε ένα σχέδιο που μας αρέσει από χαρτόνι ή τσόχα κι ανάμεσα στο πλαστικό και το σχέδιο τοποθετούμε χάντρες, παγιέτες. Μια λευκή κορδέλα με γκλίτερ και μια χάντρα σε σχήμα λουλουδιού ολοκληρώνουν το όμορφο αποτέλεσμα.

 Η πιο εύκολη κάρτα, αλλά εξίσου εντυπωσιακή. Σε πράσινο χαρτόνι κόλλησα ένα έτοιμο σχέδιο με γκλίτερ κι ακριβώς από κάτω μία πράσινη φούντα.

 Μία μπάλα από σπάγγο. Κολλάμε κυκλικά τον σπάγγο και στο κέντρο κολλάμε ένα κουδουνάκι. Μία κόκκινη κορδέλα στο πάνω μέρος της μπάλας και η κάρτα μας είναι έτοιμη.

Καλές δημιουργίες και καλές γιορτές με υγεία!


Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.


Διαβάστε επίσης:

Εύκολα σχέδια για να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια: http://www.sinapantima.gr/?p=10343

Στολίδια από παλιά αντικείμενα και απλά υλικά: http://www.sinapantima.gr/?p=9237

Ζωγραφίζοντας πέτρες για τα Χριστούγεννα: http://www.sinapantima.gr/?p=9374

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.