/ Δημιουργίες / Εντυπωσιακές και πολύ εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Εντυπωσιακές και πολύ εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές

mara on December 14, 2018 - 10:24 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Πολλές φορές θέλουμε να ανανεώσουμε τη διακόσμηση που κάνουμε τα Χριστούγεννα σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Υπάρχουν πολλές κι εύκολες κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τη  διακόσμησή μας ή για να δωρίσουμε σε πρόσωπα που αγαπάμε. Αξιοποιούμε όσα υλικά έχουμε σπίτι: κορδέλες, κλωστές, σπάγκους, μαλλί πλεξίματος, μικρά, παλιά διακοσμητικά, κουμπιά, κάλτσες κι όπως πάντα έχουμε παρέα τη φαντασία μας!

  Σχηματίζουμε χωνί με ένα χαρτόνι και κολλάμε μαλλί πλεξίματος ή σπάγκο. Στην κορυφή κολλάμε ένα αστέρι από χαρτί, που το ζωγραφίζουμε με γκλίτερ. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το χωνί σκέτο ως διακοσμητικό ή να το στερεώσουμε σε μια ξύλινη βάση. Κομμάτια από παλιά κάλτσα ή παλιό κασκόλ τα γεμίζουμε και σχηματίζουμε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, σώμα, χέρια και σκούφο. Τα γένια μπορούμε να τα φτιάξουμε από μαλλί πλεξίματος ή μαλλιά παλιάς κούκλας, η μύτη μπορεί να γίνει από αφρολέξ. Αν δεν έχετε ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλιό στολιδάκι σας να το κολλήσετε, μπορείτε στο χέρι να κολλήσετε ένα μικρό φαναράκι από τα παιχνίδια των παιδιών σας ή ένα μικρό δεντράκι από αυτά που πουλάνε στο εμπόριο ως στολίδια της βασιλόπιτας. (credit: www.abeautifulmess.com και pinterest.com).

 Από τις κατασκευές που σας προτείνω, πάντα φροντίζω να βάζω και κάποιες με τα βαζάκια, γιατί γνωρίζω ότι σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν γυάλινα βαζάκια. Ζωγραφίζουμε με ειδικά χρώματα εύκολα σχέδια και γεμίζουμε με σοκολατάκια ή με λαμπάκια και τα μετατρέπουμε σε ένα υπέροχο στολίδι.

 Μπορούμε να ζωγραφίσουμε όλη την επιφάνεια ή να κόψουμε αυτοκόλλητη ταινία σε σχήμα δέντρου. Στο πάνω μέρος κολλάμε μια κορδέλα και στο εσωτερικό τοποθετούμε ένα κεράκι.

 Τα κεράκια είναι η πιο εύκολη κατασκευή. Διαλέξτε κορδέλες με υπέροχα σχέδια και κολλήστε στρας, χάντρες και κουμπιά.

 Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να βάψετε με γκλίτερ κάποια σημεία του σχεδίου.

 Πολύ όμορφα και οικονομικά δώρα για φίλους και συγγενείς, αλλά και υπέροχος τρόπος να στολίσετε την τραπεζαρία σας.

 Επειδή η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο όπου περνάμε αρκετή ώρα της μέρας, μπορούμε να τη στολίσουμε με αντικείμενα που της ταιριάζουν. Κολλάμε στρας, κορδέλες και δαντέλες σε μια κουτάλα και της δίνουμε αμέσως εορταστική όψη.

 Αν το κρασί είναι το αγαπημένο σας ποτό, μην πετάτε τους φελλούς. Δείτε τι υπέροχο δέντρο μπορείτε να φτιάξετε! Κολλήστε πον πον και ένα χάρτινο αστέρι κι ολοκληρώστε την κατασκευή, αν έχετε σπρέι με γκλίτερ. (credit: www.amagicalmess.com).

 Το τελάρο αυτό είχε απομείνει από ένα καδράκι που χάλασε. Το έβαψα λευκό, το τρύπησα με καρφιά και πέρασα μπλε μαλλί πλεξίματος. Στην κορυφή κόλλησα κίτρινο λουλουδάκι για αστέρι και για μπάλες έφτιαξα πον πον και κόλλησα κόκκινες χάντρες. Γύρω γύρω κόλλησα στρας.

 Οι αγαπημένες μας κατασκευές είναι φυσικά αυτές που κάνουμε με τα παιδιά μας. Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο. Βάψτε ξύλινα μανταλάκια και κολλήστε πάνω τους διάφορα αντικείμενα. Εγώ χρησιμοποίησα τα δύο χρώματα, που έχουμε συνδέσει με τα Χριστούγεννα. Έφτιαξα έναν κόκκινο φιόγκο από βελούδινο ύφασμα, ένα μπισκοτένιο ανθρωπάκι και μία χριστουγεννιάτικη μπάλα από μεταλλικό χαρτόνι, έβαψα πράσινα ξύλινα μανταλάκια και τα στολίδια ήταν έτοιμα!

 Κουμπιά, πον πον, ματάκια, κορδέλες είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε με τα παιδιά μας έναν χιονάνθρωπο.

 Πολλές κάρτες είναι τόσο όμορφες, που μπορούμε να τις στολίσουμε. Βάζουμε ένα ποτήρι πάνω σε λευκό χαρτόνι σχηματίζουμε και κόβουμε πολλούς, μικρούς κύκλους. Τους χρωματίζουμε και τους κολλάμε σε χαρτόνι. Κολλάμε κορδέλες και γράφουμε τις πιο γλυκές ευχές!

 Παλιά ποτήρια ή μικρά βαζάκια μπορούν να μας δώσουν ακόμα ένα πρωτότυπο διακοσμητικό. Βάζουμε ως βάση το καπάκι του βάζου ή ένα χαρτόνι σε κυκλικό σχήμα. Κολλάμε βαμβάκι, κομμάτια διακοσμητικής άμμου, μικρά ζωάκια από παιχνίδια των παιδιών μας ή μικρά δεντράκια και τοποθετούμε το ποτήρι ή το βάζο από πάνω. (credit: www.mysocalledcraftylife.com).

Ας γίνουν κι αυτές οι γιορτές μια ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστες στιγμές με όσους αγαπάμε! Καλές δημιουργίες!


Διαβάστε επίσης:

Εύκολα σχέδια για να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια: http://www.sinapantima.gr/?p=10343

J.Yost: Λογοθεραπεία με τη βοήθεια σκύλου θεραπείας: http://www.sinapantima.gr/?p=10226

Οι πιο περίεργοι ναοί του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=10409

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.