/ Προτάσεις / Το πιο εύκολο και νόστιμο τζίζκεϊκ

Το πιο εύκολο και νόστιμο τζίζκεϊκ

mara on February 18, 2019 - 10:37 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μία πολύ καλή μου φίλη, της οποίας ο παππούς είχε ένα πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη για πάρα πολλά χρόνια. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει γενικά το τζίζκεϊκ, αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε…

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο πτι μπερ

200 γρ. αμυγδαλόψιχα

1 πακέτο βούτυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

1 ποτήρι κρασιού λεμόνι – (δύο μεγάλα λεμόνια)

1 βάζο βύσσινα

1 κουταλιά κορν φλάουρ

1 γάλα ζαχαρούχο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα για πολύ λίγα λεπτά βάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε ένα ταψί σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε στο μπλέντερ τα πτι μπερ και την αμυγδαλόψιχα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μίγμα της αμυγδαλόψιχας και των πτι μπερ, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο της τουρτιέρας. Χτυπάμε το τυρί σε μορφή κρέμας, το ζαχαρούχο γάλα, το λεμόνι και απλώνουμε την κρέμα που προκύπτει πάνω στη βάση των μπισκότων. Πάνω στην κρέμα βάζουμε τα βύσσινα. Το σιρόπι από τα βύσσινα το “δένουμε” λίγο με κορν φλάουρ και το ρίχνουμε από πάνω. (Μπορούμε εναλλακτικά να φτιάξουμε ζελέ κεράσι και να το ρίξουμε αντί για το σιρόπι).

Μικρά μυστικά από το Συναπάντημα:

Τη βάση αυτή μπορείτε να τη φτιάξετε, όταν κάνετε μπανόφι.

Την κρέμα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και να τη βάλετε σε έτοιμα ταρτάκια κι από πάνω να βάλετε διάφορα φρούτα .


Διαβάστε επίσης:

Τα πιο εύκολα και νόστιμα τρουφάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=10475

Μπουκάλια και βάζα με δαντέλα: http://www.sinapantima.gr/?p=6782

Νέα αποστολή της NASA αναζητά απαντήσεις για τη δημιουργία του Σύμπαντος: http://www.sinapantima.gr/?p=10691

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.