/ Δημιουργίες / Χειροποίητα δώρα για τη γιορτή της μητέρας

Χειροποίητα δώρα για τη γιορτή της μητέρας

mara on May 7, 2019 - 12:37 in Δημιουργίες
5 (100%) 3 votes

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, θα δούμε ιδέες για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα και πρωτότυπα δωράκια με υλικά που έχουμε στο σπίτι.

Αξιοποιούμε το μπουκάλι μιας παλιάς μας κολώνιας, που έχει τελειώσει. Ζωγραφίζουμε με ειδικά χρώματα για γυαλί ένα ωραίο σχέδιο, γεμίζουμε το μπουκάλι με το αγαπημένο άρωμα της μητέρας μας και της το δωρίζουμε.

Αν μας περισσεύει κάποιο φλιτζάνι από σερβίτσιο που έχει σπάσει ή αν δεν χρησιμοποιούμε πλέον κάποιο σερβίτσιο, μπορούμε να μετατρέψουμε κάποια φλιτζάνια σε διασκοσμητικά δοχεία κεριών. (Πηγή φωτογραφίας δεξιά: https://www.pinkchailiving.com/decorating-with-teacups/)

 Μία απλή γυάλινη, διάφανη κούπα με τη μέθοδο του decoupage μπορεί να γίνει εντυπωσιακή. Στη συγκεκριμένη έκανα το ανάποδο decoupage, για να φαίνεται το σχέδιο στο πίσω μέρος.

 Με την ίδια μέθοδο μπορούμε να φτιάξουμε κορνίζες σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Στη δεξιά κόλλησα τρισδιάστατο αυτοκόλλητο.

 Ξύλινες κορνίζες μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υπέροχα διακοσμητικά. Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.sinapantima.gr/?p=7060

 Για τους λάτρεις της ζωγραφικής ένα μεγάλο κάδρο με τρεις υποδοχές για φωτογραφίες, μπορεί να γίνει καμβάς, που θα φιλοξενήσει τρία μικρά έργα. Τι πιο πολύτιμο δώρο για κάποιον τοίχο του σπιτιού των γονιών μας.

 Ωραία ιδέα για το σπίτι είναι και η κλειδοθήκη. Υπάρχουν σε πολλά σχέδια και μεγέθη και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας φαντασία. Δείτε κλειδοθήκες εδώ: http://www.sinapantima.gr/?p=9824

 Για τις μητέρες που περιποιούνται τον εαυτό τους, ένα πρακτικό δώρο είναι η ράσπα, (λίμα περιποίησης ποδιών). Τη βάφουμε και κολλάμε με την ειδική κόλλα για decoupage ή ζωγραφίζουμε διάφορα σχέδια.

 Από παλιά κουτιά και τενεκεδάκια φτιάχνουμε χρήσιμα αντικείμενα για το υπνοδωμάτιο. Πολλές ιδέες εδώ: http://www.sinapantima.gr/?p=8995

 Ζωγραφίζουμε απλά σχέδια σε ξύλινες μπιζουτιέρες. Περισσότερες: http://www.sinapantima.gr/?p=8851

 Πιο προσωπικό δώρο είναι σίγουρα η τσάντα. Φτιάξτε μία τσάντα από δερματίνη, βάλτε κούμπωμα, στολίστε τη με στρας και περάστε αλυσίδα.

 Με αλυσίδα και σχέδιο από παλιό παπούτσι φτιάχνουμε ένα κολιέ, που θα κλέψει τα βλέμματα. http://www.sinapantima.gr/?p=8995

Πολύ εύκολη κατασκευή είναι και το μπρελόκ. Φτιάχνουμε μια φούντα, περνάμε ένα παλιό, μακρύ σκουλαρίκι, έναν κρίκο και είναι έτοιμο!

 Ένα σημειωματάριο για τις εκκρεμότητες είναι επίσης απλή κατασκευή. Κόβουμε χαρτί στο μέγεθος που επιθυμούμε, βάζουμε εξώφυλλο από τσόχα, χοντρό χαρτόνι ή όποιο άλλο υλικό θέλουμε, ανοίγουμε τρύπες με διακορευτή, περνάμε σπάγκο και κολλάμε διακοσμητικά στοιχεία.

 Οι αρωματικές καρδιές για τη ντουλάπα είναι υπέροχο δώρο. Δείτε περισσότερες καρδιές εδώ: http://www.sinapantima.gr/?p=10673

 Για τις πιο ρομαντικές μαμάδες, σίγουρα τα μπουκάλια με δαντέλα είναι η σωστή επιλογή. Οδηγίες για το πώς να τα φτιάξετε: http://www.sinapantima.gr/?p=6782

 Φωτιστικό από βάζο που ζωγραφίσαμε…Για τη βεράντα και το υπνοδωμάτιο… http://www.sinapantima.gr/?p=9653

 

Καλές δημιουργίες! Και μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο δώρο στη ζωή των μαμάδων μας είμαστε εμείς…


Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.


 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 3 votes

Comments are closed.