/ Προτάσεις / Υπαίθρια ξενοδοχεία: Μία μοναδική εμπειρία διακοπών

Υπαίθρια ξενοδοχεία: Μία μοναδική εμπειρία διακοπών

mara on May 20, 2019 - 14:51 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Όταν άρχισε να δέχεται τους πρώτους του επισκέπτες το υπαίθριο ξενοδοχείο Null Stern Hotel – που βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις- φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο του κόσμου. Πλέον η εταιρία διαθέτει τρία υπαίθρια δωμάτια και προσκαλεί τους τουρίστες να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία στη φύση. Το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο όμως δεν είναι το μοναδικό στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά ακόμα σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Λόγω καιρικών συνθηκών, τα περισσότερα βρίσκονται στην Αφρική.

Στη νότια Αφρική κάτω από το φως των αστεριών, στην καρδιά της άγριας φύσης, ακούγοντας τα λιοντάρια να κάνουν βόλτα στη γύρω περιοχή, ο ύπνος στην ύπαιθρο σίγουρα αποκτά διαφορετικό νόημα.Όλα αυτά συμβαίνουν στο δεντρόσπιτο του Lion Sands Game Reserve.

Το Jamtara Wilderness Camp στην Ινδία υπόσχεται ρομαντικές βραδιές, υπό το άγρυπνο βλέμμα του νυχτερινού συνοδού, που θα κοιμηθεί κοντά σας, για να σας φροντίσει σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι.

Αν η απομόνωση σ’ ένα περίεργα μαγευτικό τοπίο είναι το ζητούμενό σας, τότε μία από τις σουίτες στο Amangiri είναι ο ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται στο Μεγάλο Φαράγγι στα νότια της Utah των Η.Π.Α. Και για τους πιο απαιτητικούς, το ξενοδοχείο έχει φροντίσει να ανεβάσει το επίπεδο της διαμονής με πολλές παροχές: γκουρμέ κουζίνα, μαθήματα γιόγκα, εξερεύνηση της περιοχής. Μια φωτογραφία μιλά από μόνη της για την ομορφιά που αντικρίζουν οι τυχεροί ένοικοι. credit

Eπειδή οι παραπάνω προορισμοί είναι λίγο μακρινοί, ας μεταφερθούμε στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα πρόσφατα είδαμε να γίνεται γνωστό το πρωτότυπο “κρεβάτι στ’ αστέρια” της Κρήτης,  που νοικιάζεται μέσω Airbnb. Στην Ισπανία υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που δίνουν τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να κοιμηθούν σε εξωτερικό χώρο με υπέροχη θέα.

Ένα από αυτά είναι το Balcon de Cordoba hotel. 

 

Κοντά στο κέντρο του Βερολίνου υπάρχει μία μικρή όαση ησυχίας, όπως αποκαλούν το Αckselhaus. Και το δωμάτιο στην οροφή του δεν θυμίζει καθόλου δωμάτιο ξενοδοχείου σε κεντρικό μέρος μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. credit

Ξαπλώστε κάτω απ’ τα αστέρια και ποιος ξέρει… Ίσως ένας από τους παραπάνω προορισμούς δεν είναι άπιαστο όνειρο τελικά….


Διαβάστε επίσης:

Οι πιο εντυπωσιακές μπαρόκ βιβλιοθήκες του κόσμου

Restormel Castle: Η ιστορία του πανέμορφου κυκλικού κάστρου

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.