/ Προτάσεις / Τα ονόματα των τυχερών των προσκλήσεων για τη σπουδαία συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Τα ονόματα των τυχερών των προσκλήσεων για τη σπουδαία συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

mara on May 22, 2019 - 13:06 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το Συναπάντημα, ως χορηγός επικοινωνίας, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δέκα διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη “Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά”,  που θα γίνει στις 24 Ιουνίου στις 21.00 στο Καλλιμάρμαρο.

Τα ονόματα των τυχερών είναι:

  1. Αναστάσιος Σούτσος
  2. Αμαλία Κούρνη
  3. Γεωργία Φλώρου
  4. Δημήτρης Αγγελής
  5. Βασιλική Εξηνταβελώνη
  6. Κώστας Σπυρόπουλος
  7. Στέφανος Σαρρής
  8. Ελένη Χατζηγιάννη
  9. Γεωργία Λιάπη
  10. Γιώτα Πολίτη

 

Στη συναυλία παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασινός, Αντώνης Καλογιάννης, Σταμάτης Κόκοτας, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος, Ηρώ Σαΐα, Πασχάλης Τόνιος, Λάκης Χαλκιάς, Zülfü Livaneli, Arja Saijonmaa. Επίσης,  η χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, η παιδιή χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα και η ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”.

Παρουσιαστές-αφηγητές της βραδιάς: Γρηγόρης Βαλτινός, Ιεροκλής Μηχαηλίδης.

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς

Η συναυλία είναι αφιερώμενη στα 30 χρόνια του Σωματείου “Ελπίδα, Σύλλογος Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο” και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σωματείο για την ενίσχυση των προσπαθειών του.

Ο συνθέτης εξέφρασε την επιθυμία να παρίστανται στη συναυλία, όχι μόνο οι 25 τραγουδιστές, αλλά και το σύνολο των συνάδελφών του συνθετών με τους οποίους από κοινού δημιούργησε το ρωμαλέο ελληνικό τραγούδι. Στη γιορτή προσεκλήθησαν οι: Γιώργος Ανδρέου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιάννης Γλέζος, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Ιωάννου, Ελένη Καραίνδρου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Στέφανος Κορκολής, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Κουρουπός, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Δήμος Μούτσης, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Πορτοκάλογλου Διάνυσης Σαββόπουλος, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Σπανουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Η οικογένεια Μάρκου Βαμβακάρη, η οικογένεια Απόστολου Καλδάρα, η οικογένεια Γιώργου Ζαμπέτα, η οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη, η οικογένεια Σταύρου Κουγιουμτζή, η οικογένεια Γιάννη Παπαϊωάννου, η οικογένεια Μιχάλη Σουγιούλ, η οικογένεια Βασίλη Τσιτσάνη, η οικογένεια Μάνου Χατζιδάκι /Γιώργος Θεοφανόπουλος – Χατζιδάκις, η οικογένεια Μανώλη Χιώτη.

To μήνυμα του σπουδαίου συνθέτη για τη συναυλία:

“Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας. Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια. Ειδικά μετά τα Μνημόνια, μάς χρειάζεται μια μακρά περίοδος ανάκαμψης, προόδου κι αναγέννησης. Πιστεύω όμως ότι η πιο μεγάλη ίσως απώλεια, υψίστης εθνικής σημασίας, είναι το γεγονός ότι χάθηκε ο ανθός του Έθνους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέοι, μορφωμένοι και επιστήμονες οι πιο πολλοί, με άλλα λόγια η ατμομηχανή που θα μας οδηγούσε προς το μέλλον. Με σφιγμένη καρδιά θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω  όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: Να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα. Όμως ποια πατρίδα; Σε μια πατρίδα όπου οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς, την ώρα που η χώρα μας βγαίνει αργά και βασανιστικά από την κρίση, ενώ παράλληλα τα απειλητικά σύννεφα στη γειτονιά μας γίνονται κάθε μέρα πιο μαύρα;  ΕΝΩΘΕΙΤΕ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθείστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με τη λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς. Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!”.


Διαβάστε επίσης:

Ηolly Gerlach: Η συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης

Υπαίθρια ξενοδοχεία: Μία μοναδική εμπειρία διακοπών

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.