/ Uncategorized / Εντυπωσιακά μέρη στην αγκαλιά ψηλών βράχων

Εντυπωσιακά μέρη στην αγκαλιά ψηλών βράχων

mara on July 26, 2019 - 01:01 in Uncategorized, Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Μας θυμίζουν τα Μετέωρα, αλλά απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα από τη χώρα μας. Είναι χτισμένα πάνω σε βράχoυς και, πέρα από την ομορφιά του τοπίου, μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν και σπουδαία ιστορία χιλιάδων ετών.

Η γέφυρα της ισπανικής πόλης Ronda: Αυτό το μεγαλοπρεπές μνημείο αποτελεί ταυτόχρονα σπουδαίο έργο Μηχανικής του 18ου αιώνα. Ενώνει την παλιά με τη σύγχρονη πόλη. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1751 και ολοκληρώθηκε το 1793. Η πρώτη γέφυρα που είχε χτιστεί στην περιοχή κάποια χρόνια πριν είχε καταρρεύσει, παρασύροντας στον θάνατο 50 άτομα. credit

  Sorano: Αποτελεί το καλύτερο δείγμα ετρουσκικού πολιτισμού. Η οχυρωμένη πόλη με τη μακραίωνη ιστορία και τους γραφικούς δρόμους έχει αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς. Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλές μεσαιωνικές οχυρώσεις:  Castello di Montorio, Rocca di Castell’Ottieri, Castello di Montebuono. Οι κάτοικοι είναι περήφανοι- πέρα από τα αξιοθέατα- και για τα παραδοσιακά τους προϊόντα. credit

 

Το εντυπωσιακό χωριό Bozouls βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία, στον νομό Aveyron, (“τη γη των συναισθημάτων”, όπως τον αποκαλούν) και μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, είναι όμως σπάνιας ομορφιάς. Τα νερά του ποταμού Dordeau- με το πέρασμα των χρόνων- αγκάλιασαν το φαράγγι που έχει το σχήμα πετάλου αλόγου και του έδωσαν το σημερινό του σχήμα. Tα εντυπωσιακά σπίτια του δίνουν ζωή στον τόπο αυτό για περισσότερα από 1.000 χρόνια και πλέον φιλοξενούν περίπου 3.000 άτομα. Τη μοναδική θέα που προσφέρει, φυσικά την οφείλει στα 100 μέτρα βάθος και 400 μέτρα πλάτος των βράχων. Απέχει έξι ώρες από το Παρίσι κι αποτελεί έναν προορισμό, που ικανοποιεί όλους τους επισκέπτες του.(credit)

Rocamadour: Ψηφίστηκε ως το αγαπημένο μέρος των Γάλλων το 2016 κι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το πανέμορφο χωριό των 600 κατοίκων δέχεται κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αριθμός που εξηγείται, καθώς τα τελευταία 1000 χρόνια στην περιοχή υπάρχει ναός της Παναγίας, που είναι γνωστός για περιπτώσεις ασθενών που θεραπεύτηκαν, μετά την επισκέψή τους για προσευχή. (credit)

——————————

Διαβάστε επίσης:

Μεθώνη-Κορώνη-Πύλος:Ταξίδι στον χρόνο με υπέροχα κάστρα και μαγευτικές παραλίες

Έρευνα: Τα βιβλία μάς κάνουν ευτυχισμένους και βελτιώνουν τις σχέσεις μας

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.