/ Προτάσεις / Νύχτα συγκίνησης στο Ηρώδειο με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του Μίμη Πλέσσα

Νύχτα συγκίνησης στο Ηρώδειο με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του Μίμη Πλέσσα

mara on September 27, 2019 - 16:40 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το δικό της ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία των συναυλιών του Ηρώδειου άφησε η “Νύχτα Καλοκαιριού” του Μίμη Πλέσσα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Από πολύ νωρίς άτομα όλων των ηλικιών έφθασαν στην πλαγιά της Ακρόπολης, για να ακούσουν τις ανεπανάληπτες επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη και να στηρίξουν τις προσπάθειες του Ιδρύματος “Το Σπίτι του Ηθοποιού”. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της μαγικής αυτής βραδιάς επιμελήθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Η Νάνα Μούσχουρη, ο Κώστας Χατζής, ο Δάκης, ο Στέλιος Διονυσίου, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα, η «Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου», ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμήνευσαν τραγούδια, που μας έχει χαρίσει ο αγαπημένος μας συνθέτης στη μακρόχρονη πορεία του, έχοντας ως “δεύτερη φωνή” το ενθουσιώδες κοινό, που δεν σταμάτησε στιγμή να χειροκροτεί και να τραγουδά. Ο Γιώργος Κατσαρός με το σαξόφωνό του έπαιξε τζαζ διασκευές γνωστών κομματιών και η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας», υπό τη μουσική διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, συνόδευσε μουσικά τον Μίμη Πλέσσα – που έπαιζε πιάνο – σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Ίδρυμα το Σπίτι του Ηθοποιού. Την παραγωγή της συναυλίας ανέλαβε η Music & Drama Productions του Μαυρίκιου Μαυρικίου.


Διαβάστε επίσης:

Σ.Κυμπουρόπουλος: “Έχουμε ηθικό χρέος να μετουσιώσουμε την ώθηση σε πράξη”

Έρευνα: Υπάρχει ισότητα στον χώρο της Τέχνης;

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.