/ Δημιουργίες / Ανακυκλώνουμε αντικείμενα φτιάχνοντας υπέροχα διακοσμητικά

Ανακυκλώνουμε αντικείμενα φτιάχνοντας υπέροχα διακοσμητικά

mara on March 1, 2021 - 10:27 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

 Ο πιο δημιουργικός τρόπος για να περνά ευχάριστα η ώρα, όταν μένουμε σπίτι, είναι οι κατασκευές. Υλικά έχουμε άφθονα, καθώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε παλιά αντικείμενα και να τα μετατρέψουμε σε όμορφα διακοσμητικά. Κορνίζες, γυάλινα βάζα, τενεκεδάκια, μπουκάλια, δοχεία από μέλι ή τυρί, αντικείμενα από ξύλο ή γυαλί όλα μπορούν να γίνουν η βάση για τις νέες δημιουργίες μας.

 Οι μονόχρωμες ξύλινες κορνίζες είναι η πιο εύκολη κατασκευή. Ζωγραφίζουμε πάνω τους ή κολλάμε διάφορα στοιχεία και τις κάνουμε εντυπωσιακές.

 Περιμετρικά κολλάμε κορδέλες, κομμάτια από ύφασμα, κουμπιά, χάντρες, δαντέλες σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το δωμάτιο που θα τοποθετηθούν.

 Μία όμορφη κορδέλα αρκεί για να αλλάξει την κορνίζα, χωρίς να χρειάζονται πολλά άλλα στοιχεία.

Η δαντέλα πάντα μεταμορφώνει υπέροχα τα αντικείμενα.

 Ας δούμε κάποιες κατασκευές μου με τη μέθοδο του decoupage. Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα και στόλισα με κορδέλες.

 Πάνω στις κορδέλες και σε διάφορα σημεία μπορούμε να κολλήσουμε χάντρες για ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 Βάφουμε και το καπάκι και το στολίζουμε.

Στα συγκεκριμένα έβαψα με γκλίτερ τα σχέδια. Τα βάζα που βρίσκονται στο πάνω μέρος της φωτογραφίας τα έκανα με την τεχνική του ανάποδου decoupage. Το σχέδιο βρίσκεται στο πίσω μέρος του βάζου.

 Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μολυβοθήκες , βάζα με αληθινά ή ψεύτικα λουλούδια ή ως γλαστράκια .

Αριστερά ένα ξύλινο κασόνι που στόλισα με σχέδια, στο κέντρο ένα τενεκεδάκι στο οποίο κόλλησα κομμάτι από ταπετσαρία και δεξιά γυάλινο βαζάκι.

Για μολυβοθήκες ιδανικά είναι τα γυάλινα βάζα από μέλι, γιατί χωράνε πάρα πολλά μολύβια. Στο τελευταίο βάζο κάτω δεξιά δοκίμασα να βάλω ρητίνη. Η ρητίνη είναι υγρό γυαλί, που χρησιμοποιείται πολύ σε κατασκευές. Θέλει προσοχή στη χρήση, πρέπει να γίνει σωστά η μείξη των υλικών από τα δύο μπουκάλια και χρειάζεται να μείνει αρκετή ώρα σταθερό το αντικείμενο για να στεγνώσει. Στον πάτο του βάζου τοποθέτησα μικρά βότσαλα, κοχύλια κι αρωματική άμμο σε γαλάζιο χρώμα και μετά έριξα τη ρητίνη.

 Για το παιδικό δωμάτιο οι κατασκευές μπορούν να είναι χαριτωμένες και πρακτικές. Το πλαστικό δοχείο στα δεξιά έχει χερουλάκι, θυμίζει κουβαδάκι και χωράει πάρα πολλά μικρά παιχνίδια. Το ντύνουμε εύκολα με ύφασμα, φτερά και μπορούμε να το στολίσουμε.

 

Υπάρχουν σε τόσο ωραία σχήματα γυάλινα βάζα και μπουκάλια. Αν φτιάχνετε ποτά και μαρμελάδες, είναι υπέροχο να τα αποθηκεύετε σε δοχεία που έχετε στολίσει εσείς.

 Γεμίζουμε πλαστικά δοχεία φαγητού με ποτ πουρί κι αρωματικά ξύλα, περιμετρικά κολλάμε στρας και τοποθετούμε μέσα δύο μικρά βαζάκια με κεριά.  Στα συγκεκριμένα, όταν τα έβαφα, έβαλα ταινία ώστε να υπάρχει αυτό το κενό και να φαίνεται το εσωτερικό του βάζου με το κεράκι.

Τα έντονα χρώματα φωτίζουν τον χώρο.

 

Αν σας αρέσει η ζωγραφική, μπορείτε να κάνετε πιο λιτά διακοσμητικά. Τοποθετήστε βότσαλα, διακοσμητική άμμο και κεράκια στο εσωτερικό και στολίστε τα στη βεράντα. Για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο μια πολύ ωραία ιδέα είναι να βάλετε μικρά φωτάκια στο εσωτερικό.

 

 Ένα εύκολο σχέδιο ζωγραφισμένο ή από σφραγίδες είναι αρκετό για να αλλάξει το βάζο.

 

Παλιά κουτιά γίνονται μπιζουτιέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Βάφοντας με σπρέι

Κατασκευές-ιδέες αποθήκευσης πραγμάτων για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες για δικά μας έργα με χρωματιστό φόντο

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.