/ Προτάσεις / Υπέροχα εγκαταλελειμμένα κτίρια σε διάφορα μέρη του κόσμου

Υπέροχα εγκαταλελειμμένα κτίρια σε διάφορα μέρη του κόσμου

mara on February 20, 2020 - 22:31 in Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

 

 Το νησί Holland των Η.Π.Α. υπήρξε πυκνοκατοικημένο, με τους πρώτους κατοίκους να εγκαθίστανται το 1600 και τους τελευταίους να το εγκαταλείπουν το 1918. Οι περισσότεροι ήταν ψαράδες, η ζωή τους στηριζόταν στο νερό της θάλασσας, η οποία έμελλε να τους βυθίσει… Το 1914 η διάβρωση του εδάφους επιβάρυνε σημαντικά τη δυτική πλευρά του και η σταδιακή άνοδος της στάθμης του νερού προκάλεσε τη μαζική εγκατάλειψή του. Το τελευταίο κτίριο που έμεινε να αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου για πολλά χρόνια, υπέκυψε τελικά στη μανία μιας καταιγίδας και κατέρρευσε. (credit)

 H άλλοτε φυλακή Rummu της Εσθονίας, που κτίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση, γέμισε τη δεκαετία του ’40 με κρατούμενους, που ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται στο κοντικό λατομείο ασβεστόλιθου. Η φυλακή εγκαταλείφθηκε το 1991, όταν η Εσθονία απέκτησε την ανεξαρτησία της. Η περιοχή εξελίχθησε σε δημοφιλή παραλία για τους λάτρεις της εξερεύνησης. (credit)

Το χωριό Houtou Wan της Κίνας -μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 – φιλοξενούσε περισσότερους από 2.000 κατοίκους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, καθώς ο τομέας της αλιείας-που ήταν η βασική απασχόλησή τους- άρχισε να περνά κρίση κι αναζήτησαν καλύτερες συνθήκες ζωής σε κοντινές πόλεις. Σήμερα οι κάτοικοί του είναι ελάχιστοι. (credit)

Το κάστρο Łapalice της Πολωνίας ίσως έχει την πιο θλιβερή ιστορία, καθώς εγκαταλείφθηκε πριν καν ολοκληρωθεί. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1979. Ο ιδιοκτήτης του – ο καλλιτέχνης Piotr Kazimierczak – επέκτεινε την κατασκευή σε γη όπου δεν είχε διακαιοδοσία, στη συνέχεια δεν είχε άλλα χρήματα, οπότε δεν το είδε ποτέ τελειωμένο, όπως ονειρευόταν. (credit)

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.