/ Δημιουργίες / Κατασκευές-ιδέες αποθήκευσης πραγμάτων για το παιδικό δωμάτιο

Κατασκευές-ιδέες αποθήκευσης πραγμάτων για το παιδικό δωμάτιο

mara on March 29, 2020 - 16:28 in Δημιουργίες
5 (100%) 3 votes

Το παιδικό δωμάτιο σίγουρα έχει πάρα πολλά πράγματα και χρειάζονται έξυπνες και δημιουργικές λύσεις για να είναι τακτοποιημένο.

Αν έχετε αγοράκι, σίγουρα κάποια στιγμή θα παραπατήσατε σε ένα από τα αμέτρητα αυτοκινητάκια του. Ένας τρόπος να τα αξιοποιήσετε, είναι χρησιμοποιώντας τα σε κατασκευή. Το ρολόι είναι υπέροχη ιδέα. (Credit) Μπορείτε να τα κολλήσετε σε ένα ρολόι τοίχου που ήδη έχετε ή να κόψετε ένα κομμάτι ξύλου σε σχήμα κύκλου, να προσαρμόσετε στο κέντρο τον μηχανισμό, να το βάψετε και να κολλήσετε τριγύρω  αυτοκινητάκια ή ζωάκια ή τουβλάκια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή ο,τιδήποτε άλλο σκεφτείτε.

Μικρά παιχνιδάκια, κομμάτια από λέγκο, μικρά τουβλάκια αποθηκεύονται σε γυάλινα ή πλαστικά βάζα. Για να τα μετατρέψετε σε όμορφα στολίδια, χρωματίστε με σπρέι το καπάκι τους και κολλήστε ένα παιχνίδι ή μία παιδική κατασκευή. Αριστερά στο πλαστικό δοχείο από μέλι κόλλησα στο καπάκι ένα χταπόδι που έφτιαξε ο γιος μου από ρολό. Το ζωγράφισε μπλε και κόλλησε πλαστικά μάτια. Δεξιά στο καπάκι του γυάλινου βάζου κόλλησα με σιλικόνη ένα πλαστικό καράβι.

Τα γυάλινα βάζα- πέρα από χώρος αποθήκευσης μικρών πραγμάτων- είναι φυσικά οι καλύτερες μολυβοθήκες.

Αυτή είναι η πιο εύκολη κατασκευή που δεν προϋποθέτει ύπαρξη ταλέντου στη ζωγραφική. Θα χρειαστείτε ένα ρολό από χαρτί και χαρτόνι.

Με σπρέι βάψτε γυάλινα βάζα και με χαρτόνι φτιάξτε σχέδια και κολλήστε τα. Ανοίξτε τρύπα στο καπάκι και δημιουργήστε έναν όμορφο κουμπαρά. (creadit)

Το μεγάλο τενεκεδάκι από μέλι χωράει πάρα πολλά μικρά κομμάτια από παιχνίδια, λαστιχάκια, κοκαλάκια, κοσμήματα, ζώνες κι αξεσουάρ. Για να το φτιάξω, έβαλα πρώτα αστάρι, μετά λευκή μπογιά, το σχέδιο και τέλος βερνίκι.

Υπάρχουν αντικείμενα- παλιά παιχνίδια: χάρτινοι ή πλαστικοί κύβοι, κουβαδάκια που μπορούν να χωρέσουν πολλά αντικείμενα.

Οι μεγάλες κούτες γίνονται εντυπωσιακά αυτοκινητάκια αποθήκευσης. Ντύστε την κούτα με κόλλα περιτυλίγματος, ταχυδρομικό χαρτί ή με ύφασμα και κολλήστε ρόδες από χαρτόνι. (credit)

Στο τσίγκινο διακοσμητικό τενεκεδάκι κόλλησα μάτια κι ένα κουδουνάκι για μύτη, έβαλα στο εσωτερικό του ύφασμα, αρωματική άμμο και σαπουνάκια. Ωραία ιδέα εξοικονόμησης χώρου και πρωτότυπο δωράκι.

Σε κασόνια βάζουμε ροδάκια, τα βάφουμε και τα γεμίζουμε με παιχνίδια. Περισσότερες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε κασόνια, θα βρείτε εδώ. 


Διαβάστε επίσης:

Kατασκευές με ζωγραφιές των παιδιών σας

Ανανεώνουμε το παιδικό δωμάτιο με δικές μας κατασκευές

Ανανεώνουμε τη διακόσμηση αξιοποιώντας παλιά αντικείμενα

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 3 votes

Comments are closed.