/ Δημιουργίες / Κατασκευές με ξυλάκια

Κατασκευές με ξυλάκια

mara on April 27, 2020 - 20:40 in Δημιουργίες
4.8 (95%) 32 votes

Οι κατασκευές με ξυλάκια μπορούν να είναι πολύ εύκολες ή δύσκολες, ανάλογα με το πόση όρεξη έχουμε να ασχοληθούμε. Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα ξυλάκια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Επιλέξτε ένα σχέδιο και περάστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας με τα παιδιά σας.

  Οι πιο εντυπωσιακές είναι οι κατασκευές σπιτιών. Όσο μεγαλύτερη έμφαση δίνουμε στη λεπτομέρεια, τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα. Μια απλή κατασκευή σπιτιού χρειάζεται τουλάχιστον 60 ξυλάκια και μια κόλλα. Για το σπίτι με τον ανεμόμυλο και τη σκάλα φροντίζουμε να κολλάμε σωστά το πάτωμα και προσέχουμε να στεγνώνει καλά το κάθε κομμάτι πριν προχωρήσουμε. (credit).

 Στο σπιτάκι αυτό με τα δυο παράθυρα και την πόρτα χρησιμοποιήθηκαν περίπου 70 κομμάτια. Θα χρειαστείτε χάρακα για να υπολογίσετε τα σημεία που θα είναι τα δύο παράθυρα. Καλό είναι να τα υπολογίσετε λίγο πιο πάνω από το μέσο της κάθε πλευράς . Σημειώνετε και κόβετε τα ξύλα. Αντίστοιχα και το κενό για την πόρτα, αφού σημειώσετε πού θα είναι, κόβετε τα ξύλα.

 Για να γίνουν πιο καλά οι ενώσεις, μπορείτε να κολλήσετε δύο ξυλάκια στο πάτωμα και ξύλινα κυβάκια στις γωνίες. Προσθέστε ύφασμα και δαντέλα για τις κουρτίνες, ώστε να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο.

 Τα δωμάτια αυτά τα έφτιαξε ο γιος μου, χωρίς να χρειαστεί να τον βοηθήσω. Δείξτε αρχικά στα παιδιά σας πώς μπορούν να φτιάξουν το πρώτο δωμάτιο κι αφήστε τα να δημιουργήσουν. Στο δωμάτιο αριστερά ο γιος μου σκέφτηκε να φτιάξει έναν ξύλινο καναπέ. Έκοψε τα ξύλα στο μέγεθος που χρειαζόταν για να χωρέσει ο καναπές. Στη συνέχεια πήρε αφρολέξ και το έντυσε με ύφασμα, φτιάχνοντας ένα μαξιλάρι. Το εσωτερικό μπορεί να γεμίσει με τραπεζάκια, καρέκλες, πιάτα, ποτήρια κι άλλα μικρά αντικείμενα από διάφορα παιχνίδια. Και φυσικά τα ξύλα ζωγραφίζονται στα αγαπημένα τους χρώματα.

 Mε ξυλάκια μπορείτε να φτιάξετε στολίδια ή σελιδοδείκτες.

 Μία άλλη ιδέα είναι οι κορνίζες. Ζωγραφίζουμε τα ξυλάκια κι επιλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να βάλουμε.

Περισσότερες ιδέες για κατασκευές με μανταλάκια και ξυλάκια θα βρείτε εδώ

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας κορνίζες εύκολα και οικονομικά εδώ.

——————————————————-

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

Comments are disabled
Rate this article
4.8 (95%) 32 votes

Comments are closed.