/ Συναντήσεις / Τα διαφορετικά έργα Τέχνης

Τα διαφορετικά έργα Τέχνης

mara on May 24, 2020 - 19:09 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

Η φαντασία δεν έχει όρια, ευτυχώς! Κι όταν συνδυάζεται με το ταλέντο, το αποτέλεσμα μόνο εντυπωσιακό μπορεί να είναι. Πρόσφατα στην Αυστραλία άρχισε να αναπτύσσεται ένα νέο ενδιαφέρον κίνημα δημόσιας Τέχνης, που μαγνητίζει επισκέπτες σε απομακρυσμένες πόλεις. Τη διετία 2017-2019 η ξηρασία ανάγκασε πολλούς αγρότες να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα, μετέτρεψε τους χώρους αποθήκευσης σιτηρών σε άψυχα εγκαταλελειμμένα κτίρια κι έβαλε σε σκέψεις εκπροσώπους πολιτιστικών ομάδων για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα κτίρια αυτά με δημιουργικό τρόπο.

(credit)

Τα πρώτα μεταμορφωμένα σιλό είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο Wheatbelt του Northam λίγο νωρίτερα, το 2015. Στόχος του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού FORM, που στρατολόγησε δύο γνωστούς καλλιτέχνες του δρόμου, τον Phlegm και τον HENSE, ήταν ζωγραφίζοντας οκτώ σιλό να βάλουν χρώμα στις “σκονισμένες περιοχές” της χώρας. Η απήχηση αυτής της πρωτοβουλίας ήταν τέτοια, που καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στη Δυτική Αυστραλία για να θαυμάσουν από κοντά τα έργα.

   (credit)

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35 ζωγραφισμένα σιλό, πολλά από τα οποία ανήκουν στην GrainCorp κι εκτείνονται σε 4.700 μίλια. Το καθένα από αυτά αφηγείται μία ιστορία σχετικά με την περιοχή και τους ανθρώπους της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν κι άλλα αντίστοιχα έργα σύντομα, καθώς 25 πόλεις ήδη οργανώνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

  (Credit) 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.