/ Προτάσεις / Γ.Δημολιάτης: «Η Μεγάλη Κραυγή»

Γ.Δημολιάτης: «Η Μεγάλη Κραυγή»

megali kraugi_01
mara on March 16, 2015 - 10:35 in Προτάσεις

Το Συναπάντημα διαβάζει βιβλία και σας προτείνει…

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση δύναμη χρειάζεται ο άνθρωπος που στηρίζει έναν ασθενή, πάσχοντα από χρόνια νόσο; Πώς νιώθει, όταν αφήνει πίσω τον εαυτό του, τις επιθυμίες, τις ανάγκες τους, για να υπηρετήσει πιστά το αγαπημένο του πρόσωπο; Το βιβλίο «Η Μεγάλη Κραυγή» μας δίνει τις απαντήσεις.

megali kraugi_01

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πρόκειται για μία συλλογή από μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν βιώσει τη σχέση με τη χρόνια νόσο, ένα βιβλίο που παίρνει «την κάμερα» από τον ασθενή και τη στρέφει σ’ αυτόν που τον φροντίζει. Ένα βιβλίο που μιλάει στις περισσότερες καρδιές αφού κι εκείνοι που δεν έχουν ζήσει σχετική εμπειρία, γνωρίζουν κάποιον που στέκεται ακλόνητος φρουρός πλάι σε έναν γονιό, έναν σύζυγο ή και ένα παιδί. Το έργο αυτό του γιατρού και πανεπιστημιακού Γιάνη* Δημολιάτη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κοντύλι, προκαλεί και μια μεγάλη συζήτηση για τη σχέση του «ζην» με το «ευ ζην», αλλά και για το σύστημα υγείας ενώ -αν και έχει αφετηρία την ασθένεια- αποτελεί τελικά μία μεγάλη κραυγή για ζωή.

megali kraugi_03

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

megali kraugi_03 Ο Γιάνης* Δημολιάτης γεννήθηκε το 1951 στην Κάτω Σκαφιδωτή Πρεβέζης, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα. Από το 1989 ζει στην Πεδινή Ιωαννίνων και εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για το συγκεκριμένο του βιβλίο δήλωσε: «Αυτό το βιβλίο οι αφηγητές μου το έγραψαν, δικά τους λόγια είναι. Εγώ απλά πήγα και τους βρήκα και τους ζήτησα να μου τα πουν και τα έβαλα στο χαρτί με τρόπο που να μπορείς εσύ, αναγνώστη, να τ’ ακούσεις (τα λόγια ακούονται, δεν διαβάζονται)».

Πηγή φωτογραφιών: www.kondyli.gr

Ευχαριστώ την Ηρώ Πογκόη για την πολύτιμη βοήθεια

*Το όνομα του συγγραφέα γράφεται με ένα νι

0 POST COMMENT
Rate this article

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>