/ Δημιουργίες / Μπουκάλια και βάζα με δαντέλα

Μπουκάλια και βάζα με δαντέλα

mara on January 25, 2019 - 10:23 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

 

Τα γυάλινα μπουκάλια, όπως και τα βαζάκια, μπαίνουν στο σπίτι μας με διαφορετικά περιεχόμενα. Μπουκάλια από κρασί, νερό, ξύδι σε διάφορα μεγέθη, μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα διακοσμητικά για το σπίτι μας.

Θα σας δείξω κάποια μπουκάλια που έβαψα και στόλισα με ωραία σχέδια, δαντέλες και διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Πριν αγοράσετε χρώμα δαντέλας, σκεφτείτε ποια χρώματα μπογιάς έχετε, με ποια θα ταιριάζουν, με ποια θα κάνουν ωραία αντίθεση. Επειδή οι δαντέλες- σε σχέση με άλλα υλικά- είναι ακριβές, θα πρότεινα να πάρετε μέχρι τρία χρώματα. Εγώ διάλεξα το λευκό, το ροζ και το μπεζ σκούρο, που νομίζω ότι καλύπτουν τους περισσότερους συνδυασμούς.

Πριν βάψετε το μπουκάλι, μην ξεχάσετε να περάσετε τη γυάλινη επιφάνεια με αστάρι, για να μείνει το χρώμα.

Μετά το χρώμα και το σχέδιο περνάμε βερνίκι. Δαντέλα μπορούμε να βάλουμε γύρω από το σχέδιο και γύρω από το καπάκι.  Στα μπουκάλια που δεν έχουν καπάκι, μπορούμε να βάλουμε γυάλινες διακοσμητικές πέτρες, αν τα θέλουμε μόνο ως διακοσμητικά και δεν θα τα γεμίσουμε με νέο περιεχόμενο.

Δαντέλα και διακοσμητική ταινία γύρω από το καπάκι.  Γεμίστε τα μπουκάλια αυτά με το αγαπημένο σας λικέρ ή με κρασί και στολίστε τα στο τραπέζι σας. Δωρίστε τα σε αγαπημένα πρόσωπα με ή χωρίς περιεχόμενο. Πρωτότυπο δώρο και το πιο σημαντικό: δική σας δημιουργία!

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

 

Διαβάστε επίσης:

Κατασκευές από μανταλάκια και ξυλάκια παγωτού: http://www.sinapantima.gr/?p=5484

Μικρά αριστουργήματα σε ξύλο:  http://www.sinapantima.gr/?p=6620

Φτιάξτε με το παιδί σας τις ευχετήριες κάρτες: http://www.sinapantima.gr/?p=5828

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *