/ Προτάσεις / Ο … εγκληματικός κύριος Κόστνερ

Ο … εγκληματικός κύριος Κόστνερ

mara on April 19, 2016 - 09:52 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Σάββατο βράδυ και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε ταινία με σούπερ-ήρωες, έναν άτακτο παππού, τον δεύτερο γύρο του γάμου αλά ελληνικά και αποφασίζεις να προτιμήσεις την περιπέτεια με μια δόση φαντασίας: επιστημονικής- καλλιτεχνικής.

costner_01

Υπόθεση της ταινίας “Criminal”: Ένας πράκτορας της CIA, κατά τη διάρκεια σοβαρής αποστολής στο Λονδίνο, σκοτώνεται και μαζί του χάνεται μια πολύτιμη πληροφορία. Ο προϊστάμενός του καταφεύγει σε έναν επιστήμονα και του ζητά να μεταφέρει τη μνήμη του νεκρού πράκτορα στο μυαλό ενός άλλου ανθρώπου, για να μπορέσουν να αντλήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται άμεσα, προκειμένου να εμποδίσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Ιδανικός υποψήφιος για τη… μεταφορά είναι ένας επικίνδυνος κρατούμενος, ένας εγκληματίας που βρίσκεται στη φυλακή σε ημιάγρια κατάσταση. Πόσο εύκολο είναι να τιθασεύσεις ένα μυαλό; Πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένας εγκληματίας και να συνεργαστεί; Και τι συμβαίνει όταν μαζί με τη γνώση και τις αναμνήσεις μεταφέρεται και το συναίσθημα;

Κριτική από το Συναπάντημα: Το Criminal είναι στην ουσία μία αστυνομική περιπέτεια με γρήγορες σκηνές πολλαπλής καταδίωξης, με μία μικρή δόση επιστημονικής φαντασίας-με την έννοια της μεταφοράς μνήμης από το ένα μυαλό στο άλλο, διανθισμένη και με σκηνές από μία ιστορία αγάπης, οι οποίες κάνουν την ταινία προσιτή και στο πιο… ευαίσθητο κινηματογραφικό κοινό. Ο Κέβιν Κόστνερ, για άλλη μια φορά, κάνει κτήμα του τον ρόλο και σε πείθει πως βλέπεις τον Τζέρικο για 113 λεπτά και είναι ο ηθοποιός που στην ουσία κρατά την ταινία στα χέρια του. Μπορεί να μη νιώσετε ότι είναι η καλύτερη ταινία περιπέτειας που έχετε δει, αλλά σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου.

Σκηνοθεσία: Ariel Vromen

Σενάριο: Douglas Cook και David Weisberg

Πρωταγωνιστούν: Kevin CostnerGary OldmanTommy Lee Jones

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *