/ Προτάσεις / Χειροποίητα στολίδια

Χειροποίητα στολίδια

mara on November 9, 2014 - 17:33 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Όταν μπαίνει ο Νοέμβρης και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, γινόμαστε όλο και πιο ανυπόμονοι… Είναι η κατάλληλη περίοδος να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά-σιγά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την κατασκευή χειροποίητων στολιδιών. Το Συναπάντημα θα σας δίνει πολλές ιδέες προβάλλοντας είτε πράγματα που βρίσκει στο διαδίκτυο είτε δικές του κατασκευές.

ornaments1_03Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοχύλια που μαζέψατε το καλοκαίρι από τις αγαπημένες σας παραλίες; Τι θα λέγατε να τα στολίσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας; Αγοράστε ένα ή δύο σπρέι διαφορετικών χρωμάτων, περάστε με προσοχή μια κορδέλα ή σπάγκο, βάλτε μια ωραία χαντρούλα και το στολίδι σας είναι έτοιμο. (πηγή φωτογραφίας:marthastewart.com)

ornaments1_07ornaments1_06 Δυο πρωτότυπες ιδέες για ξεχωριστά στεφάνια που κατασκευάζονται εύκολα. Αν είστε λάτρεις των κρασιών, κρατήστε τους φελλούς . Κολλήστε τους με σιλικόνη και προσθέστε όποιο άλλο στολίδι θέλετε. Με τον ίδιο τρόπο, αξιοποιείστε παλιές χριστουγεννιάτικες πλαστικές μπάλες και στολίδια για το στεφάνι της εξώπορτας ή το αστέρι-κορυφή του δέντρου σας. (handmade-website.com και www.homedepot.com)

ornaments1_01  ornaments1_02Για εσάς που δεν επιθυμείτε να στολίσετε δέντρο, υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Χειροποίητες γιρλάντες, αστεράκια, κορδέλες και φωτάκια πάνω σε κλαδιά… (πηγή φωτογραφιών: marthastewart.com)

ornaments1_09 ornaments1_10

Σε οποιαδήποτε εσοχή του σπιτιού και κυρίως αν θέλετε να ομορφύνετε το χολ σας ή τον διάδρομο, ακόμα και την αποθήκη σας ή το γκαράζ που έχετε μετατρέψει σε δωμάτιο αποθήκευσης αντικειμένων… Μια παλιά σκάλα ή σύρματα γίνονται οι επιφάνειες υποδοχής των αγαπημένων σας στολιδιών. Τοποθετείστε ακόμα και σκέτες κορδέλες, σκοινιά, καμπανούλες και χάρτινα στολίδια που έχετε φτιάξει εσείς, ή τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των παιδιών σας ή ευχετήριες κάρτες  προηγούμενων ετών. Στερεώστε με μανταλάκια ή τρυπήστε και περάστε σε κορδέλες. Για καλύτερο αποτέλεσμα, προτείνω να προσθέσετε φωτάκια. (πηγή φωτογραφιών: www.idreamhomez.com και www.ihousedecors.com).

ornaments1_08 Τέλος, μια φάτνη φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Μια ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα παιχνίδια των παιδιών σας, αγγελάκια, μικρά ανθρωπάκια και ζωάκια. (www.allaboutyou.com)

2 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
  • January 29, 2016

    Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

    Reply
  • January 29, 2016

    This design is steller! You definitely know how to keep a reader amused.

    Reply