/ Προτάσεις / Ψάχνοντας τη Ντόρυ: Η απολαυστική συνέχεια της πρώτης ταινίας

Ψάχνοντας τη Ντόρυ: Η απολαυστική συνέχεια της πρώτης ταινίας

mara on September 27, 2016 - 10:07 in Προτάσεις
Rate this post

Η ταινία αυτή της εταιρίας Walt Disney , διάρκειας μιας ώρας και 45 λεπτών, έχει τραβήξει την προσοχή , όχι μόνο για την υπόθεσή της. Τα νούμερα που τη συνοδεύουν είναι εντυπωσιακά, ενώ οι προβολές παγκοσμίως είναι σε εξέλιξη.  Κόστισε 200.000.000 δολάρια και στις μέρες που ακολούθησαν την πρεμιέρα της το καλοκαίρι που μας πέρασε, παγκοσμίως συγκέντρωσε 970.000.000 δολάρια. Βρέθηκε στην τρίτη θέση στην κατηγορία «εισπράξεις κινουμένων σχεδίων, (παραγωγής 2002 και μετά),  στην παγκόσμια  πρεμιέρα»,  (πίσω από τη Ζωούπολη και την Εποχή των Παγετώνων  ΙΙΙ)*. Μόνο οι παραπάνω λόγοι την κάνουν ήδη ελκυστική πρόταση.

dory_01

Υπόθεση: Βρισκόμαστε έναν χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο, φυσικά στον βυθό. Η Ντόρυ με αφορμή ένα όνειρο που βλέπει, θα θυμηθεί τους γονείς της και θα πάρει την απόφαση να πάει να τους βρει. Ο Νέμο και ο πατέρας του ο Μάρλιν φοβούνται να την αφήσουν μόνη και την ακολουθούν. Μέσα από πολλές περιπέτειες με πολλή δράση και τους ήρωες να χάνονται και να βρίσκονται ξανά, η Ντόρυ θα φθάσει στο μέρος όπου θυμάται να μεγαλώνει με τους γονείς της,  στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής της Καλιφόρνια. Εκεί θα βρει παλιούς της φίλους, αλλά θα γνωρίσει και νέους-όπως το υπέροχο χταπόδι Χανκ- και όλοι μαζί θα τη βοηθήσουν να λύσει το μυστήριο του τι της συνέβη και έχασε τους γονείς της.

Κριτική από το Συναπάντημα: Η συμπαθητική και γλυκιά Ντόρυ με την απώλεια βραχύχρονης μνήμης ψάχνει τους γονείς της και μέσα από σκηνές που θυμάται διαδοχικά, μας λέει τη συγκινητική ιστορία της. Είναι σαφέστατα μία μεγάλη παραγωγή, ωραία σχέδια και χρώματα-που δημιουργούν ηρεμία- και το σπουδαιότερο όλων, που κάνει την ταινία κατάλληλη ίσως και για πιο μικρές ηλικίες: στην ταινία αυτή δεν υπάρχει κακός. Στην αρχή της μόνο υπάρχει μία λίγο τρομακτική φιγούρα ενός θαλάσσιου τέρατος που μοιάζει με χταπόδι με δαγκάνες, το οποίο κυνηγά τους πρωταγωνιστές, αλλά η σκηνή διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα. Σίγουρα κατάλληλη για παιδάκια πέντε ετών και πάνω και για όλους τους γονείς. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου που δανείζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια είναι απολαυστική για μία ακόμα φορά, όπως βέβαια και η αμερικανίδα Ellen Lee DeGeneres στη μη μεταγλωττισμένη ταινία. Αν πάτε μεγάλη παρέα, βγαίνοντας ίσως φωνάζετε μεταξύ σας «ούρου-ούρου». Βλέποντάς την, θα καταλάβετε γιατί… Μία πολύ καλή επιλογή για να ξεφύγετε από το γκρίζο-όχι μόνο λόγω καιρού- εξωτερικό σκηνικό…

Διαβάστε επίσης: 

Μπάτε σκύλοι αλέστε: Μία ταινία για τη… μυστική ζωή των τετράποδων φίλων μας: http://www.sinapantima.gr/?p=7391

Φτιάξτε με το παιδί σας τις ευχετήριες κάρτες: http://www.sinapantima.gr/?p=5828

————————————————————————————————————————————————

*

Rank

Film

Worldwide opening ($ million)

Year

1 Zootopia 233.1 2016
2 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 218.4 2009
3 Finding Dory 185.7 2016

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *