/ Προτάσεις / Επίσκεψη «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων»

Επίσκεψη «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων»

mara on October 25, 2016 - 08:54 in Προτάσεις
Rate this post

 

Τριάντα είδη δεινοσαύρων, πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, ζωντανεύουν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα ζώα αυτά που έζησαν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

deinosauroi_02

Εκθέματα που κινούνται και αναπαριστούν τους ήχους που έβγαζαν οι δεινόσαυροι, αναπνέουν και ανοιγοκλείνουν τα μάτια. Ανάμεσα σε άλλα είδη- μπορείτε να δείτε στις πραγματικές τους διαστάσεις- τον γιγαντιαίο Στεγόσαυρο, τον επιβλητικό Τρικεράτοπα, τον φυτοφάγο Αγκυλόσαυρο, τον ιπτάμενο Πτερανόδοντα, την καλή «μαμά σαύρα» Μαιασαύρα. Μπροστά σε κάθε έκθεμα υπάρχουν πληροφορίες για την περίοδο που έζησε, τα ανατομικά γνωρίσματα, τις ιδιαιτερότητές του, καθώς και τις διατροφικές του συνήθειες.

deinosauroi_01

Στην είσοδο του χώρου, όπου βρίσκονται τα περισσότερα εκθέματα-στον πρώτο όροφο- οι μικροί επισκέπτες θα πάρουν μία φωτοτυπία με ένα σχέδιο με δεινόσαυρους, το οποίο μπορούν να χρωματίσουν σε μία γωνιά με μαξιλάρια και μαρκαδόρους. Αφιερώστε λίγη ώρα με τα παιδιά σας κάνοντας ανασκαφές με τα πινέλα και τα εργαλεία στην τετράγωνη μικρή επιφάνεια με χώμα που θα βρείτε επίσης στον πρώτο όροφο, για να τα βοηθήσετε να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τα οστά προϊστορικών ζώων.

deinosauroi_04 deinosauroi_03

Η έκθεση είναι κατάλληλη και για μικρές ηλικίες, αλλά οι ταινίες που προβάλλονται, για να γίνουν κατανοητές, καλό είναι το παιδί σας να είναι πάνω από πέντε ετών. Πριν πληρώσετε το εισιτήριο, δείτε τις τιμές.

Γενική είσοδος: 6 ευρώ

Οικογενειακό 4 ατόμων: 20 ευρώ

Αν θέλετε μαζί με την έκθεση «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων» να παρακολουθήσετε στη «ΘΟΛΟ» και μία από τις ταινίες: «Τιτάνες στην εποχή των παγετώνων», «Δαρβίνος το μυστήριο της φύσης» και «Κατακτώντας τους ουρανούς»-διάρκειας λιγότερης από ώρα η καθεμιά-προτιμήστε το συνδυαστικό εισιτήριο: 10 ευρώ. (Συμβουλή: Στη συγκεκριμένη αίθουσα όσο πιο πίσω καθίσετε, τόσο πιο καλά θα απολαύσετε την ταινία).

deinosauroi_05

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η έκθεση βρίσκεται στο κτήριο 1.

Ωράριο λειτουργίας: http://timetable.hellenic-cosmos.gr/

Τηλ. πληροφοριών (Δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση): 212 254 0000

Μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας δωρεάν στο πάρκινγκ του «Ελληνικού Κόσμου».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

————————————————————————–

Διαβάστε επίσης:

 Τα μωρά τα ξανα…φέρνουν οι Πελαργοί: http://www.sinapantima.gr/?p=7528

10 πράγματα που συμβαίνουν όταν το παιδί γίνει δύο ετών…: http://www.sinapantima.gr/?p=3466

Φτιάξτε με το παιδί σας τις ευχετήριες κάρτες: http://www.sinapantima.gr/?p=5828

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *