/ Δημιουργίες / Ζωγραφική σε καμβά για παιδικό δωμάτιο

Ζωγραφική σε καμβά για παιδικό δωμάτιο

mara on January 11, 2017 - 13:58 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

 

Το παιδικό δωμάτιο θέλουμε να είναι πάντα με έντονα χρώματα, που να ξεκουράζουν, βέβαια, τα μάτια. Αφού φροντίζουμε το χρώμα των τοίχων, ας δούμε τι μπορούμε να κρεμάσουμε για να τους κάνουμε ακόμα πιο όμορφους. Θα σας δείξω σήμερα κάδρα που ζωγράφισα και αργότερα θα δούμε και κατασκευές που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα για το παιδικό δωμάτιο. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι απλό καμβά-στο εμπόριο θα βρείτε οικονομικούς σε διάφορα σχήματα- ή κόντρα πλακέ, ακρυλικά χρώματα ή υδατοδιαλυτά παστέλ. Αν πάρετε λεπτό καμβά θα χρειαστείτε σίγουρα τελάρο, κορνίζα να το στολίσετε. Ο πιο χοντρός έχει κενό στο πίσω μέρος και μπορείτε να τον κρεμάσετε. Αν αγοράσετε κορνίζα με βάθος και τοποθετήσετε μέσα τον λεπτό καμβά, θα δείτε πως αυτό που ζωγραφίσατε μοιάζει με έργο Τέχνης. Αν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τη ζωγραφική, καλό είναι να ξεκινήσετε με τα ακρυλικά χρώματα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μην αραιώνετε πολύ στο νερό.

Στα κάδρα που ζωγραφίζουμε για το δωμάτιο του παιδιού μας έχουμε δύο επιλογές. Ή να φτιάξουμε ένα έργο που θα ταιριάζει και όταν περάσει στην εφηβεία ή θα φτιάξουμε κάτι με τους αγαπημένους του ήρωες.

Θα δούμε αρχικά κάποια κάδρα της πρώτης επιλογής.

Για δωμάτιο κοριτσιού:

paidiko_kadro_16 Τα κορίτσια θέλουν να βλέπουν όμορφες κοπέλες που μοιάζουν με νεράιδες.  Μπορούμε να ζωγραφίσουμε στο κέντρο το σχέδιό μας και να γεμίσουμε το κάδρο με το αγαπημένο τους χρώμα.

paidiko_kadro_12 Μη διστάσετε και τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Αυτό το σκούρο μωβ δένει πολύ όμορφα με οποιοδήποτε χρώμα του τοίχου.

paidiko_kadro_14 Αν δεν νιώθετε πως έχετε ταλέντο στη ζωγραφική, επιλέξτε ένα πολύ εύκολο σχέδιο. Η πλάτη της κοπέλας και ένα απλό φορεματάκι είναι μία ιδέα που εύκολα μπορείτε να υλοποιήσετε.

 

paidiko_kadro_17 Δοκίμασα φόντο σε διάφορα χρώματα για να δείτε πως όποιο κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο χαριτωμένο.

paidiko_kadro_04 Το συγκεκριμένο κάδρο το έφτιαξα σε παχύ, καλής ποιότητας, ξύλο με υδατοδιαλυτά παστέλ. Είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα πρέπει να το βάλετε σε κάδρο με τζάμι, για να αντέξουν τα χρώματα.

Για δωμάτιο αγοριού ή πιο ουδέτερα:

 

paidiko_kadro_13 Τι πιο πρωτότυπο δώρο να κάνετε σε μια φίλη σας που μόλις γέννησε το μικρό της αγοράκι!!! Της δίνετε μία ιδέα για το τι θα ακολουθήσει…

paidiko_kadro_11 Τοπίο: απλή ζωγραφιά με τη χρήση επτά χρωμάτων. Μέσα σε κάδρο με τζάμι δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

paidiko_kadro_10 Φτιάξατε μία ζωγραφιά τα Χριστούγεννα σε ένα λεπτό καμβά. Δεν χρειάζεται να τη μαζέψετε. Σε κορνίζα στον τοίχο, θα δείχνει υπέροχη!

paidiko_kadro_15 Σπίτι με αυλή: επίσης πολύ απλό και ουδέτερο σχέδιο.

paidiko_kadro_08 Το συγκεκριμένο το έφτιαξα για γνωστό αρωματοπλωλείο της Σπάρτης. Με ένα χρώμα και δύο απλά σχέδια, το κάδρο μπορεί να είναι επίσης όμορφο.

Η δεύτερη επιλογή, όπως είπαμε, είναι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών μας.

paidiko_kadro_07 paidiko_kadro_02 Ακόμα κι αν δεν έχετε κόρη, έχετε σίγουρα ακούσει τη Frozen. Πόσα προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει με την ηρωίδα. Πάρτε ιδέες και φτιάξτε ένα κάδρο και γράψτε το όνομα του κοριτσιού.

paidiko_kadro_05 Σε κόντρα πλακέ έφτιαξα το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο Μίκυ είναι διαχρονικός και αρέσει στους μικρούς πολύ.

paidiko_kadro_09 Εποχή των παγετώνων: Αν δει έστω μία από τις ταινίες ο μικρός σας άγγελος, σίγουρα θα εκτιμήσει το κάδρο…

paidiko_kadro_18 Ήρωες μιας παιδικής σειράς. Το σχέδιο δεν θα σας δυσκολέψει.

paidiko_kadro_01 Άλλο ένα κλασικό σχέδιο είναι οι δεινόσαυροι. Το συγκεκριμένο έργο το έφτιαξα σε μεγάλο κόντρα πλακέ και πραγματικά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε.

paidiko_kadro_06 Η Μάσα και ο αρκούδος.

paidiko_kadro_03 Ο Τζέικ ο πειρατής. Κάντε εσείς το κεντρικό σχέδιο και αφήστε το παιδί σας να γεμίσει το κάδρο με χρώμα. Ακόμα κι αν δεν είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχετε κρεμάσει στον τοίχο του δωματίου του δικό του έργο.

 

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

—————————————————

Η δημοσίευση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της καλής μου φίλης Κέλλυς Σακάκου, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και της άρεσε τόσο πολύ η ζωγραφική.

————————————————

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξτε μόνοι σας τα γούρια για το νέο έτος: http://www.sinapantima.gr/?p=7892

Φτιάξτε με το παιδί σας τις ευχετήριες κάρτες:http://www.sinapantima.gr/?p=5828

 

 

6 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments
  • January 19, 2017

    Είσαι φοβερή, έχεις μεγάλο ταλέντο,μπράβο!!!

    Χρυσή
    Reply
  • January 19, 2017

    Είναι πάρα πολύ όμορφα όλα

    Μάνος
    Reply
  • January 19, 2017

    καταπληκτικά χρώματα και σχέδια!

    Κυριακή και Σωτήρης
    Reply
  • January 19, 2017

    Στολίδια για κάθε δωμάτιο!

    Σίσσυ
    Reply
  • January 19, 2017

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΔΡΑ

    Δήμητρα Γ. από Γερμανία
    Reply
  • June 30, 2017

    great ideas on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

    Reply