/ Προτάσεις / Aφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία

Aφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία

mara on February 28, 2017 - 09:41 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Aφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Μίκης Θεοδωράκης την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:30. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση και διάδοση του πολιτιστικού, τουριστικού, επιστημονικού και γαστρονομικού γίγνεσθαι των Επτανήσων σε κάθε μορφή και έκφανσή του.

eptanisa_01

Το Συναπάντημα ως χορηγός επικοινωνίας αυτής της αξιόλογης προσπάθειας, μίλησε με την πρόεδρο της ΕΕΕ κυρία Ελένη Κονοφάου για τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής και  τη διοργάνωση αντίστοιχων στο μέλλον.

«Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού των Επτανήσων ως μοχλού πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, η προβολή και διάδοση της πλούσιας διατροφής και της ποικιλίας τοπικών προϊόντων των Επτανήσων, τόσο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο όσο και το εξωτερικό. Είναι ένας παράγοντας που θα ενισχύσει την εικόνα των νησιών μέσα από τον εναλλακτικό τύπο διακοπών, καταθέτοντας ταυτόχρονα και μια νέα πρόταση στην καθημερινή διατροφή της οικογένειας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών συνταγών και η πλούσια παραγωγή σε πρώτες ύλες είναι ένας επιπρόσθετος παράγοντας, ώστε να ενασχοληθεί η νέα γενιά της χώρας μας και να αξιοποιήσει επαγγελματικά τα ελληνικά προϊόντα και κατ’ επέκταση τα Επτανησιακά. Η επιλογή του τόπου έγινε συμβολικά και με γνώμονα την καταγωγή του Δημάρχου, κυρίου Γιάννη Κωνσταντάτου, από την όμορφη Κεφαλονιά. Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, θέλοντας να γνωρίσει και να ενισχύσει την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της επτανησιακής διατροφής και γαστρονομίας, πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις όπως αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, και σε άλλους Δήμους της Αττικής και του Πειραιά. Η επτανησιακή διατροφή και τα προϊόντα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και κάθε νοικοκυριό χρειάζεται να τη γνωρίζει αλλά και να της παρέχεται η δυνατότητα επιλογής στο καθημερινό καλάθι για την προετοιμασία του κάθε γεύματος,  μέσα από την τεράστια ποικιλία των αγαθών που του προσφέρονται».

eptanisa

«Για το 2017 έχουν δρομολογηθεί ποικίλες και διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις για τις οποίες τα μέλη και οι φίλοι της Ε.Ε.Ε. ενημερώνονται μέσω προσωπικού email, sms, σχετική δημοσίευση στην κεντρική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε. αλλά και στις ιστοσελίδες των παράλληλων δράσεών της:

  • www.enosieptanision.gr
  • www.ionianlibrary.gr (ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη)
  • www.iidff.gr (Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων). Επόμενη δράση είναι η επίσημη λειτουργία του ηλεκτρονικού πολιτιστικού περιοδικού με την επωνυμία myEptanisa (www.myeptanisa.gr) , το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική λειτουργία».

——————————————————————–

Διαβάστε επίσης:

Τα πρωτότοκα παιδιά ίσως είναι πιο έξυπνα: http://www.sinapantima.gr/?p=8084

1000 ευρώ μηνιαίως για να κάθεσαι;: http://www.sinapantima.gr/?p=8058

 

 

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *