/ Συναντήσεις / Ο αχυρώνας που έγινε γνωστός ως το σπίτι των χόμπιτ

Ο αχυρώνας που έγινε γνωστός ως το σπίτι των χόμπιτ

mara on May 31, 2017 - 10:12 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Είτε είστε λάτρεις των ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», είτε όχι, το κτίριο αυτό σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Και παρά το ότι ο κατασκευαστής του δεν είχε πρόθεση να φτιάξει κάτι που θα προκαλούσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, άθελά του το κατάφερε.

hobbit_05

Ο Colin Stokes ήθελε μόνο να χτίσει μια σιταποθήκη, για να αποθηκεύσει σανό και να φιλοξενήσει τα πρόβατά του. Στην πορεία παρασύρθηκε λίγο και κατέληξε να χτίσει ένα κάστρο που μοιάζει με σπιτάκι από την ταινία «ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Το σπίτι των Hobbit, επίσης γνωστό ως «Αχυρώνας του Colin» στο Chedglow της Αγγλίας, έχει εγκαταλειφθεί από τότε που ο Stokes απομακρύνθηκε το 2000, εξαιτίας του θορύβου που προκαλούσε ένα λατομείο δασικού μαρμάρου, που άνοιξε εκεί κοντά.  Ο Stokes ποτέ δεν ολοκλήρωσε το έργο του, το οποίο είχε αρχίσει το 1989 και είναι φτιαγμένο από βράχους και πέτρες από το οικόπεδό του και σκυρόδεμα για να τα συγκρατήσει.

Εμπνευσμένος από τα κτίρια που είχε δει κατά τη διάρκεια των ετών, ο Stokes ξεκίνησε με μια απλή ορθογώνια δομή, με τεχνικές ξηρής πέτρας. Στη συνέχεια πρόσθεσε πυργίσκους και περιστερώνες, βιτρό παράθυρα που έφτιαξε ο ίδιος και απεικονίζουν ανάμεσα σε άλλα τις εποχές, μια σπειροειδή σκάλα και όμορφες καμάρες. Όπως λένε όλοι χαρακτηριστικά, όλα έγιναν από το χέρι του και χωρίς να έχουν γίνει σχέδια πριν.

hobbit_01 (1)

Αρκετά πουλιά, συμπεριλαμβανομένης μιας κουκουβάγιας, ζούσαν από τότε στους πυργίσκους και τους περιστερώνες και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Στον δεύτερο όροφο ο Stokes πρόσθεσε ένα δωμάτιο για τον εαυτό του, ώστε να μπορεί να ζήσει εκεί κατά τη διάρκεια της σεζόν όπου γίνονται οι αγροτικές δουλειές, αν και ζούσε κυρίως σε ένα κοντινό εξοχικό σπίτι.Χτισμένο με τρόπο ώστε να είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον του, το κτίριο έγινε γνωστό ως «Hobbit House», αν και του Stokes δεν του αρέσει το ψευδώνυμο. Το ήθελε απλώς ως τον αχυρώνα του. Εξάλλου, σε αντίθεση με το σπίτι ενός χόμπιτ, ο αχυρώνας δεν είναι χτισμένος στην πλευρά ενός λόφου, αλλά φαίνεται λίγο ο ίδιος σαν λόφος.

hobbit_06

Είναι λίγο δύσκολο να τον δει κάποιος ταξιδιώτης από μικρή απόσταση, καθώς βρίσκεται σε ιδιωτική γη. Μια πινακίδα απαγορεύει την είσοδο στους επισκέπτες, αλλά αυτή δεν αποθαρρύνει αρκετούς που θέλουν να δουν το κτίριο αυτό από κοντά. Το ότι, αν και εγκαταλελειμμένο τα τελευαία 17 χρόνια είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση, είναι μια απόδειξη για την ικανότητα του ιδιοκτήτη του που το έκτισε.

————————————————————————-

Πηγή φωτογραφιών: The Bohemian Blog , Atlasobscura και www.bcd-urbex.com

Πηγή αρχικού άρθρου: http://www.atlasobscura.com/places/colins-barn?utm_source=Atlas+Obscura+Daily+Newsletter&utm_campaign=9c3667e65a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_29&utm_medium=email&utm_term=0_f36db9c480-9c3667e65a-65841157&ct=t(Newsletter_5_29_2017)&mc_cid=9c3667e65a&mc_eid=6a18b3396d

———————————————————————–

Διαβάστε επίσης: 

Ευρήματα που δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν ως σήμερα: http://www.sinapantima.gr/?p=8333

Mabel Suglo: Η βραβευμένη επιχειρηματίας με υπαλλήλους ΑμεΑ: http://www.sinapantima.gr/?p=8376

Κ. Κοτσανάς: Ο ιδρυτής των Μουσείων της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας: http://www.sinapantima.gr/?p=8453

Το μυστηριώδες… ανύπαρκτο κάστρο: http://www.sinapantima.gr/?p=8258

 

 

 

 

 

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments