/ Συναντήσεις / Anna Williams:Διακοσμήτρια εξ’ αποστάσεως…

Anna Williams:Διακοσμήτρια εξ’ αποστάσεως…

mara on April 4, 2014 - 21:03 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

«Επιχειρηματίας, interior designer*, μερικές φορές καλλιτέχνιδα, λάτρης της μόδας και άτομο που ανακαινίζει σπίτια». Έτσι περιγράφει με δυο λόγια τον εαυτό της στο blog της** η Anna Williams . Και η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τη δουλειά της  διαπιστώνουμε πως είναι πολλά περισσότερα. Η νεαρή διακοσμήτρια από την Αυστραλία που καινοτομεί προσφέροντας χρόνια τώρα τις υπηρεσίες της ακόμα και μέσω του διαδικτύου,  ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού της, αλλά και την καρδιά της και μας αφήνει να δούμε την αξιόλογη δουλειά της.

williams_2

Sinapantima: Στην ιστοσελίδα σας γράφετε: «Το σπίτι του καθένα αντιπροσωπεύει το ποιος πραγματικά είναι, δείχνει την ιστορία του, την προσωπικότητά του, τη μοναδικότητά του». Άρα, υποθέτω ότι ένας καλός διακοσμητής εσωτερικού χώρου πρέπει να είναι και λίγο ψυχολόγος για να μπορέσει να αντιληφθεί τι πραγματικά θέλει να δει ένας πελάτης.

Anna Williams: Νομίζω ότι ένας καλός interior designer πραγματικά χρειάζεται να είναι και καλός ψυχολόγος μερικές φορές! Μερικοί πελάτες ξέρουν ακριβώς τι θέλουν σε ένα σχέδιο, αλλά άλλοι χρειάζονται βοήθεια για να το βρουν. Για να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο που αντανακλά την προσωπικότητα του πελάτη, πρέπει να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει, το στυλ του, τις επιρροές του, ακόμα και όταν ο ίδιος δεν είναι σίγουρος.

Sinapantima: Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε πολλά χρώματα στους χώρους που δημιουργείτε. Θεωρείτε ότι είναι χαλαρωτικό για το μάτι να βλέπει πολλά χρώματα ή τα χρησιμοποιείτε για να κάνετε έναν χώρο πιο «στιλάτο»;

Anna Williams:  Θεωρώ ότι προσθέτοντας χρώμα σε ένα δωμάτιο, του δίνεις προσωπικότητα και ζωντάνια. Όσο και αν μου αρέσει ένας ουδέτερος πολυεπίπεδος χώρος, μια μικρή «έκρηξη» χρώματος μπορεί να φέρει αυτομάτως ζωή και ευτυχία στο δωμάτιο.  Νομίζω ότι είναι μια συνηθισμένη παρεξήγηση η άποψη ότι ένα γαλήνιο και ήσυχο δωμάτιο, πρέπει να είναι σε αποχρώσεις του λευκού.  Τα απαλά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπέροχα γαλήνιο χώρο αν χρησιμοποιηθούν σωστά- απλά ρίξτε μια ματιά στη Μητέρα Φύση.

ethos interiors.com.au

S: Πώς καταφέρνετε να ικανοποιείτε πελάτες σε όλο τον κόσμο; Έρχεστε σε επαφή μέσω ίντερνετ, ταξιδεύετε ή έρχονται σε εσάς οι πελάτες; 

A.W.: Για τους πελάτες που δεν βρίσκονται στην περιοχή μου, όλες μου οι υπηρεσίες προσφέρονται online και με συγκεκριμένα πακέτα χρέωσης. Οι πελάτες στέλνουν μερικές φωτογραφίες και την κάτοψη και απαντούν στις ερωτήσεις μου σχετικά με τους στόχους τους και το στυλ τους. Στη συνέχεια τοποθετώ όλα τα στοιχεία σε ένα αρχείο που περιλαμβάνει ένα κολλάζ αποτελούμενο από όλες τις αγορές που πρέπει να γίνουν, πλάνο της κάτοψης με το πού θα τοποθετηθούν, εξηγήσεις για κάθε αντικείμενο και πώς λειτουργεί.

S: Είστε μια νέα γυναίκα, γεμάτη ιδέες και έμπνευση. Είναι εύκολο να πείσετε έναν ηλικιωμένο να αλλάξει κάτι στο σπίτι του για να εξοικονομήσει για παράδειγμα περισσότερο χώρο;

A.W.: Παρά το ότι είχα μερικούς πελάτες που μπορεί να ήταν αρχικά διστακτικοί βλέποντας ότι είμαι νέα, γρήγορα διαπίστωσαν ότι είμαι εξειδικευμένη σε αυτό που κάνω και έμαθαν να με εμπιστεύονται. Είναι θέμα επαγγελματικής συμπεριφοράς!

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να δουλεύεις πάνω σε κομμάτια που έχουν συναισθηματική αξία. Υπάρχουν πελάτες που είναι δεμένοι με συγκεκριμένα κομμάτια. Όμως, όσο και να ήθελα να δουλέψω με ό,τι έχουν, μερικές φορές πρέπει να είσαι ειλικρινής και να εξηγήσεις ότι ένα δωμάτιο θα ήταν πιο λειτουργικό αν αυτό το κομμάτι αντικαθίστατο. Βέβαια, πάντα προσπαθώ να συμπεριλάβω ό,τι αγαπά ο πελάτης, γιατί αυτό έχει μια ιστορία πίσω του που προσθέτει χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο περισσότερο από καθετί  καινούριο.

williams_3

S: Υπάρχει κάποιο αντικείμενο/ έπιπλο που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σπίτι για να είναι κάποια δωμάτια πιο λειτουργικά;

A.W. : Νομίζω ότι τα φωτιστικά είναι μια ιδανική προσθήκη σε κάθε δωμάτιο, αλλά συχνά πολλοί το παραβλέπουν αυτό. Αν δουλεύεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο budget, ή σε σπίτι νοικιασμένο και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον φωτισμό οροφής, τα φωτιστικά είναι ο τέλειος τρόπος να εισάγουν ένα ζεστό φωτισμό που κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα. Εδώ, βέβαια, μετρά επίσης και το μέγεθος.  Πάντα προσπαθώ να έχω υπερμεγέθη φωτιστικά, (δαπέδου ή επιτραπέζια) για να έχουν πραγματική επίδραση στο χώρο και να δώσουν μια δραματική κλίμακα στο δωμάτιο.

 williams_4

S: Υπόσχεστε υπηρεσίες χαμηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι για να το πετύχετε αυτό, κρατάτε τα παλιά έπιπλα σε ορισμένα δωμάτια και πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας χώρος κρατώντας την παλιά επίπλωση;

A.W. : Είμαι πολύ ευέλικτη και χαρούμενη όταν δουλεύω με τους πελάτες. Μερικές φορές τους προσφέρω τη δυνατότητα να δουλέψουν περισσότερο οι ίδιοι. Έτσι εκμεταλλεύονται το προνόμιο να με συμβουλευτούν χωρίς να επιβαρυνθούν το υψηλότερο κόστος υπηρεσίας. Επίσης, πάντα χαίρομαι να δουλεύω και με τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια.

Σίγουρα υπάρχουν προκλήσεις όταν δουλεύεις με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα, αλλά βρίσκω ότι η πιο δραματική διαφορά συχνά έρχεται από τις μικρές αλλαγές.  Ο κατάλληλος φωτισμός, ένα καινούριο χαλί και μερικά υπέροχα αξεσουάρ μπορούν να κάνουν μια τεράστια διαφορά αν συνδυαστούν κατάλληλα.

S: Αλλά ποιο είναι πιο συνηθισμένο: ένας πελάτης να ζητά μια ολική ανακαίνιση ή μικρές αλλαγές;

A.W. : Συχνά μου ζητούν αλλαγές χρωμάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού, αλλά μετά από αυτό η πιο συχνή υπηρεσία που προσφέρω είναι η δουλειά με συγκεκριμένα κομμάτια που ήδη έχει ο πελάτης και η αλλαγή ενός δωματίου με μερικά καινούρια αξεσουάρ και μικρά έπιπλα. Συχνά εκπλήσσονται από τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή, (αλλάζοντας τα πάντα).

williams_6

 

S: Τι είναι αυτό που ωθεί ένα άτομο να θέλει να κάνει ανακαίνιση: η ανάγκη ανανέωσης, ένας χωρισμός ή κάτι άλλο; 

A.W.: Συχνά είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής που ενθαρρύνει κάποια άτομα να ανακαινίσουν το σπίτι τους και να αλλάξουν τη διακόσμηση. Είτε είναι ένας χωρισμός, η γέννηση ενός μωρού, παιδιά που φεύγουν από το σπίτι ή μια πιθανή συνταξιοδότηση. H αλλαγή του τρόπου ζωής συχνά σημαίνει ότι τα υπάρχοντα έπιπλα δεν τους κάνουν πια και θέλουν να προσαρμοστούν στο νέο τρόπο ζωής τους. 

Greater Ascot

S: Ποια είναι, σύμφωνα με εσάς, η πιο σημαντική δουλειά σας έως τώρα;

A.W.: Έχω αναλάβει πολλές εξαιρετικές και ικανοποιητικές δουλειές, αλλά έχω δύο αγαπημένες μου από τον χρόνο που πέρασε. Η πρώτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που ανέλαβα, που είναι ένας νέος συνδυασμός χρωμάτων σε ένα μεγάλο κινηματογράφο και ένα τοπικό εμπορικό κέντρο. Το εκπληκτικό είναι που βλέπω ένα γνωστό κτίριο της περιοχής μου να αλλάζει με βάση τις ιδέες μου και το σχέδιό μου.

Η αγαπημένη μου δουλειά κατοικίας φέτος ήταν ένα απλό καθιστικό μιας οικογένειας νέων ανθρώπων. Με ένα λογικό budget, μπόρεσα να μετατρέψω έναν χώρο που δεν χρησιμοποιούσαν στο κέντρο της καθημερινότητας της οικογενειακής τους ζωής με νέο αποθηκευτικό χώρο και καινούρια έπιπλα.

 decoration_3                           decoration_2

decoration_1

S: Έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα; Έχετε δει κάποιο είδος ελληνικής αρχιτεκτονικής που σας άρεσε; 

A.W.: Μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, αλλά είναι ψηλά στη λίστα των ταξιδιωτικών μου προορισμών, (ίσως στο ταξίδι του μέλιτος;!). Λατρεύω την ελληνική κλασική αρχιτεκτονική και τη διαρκή επιρροή που ασκεί στα μοντέρνα στυλ.

———————————————————————————————————

S: Ποιο ήταν το «καλό συναπάντημα» στη ζωή σας;

A.W.: Η μαμά μου είναι μια γυναίκα που εμπνέει τους άλλους και με ενέπνευσε τόσο στην επιχειρηματική μου όσο και τη δημιουργική μου προοπτική. Πάντα με βοηθάει σε όποιο έργο τη χρειάζομαι.

Επίσης δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τον αρραβωνιαστικό μου. Μου δίνει διαρκώς κουράγιο και πάντα ακούει με προσοχή όλες τις τρελές ιδέες μου!

S: Ποια είναι η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σας;

A.W.: Το αγαπημένο μου δωμάτιο προς το παρόν είναι ένα μικρό καθιστικό. Ανακαινίζουμε συνέχεια το σπίτι μας ένα χρόνο τώρα και αυτό το δωμάτιο επιτέλους φαίνεται να ολοκληρώνεται. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι φιλόξενο, άνετο και χωρίς τη σκόνη της ανακαίνισης! Το φως είναι υπέροχο εδώ μέσα όλες τις ώρες της μέρας και διαθέτει μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια του σπιτιού μου. 

Anna Living Room 2 Anna Living Room 1

*Διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου

** http://mydesignethos.blogspot.com

                       

http://www.ethosinteriors.com.au

5 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments
  • November 29, 2015

    Enjoyed every bit of your article post.i practice my Greek, too

    Helen- USA
    Reply
  • March 6, 2016

    nice 🙂

    Reply
  • June 17, 2016

    Fantastic!!!

    Reply
  • June 28, 2017

    Thanks so much for giving everyone an extraordinarily remarkable opportunity to check tips from here. It is often so fantastic and as well , stuffed with amusement for me personally and my office fellow workers to search your site at the very least thrice in 7 days to read through the fresh issues you have. And lastly, we’re always fulfilled with your spectacular suggestions you give.

    Reply
  • July 29, 2017

    very nice submit, i certainly love this web site, carry on it

    Reply