/ Προτάσεις / Ανύπαρκοι φίλοι: Κερδίστε έξι διπλές προσκλήσεις

Ανύπαρκοι φίλοι: Κερδίστε έξι διπλές προσκλήσεις

mara on December 9, 2015 - 11:00 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 Το Συναπάντημα ως χορηγός επικοινωνίας, στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή των Επιστημών και του Πολιτισμού.

Για τον λόγο αυτό σας πηγαίνει θέατρο και σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε έξι διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ανύπαρκτοι φίλοι», (τρεις διπλές για τη Δευτέρα 14/12 και τρεις για την Τρίτη 15/12).  Κοινοποιήστε τη δημοσίευση, κάντε like στις κοινοποιήσεις στο facebook, ή στείλτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: to.sinapantima@gmail.com. Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν, κατόπιν κλήρωσης, στις 11/12.

anyparktoi_01

Λίγα λόγια την υπόθεση του έργου που ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30:  Ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, Alan Ayckbourn, στους «Ανύπαρκτους φίλους», βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια, τη μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων.  Και το κάνει καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο κρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα του και βραβεύτηκε και αυτό μεταξύ πολλών άλλων. Φτιάχνει υπερμεγέθεις τύπους, που στην πραγματικότητα είναι τόσο κανονικοί. Τύποι της διπλανής πόρτας, σαν αυτούς που αγωνίζονται σε όλη τους τη ζωή για ένα δεύτερο και τρίτο αυτοκίνητο και από ουσία τίποτα.  Άνθρωποι που επαναλαμβάνουν τη ρουτίνα μιας καθημερινότητας, που περιλαμβάνει από αόρατους φίλους μέχρι αμετανόητα, φαινομενικά ευτυχισμένα κορίτσια αποφασισμένα να μην εκπέσουν σε μια ζωή χωρίς…ψηλοτάκουνα. Αμύνονται με μια σαθρή κυριαρχία απέναντι σε ό,τι αυτοπροσδιορίζεται ως ευάλωτο. Και θεωρούνται και νικητές. Μα είναι δυνατόν; «Μη φοβάστε τον θάνατο. Του δίνετε υπερβολική αξία».  Και τα πρόσωπα του Alan Ayckbourn τον φοβούνται ακόμη περισσότερο, γι’ αυτό και τον αποδομούν.  Λένε τη λέξη «πέθανε» μετά από μια γουλιά ουίσκι και ένα φάλτσο χτύπημα μιας μπάλας του μπιλιάρδου κι ευθύς ο θάνατος έφυγε μακριά, ίσως σε ένα άλλο σύμπαν, λιγότερο δειλό. Και τη φράση «Μη φοβάστε τόσο πολύ τον θάνατο, όσο μια ανεπαρκή ζωή», μάλλον δεν την άκουσαν ποτέ.  Η σκηνοθέτις, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό εγχείρημα στο βιογραφικό της, (μετά την επιτυχημένη και βραβευμένη σκηνοθεσία της παράστασης ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ), αυτή τη φορά με τη σκηνοθεσία της μαύρης κωμωδίας ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΦΙΛΟΙ….που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο Αλκμήνη και «στο playroom της Σοφίας και του Μάνου…»

Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα δοθούν στο http://nosilia.org.gr/) 

 

Συντελεστές: 

Κείμενο: Άλαν Άικμπορν

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: David Negrin

Κοστούμια: Κική Μήλιου

Φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Μουσική: Γιώργος Περού

Βοηθός σκηνοθέτη: Άντρη Χατζηχριστοδούλου

Video art / Promo video: ΧρήστοςΠυθαράς

Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης

Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Επικοινωνία/Προώθηση: Άντζυ Νομικού 

Παραγωγή: A PRIORI

Παίζουν:

Σοφία Μουτίδου
Δημήτρης Μάριζας
Ειρήνη Παπαδημάτου
Μανώλης Ιωνάς
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος!

Από 7 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 90′ ( χωρίς διάλειμμα) 

Εισιτήρια: 12 € (γενικό) / 10 € (μειωμένο)

Προπώληση: http://www.viva.gr/

 

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3428650 & 6951001133

http://www.theatro.gr/

www.a-priori.gr

 

 

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *