/ Δημιουργίες / Δαντέλα και ξύλο: Ένας υπέροχος συνδυασμός

Δαντέλα και ξύλο: Ένας υπέροχος συνδυασμός

mara on February 1, 2017 - 19:04 in Δημιουργίες
4.8 (95%) 4 votes

Η δαντέλα με το ξύλο είναι δύο υλικά που ταιριάζουν πάρα πολύ και μπορούν να μετατρέψουν τις κατασκευές μας σε αριστουργήματα. Θα σας δείξω ξύλινα αντικείμενα που έφτιαξα σε διάφορα χρώματα και για διαφορετικά δωμάτια.

xylo_07 Μπιζουτιέρες και κουτιά, ανεξάρτητα από το μέγεθος, μπορούν να γίνουν πραγματικά στολίδια. Οι επιλογές που έχουμε είναι απεριόριστες. Μπορούμε να βάψουμε το ξύλινο αντικείμενο με το ίδιο χρώμα, ή να βάψουμε τη βάση σκουρόχρωμη και το πάνω μέρος με ανοιχτό χρώμα ή μπορούμε να κάνουμε παλαίωση. Εξαρτάται από το σχέδιο που θα χρησιμοποιήσουμε-πόση επιφάνεια θα καλύψει κτλ. kouvas_02

xylo_14 xylo_13 Η δαντέλα μας καλό είναι να έχει χρώμα παρόμοιο με το σχέδιο. Θα βάλουμε είτε το ανοιχτό χρώμα, είτε το σκούρο.

xylo_15 Όταν το σχέδιό μας καλύπτει όλη την πάνω επιφάνεια, τη δαντέλα μπορούμε να την τοποθετήσουμε στο πλάι.

xylo_08 Μία ξύλινη κλειδοθήκη μεταμορφώνεται πραγματικά σε έργο Τέχνης με το κατάλληλο σχέδιο. Χρησιμοποίησα σκούρο χρώμα στα σημεία του ξύλου όπου υπήρχαν ανάγλυφα σχέδια. Η δαντέλα τοποθετήθηκε γύρω από την εσοχή. Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε δαντέλες με μεγάλο πλάτος σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί “χάνεται” το σχέδιο και το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.

xylo_02 Όταν το σχέδιο είναι ασπρόμαυρο, καλό είναι να ακολουθούμε στην κατασκευή το ίδιο λιτό στυλ, χωρίς περιττά στολίδια.

xylo_01 Σε μεγάλη επιφάνεια με μεγάλο σχέδιο η δαντέλα δείχνει ωραία, όταν δεν έχει έντονο χρώμα.

xylo_09 Στην ξύλινη αυτή καρδιά το τριαντάφυλλο το ζωγράφισα, δεν είναι ντεκουπάζ. Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα και αφού στέγνωσαν καλά, πέρασα όλη την επιφάνεια με βερνίκι.

Σχετικά με τα χρώματα: Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το πετυχαίνουμε με ακρυλικά χρώματα που βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη για τις κατασκευές. Όμως έχω χρησιμοποιήσει και πλαστικό χρώμα και φθηνά ακρυλικά χρώματα και οι κατασκευές μου βγήκαν πολύ καλές. Το μόνο που θα πρέπει να προσέχετε είναι σε γυάλινα αντικείμενα να περνάτε πριν το χρώμα αστάρι και μετά το χρώμα καλό βερνίκι νερού.

 

xylo_11 Και αφού μιλήσαμε για γυάλινα αντικείμενα, να σας δείξω ένα γυάλινο δοχείο, στο οποίο έκανα παλαίωση και γύρω από το σχέδιο κόλλησα δαντέλα. Το βερνίκι που πέρασα είναι ειδικό και επιτρέπει το πλύσιμο, λέγεται “wash it”. Είναι καλό, αλλά πολύ ακριβό και το βρίσκετε σε πολύ μικρές συσκευασίες, οπότε νομίζω ότι δεν είναι οικονομική λύση για πολλές κατασκευές, αλλά μόνο για γυάλινες που θα θέλετε να πλύνετε.

xylo_10 xylo_12 Και επειδή πάντα έχουμε στο μυαλό μας τα μικρά μας αγγελούδια, μπορούμε να φτιάξουμε πολύ όμορφες μπιζουτιέρες και να τις στολίσουμε διακριτικά με δαντέλα.

 

Για το τέλος άφησα ξύλινα στολίδια για την πόρτα του παιδικού δωματίου. Έκανα παλαίωση και κόλλησα ξύλινα κουμπιά και κορδέλες.

xylo_04 xylo_05 xylo_06

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

 Διαβάστε επίσης:

Ανανεώστε το μπάνιο σας με γλάστρες και τενεκεδάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=6811

Πίνοντας, έρχεται η δημιουργία…: http://www.sinapantima.gr/?p=6940

Ανάποδο decoupage: http://www.sinapantima.gr/?p=7569

 

 

 

 

 

9 POST COMMENT
Rate this article
4.8 (95%) 4 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments
 • February 2, 2017

  Ρομαντικές όπως εσύ! 🙂

  Δήμητρα
  Reply
 • February 2, 2017

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΣΥ @ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ????ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

  Ελένη Δ.
  Reply
 • February 2, 2017

  δείχνει υπέροχο! Μπράβο

  Μαίρη Π.
  Reply
 • February 2, 2017

  συνεχιζεις να μας εκπλησεις με τις δημιουργίες σου.χρυσοχέρα!!!!!

  Άννα Κ.
  Reply
 • February 2, 2017

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!

  ΒΕΡΑ
  Reply
 • February 2, 2017

  ταλέντο!!!όλα πανέμορφα!

  Μάνος-Καίτη
  Reply
 • February 2, 2017

  Δεν μπορούμε να διαλέξουμε ποιο είναι καλύτερο!

  Φωτεινή-Αγγελική
  Reply
 • February 12, 2017

  όλα πολύ όμορφα!

  Μ.Πετροπούλου
  Reply
 • March 31, 2017

  I would like to express some appreciation for your impressive and amazing guide.

  Reply