/ Προτάσεις / Οι πιο περίεργοι ναοί του κόσμου

Οι πιο περίεργοι ναοί του κόσμου

mara on November 23, 2018 - 10:35 in Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

Οι χώροι λατρείας- ανεξάρτητα από τη θρησκεία- σε όλα τα μέρη του κόσμου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς φανερώνουν πολλά στοιχεία του πολιτισμού και του τρόπου ζωής των κατοίκων της περιοχής. Κάποιοι ναοί είναι λίγο πιο ξεχωριστοί ως προς την αρχιτεκτονική και τον τρόπο κατασκευής τους κι έτσι προσελκύουν περισσότερα βλέμματα.

Chicken Church: Η εκκλησία- κοτόπουλο της Ινδονησίας οφείλει την ύπαρξή της σε ένα όραμα του Daniel Alamsjah το 1988. Την ώρα που προσευχόταν είδε ένα λευκό περιστέρι να ξεκουράζεται στην κορυφή ενός λόφου και μια φωνή του υπαγόρευσε να φτιάξει ένα μέρος προσευχής για όλους τους ανθρώπους. Ο Alamsjah αρχικά δεν έδωσε σημασία, μέχρι που πήγε ένα ταξίδι στην πόλη  Magelang κι επισκέφτηκε τον λόφο Rhema για να δει το ηλιοβασίλεμα. Αυτό που αντίκρισε του θύμισε πολύ το όραμα που είχε δει κι αποφάσισε να αγοράσει εκείνη την έκταση δύο εβδομάδες αργότερα. Η έκταση κόστισε τότε $2.000. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1992 και σταμάτησε το 200ο λόγω έλλειψης πόρων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 15 χρόνια αργότερα η τεχνολογία -και πιο συγκεκριμένα το ίντερνετ- θα έδινε ζωή σε αυτό το όραμα, καθώς μέσω δημοσιεύσεων το μέρος άρχισε να γίνεται γνωστό, επισκέπτες έρχονταν στο σημείο πληρώνοντας εισιτήριο και ο Alamsjah άρχισε να μαζεύει χρήματα για να τελειώσει την κατασκευή. Στο εσωτερικό πλέον φιλοξενούνται έργα τέχνης και από το ετσιατόριο της οροφής, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το τοπίο τριγύρω και να απολαύσουν τη θέα του ηλιοβασιλέματος. (πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org)

Οστεοφυλάκιο Sedlec ή Εκκλησία των οστών: Βρίσκεται στο Sedlec, προάστιο της Kutna Hora στην Τσεχία. Ενώ εξωτερικά δεν είναι κάποια ξεχωριστή κατασκευή, στο εσωτερικό ο επισκέπτης διαπιστώνει τη μοναδικότητα αυτού του ναού. 40.000 ανθρώπινα οστά τοποθετημένα σε διάφορα σημεία. Κι αν για κάποιους το θέαμα είναι ανατριχιαστικό, για κάποιους άλλους είναι ένα ξεχωριστό είδος Τέχνης. Μάλιστα ο πολυέλαιος αποτελείται από τουλάχιστον ένα από κάθε ανθρώπινο οστό. (πηγή φωτογραφίας:Inhabitat)


Transparante
Kerk: Η φουσκωτή εκκλησία που μεταφέρεται κατόπιν κατόπιν ζήτησης σε διάφορες περιοχές της Ολλανδίας. Το πνευματικό τέχνασμα του αυτοανακηρυγμένου φιλόσοφου Frank Los, μπορεί να φτάσει τα 5, 6 ή 8 μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του καμπαναριού και να φιλοξενήσει περίπου 30 άτομα. Ως τώρα πιστοί έχουν δει τη φουσκωτή εκκλησία από κοντά σε φεστιβάλ, εταιρικές εκδηλώσεις και σε ιδιωτικούς χώρους. Στο εσωτερικό της δεν ακούγονται τα παραδοσιακά κηρύγματα, αλλά παρουσιάζεται μια ανοιχτή φιλοσοφική συζήτηση σχετικά με τα σημαντικά ερωτήματα που μας απασχολούν στη ζωή μας. (πηγή φωτογραφίας:Inhabitat)

Κατασκευάστηκε το 1989 και για πολλά χρόνια ήταν γνωστή ως η μικρότερη εκκλησία του κόσμου, έχοντας μπει και στο βιβλίο καταγραφής παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες. Βρίσκεται στην Oneida της Νέας Υόρκης. Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται μόνο με βάρκα. Στην εκκλησία αυτή γίνονται κάθε χρόνο πάρα πολλοί γάμοι. Στο εσωτερικό της χωράει μόνο ο ιερέας και το ζευγάρι και στις περιπτώσεις που υπάρχουν καλεσμένοι, η παρακολούθηση της τελετής γίνεται μέσα σε βάρκες γύρω από την εκκλησία. (πηγή φωτογραφίας:newyorkupstate.com)


Διαβάστε επίσης:

Βόλτα στις πιο περίεργες πεζογέφυρες του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=10314

Τοιχογραφία 12.000 ετών κρυμμένη κάτω από σύγχρονα γκράφιτι: http://www.sinapantima.gr/?p=10392

Το Συναπάντημα φωτογραφίζει τις νέες του δημιουργίες στην Αλόννησο: http://www.sinapantima.gr/?p=10203

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.