/ Συναντήσεις / Οι έρευνες που έδειξαν πόσο σημαντικό είναι ένα κατοικίδιο στη ζωή μας

Οι έρευνες που έδειξαν πόσο σημαντικό είναι ένα κατοικίδιο στη ζωή μας

mara on January 6, 2019 - 14:55 in Συναντήσεις
5 (100%) 2 votes

Το 2018 έγιναν πολλές έρευνες σχετικά με τα αγαπημένα μας τετράποδα και τη σημασία της ύπαρξής τους στη ζωή μας. Το Συναπάντημα επιλέγει τρεις από αυτές με τα πιο εντυπωσιακά αποτέλεσματα.

 (credit:www.petsandparasites.org)

“Οι γυναίκες κοιμούνται πιο ευχάριστα με το σκυλάκι τους”. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η on line έρευνα του tandfonline.com. Τα άτομα που διεξήγαγαν την έρευνα θέλησαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις που έχει το να μοιράζεται κάποιος το κρεβάτι του με ένα κατοικίδιο ή με τον σύντροφό του. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 962 ενήλικες γυναίκες που ζουν στις Η.Π.Α. και κοιμούνται με κατοικίδιο ή με σύντροφο. Το 50% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα μοιράστηκε το κρεβάτι του με τουλάχιστον έναν σκύλο και το 31% με τουλάχιστον μία γάτα. Το 57% κοιμήθηκε και με τον σύντροφό του. Συμπέρασμα έρευνας: Τα σκυλιά που κοιμούνταν στο κρεβάτι της ιδιοκτήτριάς τους φάνηκε ότι της διαταράσσουν λιγότερο τον ύπνο και συνδέονται με ισχυρά αισθήματα άνεσης και ασφάλειας. Αντίθετα οι γάτες αναφέρθηκε ότι είναι εξίσου ενοχλητικές με τους συντρόφους τους και σχετίζονται με ασθενέστερα συναισθήματα άνεσης και ασφάλειας. Για να μπορούμε να πούμε, βέβαια, ότι έχουμε φτάσει σε αφαλή συμπεράσματα, πρέπει να γίνει μία συμπληρωματική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι αντιλήψεις των ιδιοκτητριών κατοικιδίων ευθυγραμμίζονται με αντικειμενικά μέτρα ποιότητας ύπνου.

Τα σκυλιά sniffer μπορούν να καταλάβουν αν ένα παιδάκι πάσχει από ελονοσία, μυρίζοντας τις κάλτσες του: Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες, ύστερα από δοκιμές σε περιοχή της δυτικής Αφρικής. Τα εκπαιδευμένα σκυλια μπόρεσαν να εντοπίσουν τη μόλυνση από ελονοσία, μυρίζοντας τις κάλτσες που είχαν φορεθεί για λίγο από παιδιά.

Η επαγγελματική επιτυχία σχετίζεται με την ύπαρξη κατοικιδίου στο σπίτι: Έρευνα που διεξήχθη από το Banfield Pet Hospital έδειξε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ κατοικίδιων ζώων και επαγγελματικών επιτευγμάτων: το 93% των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα στις Η.Π.Α. μεγάλωσε με ένα ζωάκι και το 78% αποδίδει την επιτυχία της σταδιοδρομίας του εν μέρει στο ότι ως παιδί είχε ένα κατοικίδιο.

——————————————————————————

Διαβάστε επίσης:

J.Yost: Λογοθεραπεία με τη βοήθεια σκύλου θεραπείας: http://www.sinapantima.gr/?p=10226

Ζωγραφική σε κομμάτι ξύλου: http://www.sinapantima.gr/?p=10034

Πλωτά αξιοθέατα: http://www.sinapantima.gr/?p=10524 


						

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.