/ Προτάσεις / Πλωτά αξιοθέατα

Πλωτά αξιοθέατα

mara on January 4, 2019 - 10:41 in Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

 

Μερικά από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου βρίσκονται σε τοπία με υγρό στοιχείο. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως πολλά από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στον κόσμο είναι πλωτά. Το Συναπάντημα ξεχώρισε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζει.

 

Louvre Abu Dhabi: Πρόκειται για πλωτό μουσείο Τέχνης. Κτίστηκε το 2017. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.  Το Abu Dhabi πλήρωσε επιπλέον 525 εκατομμύρια δολάρια στη Γαλλία για να μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα Louvre. (credit: www.louvreabudhabi.ae)

De Limonadefabriek: Πλωτό εστιατόριο που βρίσκεται στην Ολλανδία. (credit: www.thefork.it)

Cour d’ Alene Resort Golf: Πλωτό γήπεδο γκολφ μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Idaho. (credit:www.cdaresort.com)

Στα νησιά Fiji ο πλωτός παράδεισος ανήκει στο Loro Sun Resort. Τα δωμάτια αυτά είναι γνωστά ως Edgewater Floating Bures. Οι ένοικοί τους έχουν καγιάκ για τις μετακινήσεις τους. (credit:korosunresort.com)

X Float/ Αgaligo studio: Βρίσκονται στην Ταϋλάνδη σε ένα μαγευτικό τοπίο, όπου το ποτάμι σμίγει με τα βουνά. Βρέχονται από τον ποταμό Kwai και είναι μικρά ενοικιαζόμενα σπίτια με υπέροχη διακόσμηση. (credit:www.agaligo.com)

SR 520- πλωτή γέφυρα του Seattle στη λίμνη Washington. Φαίνεται σαν μια απλή κατασκευή, αλλά δεν είναι. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει ώστε να αντέχει τις σεισμικές δονήσεις, τους ισχυρούς  ανέμους και μπορεί να κρατά βάρος πολλών οχημάτων κι ανθρώπων ταυτόχρονα. (credit:www.geekwire.com)

Τις πλωτές αγορές τις συναντάμε συχνά σε χώρες της Ανατολής. Στη Bangkok υπάρχουν πέντε πολύ γνωστές. Οι αγοραστές είναι σχεδόν αποκλειστικά τουρίστες. (credit:Bangkok.com)

Πλωτοί κήποι Xochimilco στο Μεξικό.  “Xochimilco” σημαίνει μέρος με λουλούδια. Οι επισκέπτες μπαίνουν σε μία βάρκα στολισμένη με λουλούδια την trajinera, ξεναγούνται εκεί όπου υπήρχε η αρχαία πόλη Tenochtitlan και μαθαίνουν για τον τρόπο ζωής των Αζτέκων. Η περιοχή είναι αναγνωρισμένη ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. (credit:www.journeymexico.com)


 


Διαβάστε επίσης: 

Έρευνα: Ο εγκέφαλος αποφασίζει ποιους ήχους δεν θα ακούσουμε;: http://www.sinapantima.gr/?p=10161

Κοσμήματα που φτιάχνονται εύκολα και με λίγα υλικά: http://www.sinapantima.gr/?p=10027

Τα πιο εύκολα και νόστιμα τρουφάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=10475

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.