/ Συναντήσεις / Géraldine Prieur: Η διακόσμηση συναντά τη φιλανθρωπία

Géraldine Prieur: Η διακόσμηση συναντά τη φιλανθρωπία

mara on January 15, 2015 - 10:40 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Επί 20 χρόνια μεταμορφώνει εσωτερικούς χώρους  ως διακοσμήτρια. Τα τελευταία τρία χρόνια, όμως, θέλησε να δώσει μορφή στο δικό της «δημιουργικό σύμπαν», όπως λέει χαρακτηριστικά. Η Géraldine Prieur μιλάει αποκλειστικά  στο Συναπάντημα για το Rouge Absolu, στο οποίο ήθελε να προσθέσει μια φιλανθρωπική διάσταση, βοηθώντας-παράλληλα με τη δουλειά της- το ίδρυμα NGO Helen Keller International.

rouge_15

Συναπάντημα: Κοιτάζοντας φωτογραφίες της δουλειάς σας, είμαι σίγουρη για ένα πράγμα: λατρεύετε τα χρώματα. Μοιράζονται την ίδια αγάπη με εσάς, όσα άτομα σας αναθέτουν δουλειές;

Géraldine Prieur : Η ζωή μου και οι χώροι όπου κινούμαι, ήταν πάντα πλημμυρισμένοι από χρώματα.  Το να χρησιμοποιείς χρώματα είναι ένας πραγματικός προσανατολισμός και οι πελάτες μας δεν τολμούν πάντα να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα. Μας ζητούν να τους βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.  Από τη σοβαρή, λεπτή προσοχή προκύπτει η πραγματική κοινή αντίληψη. Έτσι, το πρότζεκτ  δεν ανήκει πλέον στο Rouge Absolu, αλλά μετατρέπεται σε μια κοινή περιπέτεια, έναν συνδυασμό των προσδοκιών των πελατών μας, κάτω από την ετικέτα Rouge Absolu .

rouge_14 rouge_07

Συναπάντημα:  Η δουλειά σας είναι μια περίεργη «μίξη» μοντέρνας και κλασικής τέχνης. Σε ορισμένα δωμάτια ένιωσα ότι έβλεπα πίνακες του Νταλί. Πώς θα περιγράφατε εσείς το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Géraldine Prieur : Μερικά χρόνια πριν, κάποιοι πελάτες περιέγραψαν το στυλ μου ως «αντισυμβατικό γεμάτο χρώματα».  Αυτός ο ορισμός -που με εξέπληξε- νομίζω ότι ανακεφαλαιώνει αρκετά καλά την προτίμησή μου στο αντισυμβατικό και αντικομφορμιστικό στυλ, που αναμιγνύεται με τη ζωντανή πλευρά των χρωμάτων που χρησιμοποιώ.  Έγινε η υπογραφή μου στο Rouge Absolu.

rouge_11 rouge_09

Συναπάντημα:  Όταν επιλέγουμε ρούχα, ακολουθούμε τη μόδα. Υπάρχει κάποιο είδος μόδας στη διακόσμηση ή τη δημιουργία επίπλων;

Géraldine Prieur : Δεν ακολουθούμε στην πραγματικότητα καμία μόδα στα σχέδια ή τα πρότζεκτ. Από την άλλη μεριά, η μόδα και η αέναη κίνησή της σε σχέση με τον πλούτο των υλικών και των χρωμάτων, είναι η ίδια μια πραγματική πηγή έμπνευσης.

rouge_13 rouge_05

Σ: Ποια είναι τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα αξεσουάρ σπιτιού;

G.P.: Αρωματικά κεριά, χρωματιστά μαξιλάρια,  αντικείμενα που έχετε ψάξει πολύ να βρείτε και αντανακλούν την προσωπικότητά σας, παραμένοντας πιστοί στην αίσθηση του χώρου.

rouge_12

Σ: Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η πιο σημαντική δουλειά που έχετε αναλάβει;

G.P.:  Η πιο σημαντική δουλειά είναι πάντα η επόμενη. Είναι αυτή που θα επιτρέψει στο Rouge Absolu να ανακαλύψει νέα, δημιουργικά μονοπάτια και να εξελιχθεί μέσα από νέες συναντήσεις.

Σ: Έχετε επισκεφτεί την Ελλάδα; Έχετε δει κάποιο κτίριο ή κάποιο σχέδιο διακοσμητή εσωτερικών χώρων που σας άρεσε;

G.P.:  Πριν τρία χρόνια περάσαμε οικογενειακές διακοπές στη Μήλο,στις Κυκλάδες, ύστερα από μια σύντομη διαμονή στην Αθήνα. Λατρέψαμε την αρχιτεκτονική, τα τοπία και τη διαφορετική ατμόσφαιρα. Θα μου άρεσε να μπορέσω να αναλάβω κάποιο πρότζεκτ εκεί, ένα σχεδιο γεμάτο χρώματα και εκπλήξεις.  Επισκεφτήκαμε το νέο μουσείο της Ακρόπολης του Bernard Tschumi. Η ποιότητα της απόλυτα σύγχρονης αρχιτεκτονικής αντίληψης, μου φάνηκε ο κατάλληλος τρόπος για να διατηρήσει τον αρχαιολογικό χώρο από κάτω, καθώς ακολουθεί την πορεία που ακολούθησε η πομπή των Παναθηναίων προς τον Παρθενώνα. Όσον αφορά στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο της Μαριλένας Ρίζου για το κυκλαδίτικο στυλ, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά των νησιών αυτών.

Σ: Το Rouge Absolu συνεισφέρει οικονομικά στη διεθνή οργάνωση Helen, προσφέροντας ελπίδα σε τυφλές γυναίκες και παιδιά. Είναι η φιλανθρωπία η «κινητήριος δύναμη» που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους; Μήπως η αγάπη για όσους έχουν ανάγκη θα μας δώσει κίνητρο να προσπαθήσουμε περισσότερο σε όλους τους τομείς μας;

G.P.:  Είμαι γενναιόδωρη στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Αυτή η γενναιοδωρία είναι επίσης παρούσα στις επιλογές των χρωμάτων και υλικών και σε όλες τις δημιουργίες μας. Επίσης συνεισφέρουμε οικονομικά στο ίδρυμα «Helen Keller». Κατά την άποψή μου, είναι απαραίτητο να υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στα έπιπλα και τις δουλειές που αναλαμβάνουμε για εσωτερική διακόσμηση με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουμε επιλέξει. Αυτή είναι η έννοια της πολυτέλειας χωρίς τύψεις.

rouge_04 rouge_03

 

———————————————————————————————————————————————————————–

Αγαπημένο Συναπάντημα:

Η Madame Carven, η ιδρύτρια του Carven house της μόδας και της υψηλής ραπτικής,  είναι με βεβαιότητα το άτομο που με τον χαρακτήρα του και την ισχυρή προσωπικότητά του, με σημάδεψε περισσότερο. Με πήρε κάτω από τη φτερούγα της, όταν ήμουν 15 ετών και με παρότρυνε να δουλέψω πάνω στα συναισθήματά μου για  τα υλικά και τα χρώματα. Μου έμαθε ότι μόνο με το να έχω απαιτήσεις  από τον εαυτό μου, μπορώ να κάνω την αυτοκριτική μου και με αυτό τον τρόπο να προοδεύσω. Αυτή η διαρκής αυτό-αμφισβήτηση, είναι αυτή που εγγυάται την ποιότητα της δουλειάς μας.

rouge_08 rouge_06

Πέρα από το σχέδιο, ασχολείστε με κάποιο άλλο είδος Τέχνης;

Μου αρέσουν πραγματικά όλα τα είδη χειροτεχνίας που ενισχύουν τα υλικά τους, (η γλυπτική, η κατασκευή κοσμημάτων, η επιπλοποιία, η υαλουργία). Ζωγραφίζω όλα τα σκίτσα για τα κομμάτια της συλλογής μας και για τα έργα που δημιουργούμε.

rouge_02 rouge_01

Ποια είναι η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σας;

Αγαπώ την τραπεζαρία μας. Είναι εκπληκτικό να βλέπω πώς η τολμηρή επιλογή των χρωμάτων αυτών σαγηνεύει και γοητεύει τους επισκέπτες μας. Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο τα πάρτι  μας ακτινοβολούν πάντα χαρά και καλό χιούμορ; Το ελπίζω!

rouge_10

Πηγή φωτογραφιών: Προσωπικό αρχείο της Géraldine Prieur

 

Διαβάστε επίσης:

Anna Williams: Διακοσμήτρια εξ’αποστάσεως: http://www.sinapantima.gr/?p=240

Sarah Lavoine: Η πριγκίπισσα της…διακόσμησης:  http://www.sinapantima.gr/?p=921

Barber&Osgerby: Οι δικοσμητές των πολλών βραβείων: http://www.sinapantima.gr/?p=1147

Helen&Olivier Lempereur: Το ζευγάρις της… εσωτερικής δισκόσμησης: http://www.sinapantima.gr/?p=2373

Benjamin Dhong: Ο σχεδιαστής που δεν θέλει να εντυπωσιάζει με τα μεγέθη: http://www.sinapantima.gr/?p=2524

Frederic Flanquart: Η διακόσμηση στο Παρίσι: http://www.sinapantima.gr/?p=3531

THG: Η πολυτέλεια στο μπάνιο: http://www.sinapantima.gr/?p=3696

 

 

 

 

 

10 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments
 • January 15, 2015

  Πολύ ωραίο άρθρο!καλογραμμένο!

  Νονικα
  Reply
 • January 15, 2015

  H duleia tis einai aksiologi.mu arese I synenteuxi poly!

  mary pigu
  Reply
 • January 15, 2015

  Χρώματα,ωραία σχέδια,πρωτότυπη συνέντευξη από μια υπέροχη σελίδα που μας αρέσει να διαβάζουμε…

  Δώρα Π.
  Reply
  • March 30, 2015

   well made post!

   Danniella
   Reply
 • January 15, 2015

  ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΜΠΡΑΒΟ!

  ΝΕΝΗ ΚΛ.
  Reply
 • January 15, 2015

  Εκεί που μας γοητεύεις με κάποιο θέμα,θα μας συγκινήσεις με ένα άλλο,θα μας κάνεις να χαλαρώσουμε με ένα τρίτο!καταπληκτική δουλειά!!!

  Γιώργος από Θεσσαλονίκη
  Reply
 • January 15, 2015

  Εξαιρετική!!!

  Ολυμπία Ριζ.
  Reply
 • October 21, 2015

  Enjoyed every bit of your blog post. Awesome.

  Australia
  Reply
 • November 12, 2015

  Awesome blog.

  M. S.
  Reply
 • November 12, 2015

  I think other website proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

  from Russia
  Reply