/ Προτάσεις / Μέγαρο Μουσικής: Αυτή η γη έχει φωνή

Μέγαρο Μουσικής: Αυτή η γη έχει φωνή

mara on October 29, 2015 - 11:23 in Προτάσεις
4 (80%) 1 vote

 

Το Συναπάντημα ως χορηγός επικοινωνίας, στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή των Επιστημών και του Πολιτισμού.

 

Για τον λόγο αυτό σας προτείνει τη σπουδαία μουσική παράσταση  «Αυτή η Γη έχει φωνή» που θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 20.30. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν οι: Βασίλης Σκουλάς, Γιάννης Πλούταρχος, Μελίνα Ασλανίδου.  Μαζί τους τραγουδούν ο Δημήτρης Καρασαββίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης και τους πλαισιώνει 10μελής ορχήστρα.                    

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Αυτή η γη έχει φωνή! Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Τραγούδια του σήμερα, που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα», που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του σύγχρονου Έλληνα, «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας.  Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους», όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του λαού μας. Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία, αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες  και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα μέσα μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

 N_flyer 11x18cm.indd

Τιμές εισιτηρίων:  € 15 (φοιτητικό), €18, €25, €32, €40 (διακεκριμένη ζώνη)

*Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

 

Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ: 210 7282333
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ: 210 7282367
  

       

                              

 

0 POST COMMENT
Rate this article
4 (80%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *