/ Δημιουργίες / Κρεμαστές…δημιουργίες

Κρεμαστές…δημιουργίες

mara on June 30, 2017 - 09:32 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

 

kremastra_11 Στο σπίτι μας πολύ συχνά μπαίνουν κρεμάστρες διαφόρων ειδών: είτε από το καθαριστήριο, είτε από ρούχα ή άλλα προϊόντα που κρέμονταν, όταν τα αγοράσαμε. Θα δούμε κάποιους πολύ εύκολους τρόπους  να τις μετατρέψουμε σε πραγματικά στολίδια για τη ντουλάπα ή τον τοίχο μας.

translation Let’s see some ways to transform plastic and wooden hangers into pieces worthy of the clothes they hold up. We can use washi tape, ribbons, trimmings, glass beads and of course our imagination…

 

 

kremastra_12 Οι λευκές πλαστικές κρεμάστρες στις οποίες κρέμονταν τα μαξιλάρια για τις καρέκλες της βεράντας  που αγόρασα, είχαν αρκετό πάχος-ιδανικό για μεταμόρφωση. Στις κρεμάστρες που δεν έχουν πάχος μπορούμε να βάλουμε βαμβάκι ή ύφασμα για να τις γεμίσουμε και από πάνω να κολλήσουμε ή να ράψουμε το ύφασμα της αρεσκείας μας. Ένας πάρα πολύ εύκολος τρόπος να τις αλλάξουμε, αν δεν έχουν μεγάλο πάχος, είναι να κολλήσουμε κορδέλες. Πριν αρχίσετε να κολλάτε, κάντε μία δοκιμή αν σας φτάνει η κορδέλα που έχετε τυλίγοντάς τη γύρω από την κρεμάστρα. Στην πάνω κρεμάστρα-στο κέντρο-κόλλησα ένα λουλούδι που έφτιαξα από τσόχα  και στην κάτω πέρασα και κόλλησα  μία κόκκινη φούντα και μία κόκκινη στρογγυλή χάντρα. Αυτές είναι ιδανικές για παιδικό δωμάτιο ή για να τις δωρίσετε μαζί με ένα ρουχαλάκι που έχετε αγοράσει.

kremastra_13 Με τον ίδιο τρόπο και σε αυτές τις δύο κρεμάστρες κόλλησα κορδέλες. Στην πάνω κόλλησα στο κέντρο μία μοβ χάντρα σε σχήμα λουλουδιού. Στην κάτω προτίμησα τη διχρωμία στις κορδέλες. Έτσι στο πάνω μέρος το χακί έδεσε πολύ ωραία με το καφέ του κάτω μέρους. Στο κέντρο κόλλησα λουλουδάκια.

 

kremastra_02 Απλές ξύλινες κρεμάστρες. Μπορούμε να τις βάψουμε σε διάφορα χρώματα ή να τις αγοράσουμε με χρώμα. Κολλώντας χάντρες, ζωγραφίζοντάς τες  ή με τη μέθοδο decoupage γίνονται πραγματικά υπέροχες.

kremastra_01 kremastra_03 Μπορείτε να τις γεμίσετε ως κάτω ή να κολλήσετε λίγες στο πάνω μέρος, όπως σας αρέσει.

kremastra_07 Όταν οι πέρλες και οι χάντρες είναι πιο μεγάλες, καλό είναι να βάζουμε λιγότερες. Χρησιμοποιήστε καλύτερα σιλικόνη για να κολλήσετε όσες έχουν μεγαλύτερο βάρος και αφήστε τες  ξαπλωμένες αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσουν.

 

kremastra_10 Φυσικά η φαντασία, όπως λέμε πάντα, δεν μας περιορίζει ποτέ. Έτσι μπορούμε να γεμίσουμε με ύφασμα τις κρεμάστρες ή να πλέξουμε ένα σχέδιο και να τις στολίσουμε. Είτε τις κάνουμε για να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του δωματίου μας, είτε τις δωρίσουμε, σίγουρα είναι ξεχωριστές δημιουργίες που μπορούμε να κάνουμε σχεδόν ανέξοδα και χωρίς να δυσκολευτούμε. (πηγή συγκεκριμένων φωτογραφιών: Pinterest).

————————————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

————————————————————-

Διαβάστε επίσης:

Κοσμήματα από φελλό:  http://www.sinapantima.gr/?p=8571

Μετατρέποντας πήλινα δοχεία σε διακοσμητικά: http://www.sinapantima.gr/?p=6802

 

5 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments
  • July 5, 2017

    Το συναπάντημα δεν πρόκειται να μας αφησει να ησυχάσουμε.καινούργιες ιδέες εύκολες χαριτωμένες για τίς ελεύθερες ώρες μας.πραγματικά πανεύκολη εργασία καί διασκεδαστική.ευχαριστούμε γιά τίς όμορφες ιδέες σου.

    Άννα
    Reply
  • July 5, 2017

    φανταστικές!!!!!

    Ροδάνθη
    Reply
  • July 5, 2017

    Ρομαντικές, λιτές, υπέροχες!

    Αγγελική
    Reply
  • July 5, 2017

    Λάτρεψα τις λευκές με τις πέρλες

    Από Πάτρα
    Reply
  • July 5, 2017

    OMG! i want them all!

    Spain here-we love Sinapantima!
    Reply