/ Δημιουργίες / Κοσμήματα από φελλό

Κοσμήματα από φελλό

mara on June 19, 2017 - 09:41 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Αν είστε λάτρεις του κρασιού και σας περισσεύουν πολλοί φελλοί, θα σας δώσω κάποιες ιδέες πώς να τους αξιοποιήσετε, φτιάχνοντας κοσμήματα ή μπρελόκ.

fellos_01 Πέρα από φελλούς θα χρειαστείτε ακρυλικά χρώματα, κορδόνια: πλαστικά ή δερμάτινα, αλυσίδες, πούλιες, χάντρες, κορδέλες. Διαλέξτε ύλικα που ήδη έχετε στο σπίτι σας είτε από σπασμένα κοσμήματα, είτε από αντικείμενα που αγοράσατε για κατασκευές. ( Πηγή αριστερής και μεσαίας φωτογραφίας: Pinterest).

translation Are you a wine lover? After drinking the bottles you have at home, don’t throw away the corks. I will give you some creative craft ideas of turning them  into awesome  jewelry.

 

fellos_03  Πρώτα κόβουμε τους φελλούς με κοπίδι ή μεγάλο,κοφτερό μαχαίρι. Φροντίζουμε το κάθε κομμάτι να είναι αρκετά χοντρό, για να μπορέσουμε να περάσουμε  εύκολα μετά τους κρίκους για το κολιέ ή το μπρελόκ. Αφού τα κόψουμε, βάφουμε με ακρυλικά χρώματα τη μεγάλη επιφάνεια και σχεδιάζουμε κάτι: ένα λουλούδι, μια μέλισσα, μια πεταλούδα είναι πολύ εύκολα σχέδια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να τα κάνουμε. Αν δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε κάτι, πιο εύκολη λύση είναι η μέθοδος decoupage. Αφού στεγνώσει το χρώμα, περνάμε με την ειδική κόλλα το σχέδιο και αμέσως μετά περνάμε με βερνίκι όλο τον φελλό.

fellos_06 Το συγκεκριμένο το έβαψα ροζ, κόλλησα ροζ σατέν κορδέλα γύρω-γύρω και κόλλησα πάνω στο σχέδιό μου και μια μοβ τετράγωνη πέτρα. Με μοβ κορδόνι και δυο ροζ χάντρες το κολιέ έγινε πολύ ωραίο.

fellos_04 fellos_12Με τον ίδιο τρόπο στο λουλούδι κόλλησα πέντε κίτρινες τετράγωνες χάντρες, γύρω-γύρω κόκκινη σατέν κορδέλα και σε κόκκινο κορδόνι πέρασα δύο κόκκινες, ξύλινες χάντρες. Αν σας αρέσει το πιο λιτό αποτέλεσμα, μπορείτε να φοράτε τον φελλό σκέτο, χωρίς επιπλέον χάντρες.

fellos_05 Στο συγκεκριμένο η κορδέλα είχε λευκές φουντίτσες και έκανε το αποτέλεσμα πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να γεμίσετε χάντρες το κορδόνι ως πάνω, ανάλογα με τι σας αρέσει.

fellos_07 Δείτε πόσο όμορφο κολιέ μπορεί να γίνει με τα πιο απλά υλικά. Εδώ χρησιμοποίησα φούξια κορδέλα με φουντίτσες και ένα ροζ στρασάκι στο κέντρο του σχεδίου.

fellos_13 fellos_14Φούντες, φτερά,στρασάκια. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε υπέροχα μπρελόκ ή βραχιολάκια.

fellos_08 Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια. Αριστερά βλέπουμε το αποτέλεσμα που βγαίνει με ένα απλό σχέδιο, χωρίς να βάψουμε ολόκληρη την επιφάνεια.  Στον φελλό που βλέπουμε στη δεξιά φωτογραφία γύρω-γύρω κόλλησα δαντέλα και στο εσωτερικό κόλλησα χαντρούλες. (Πηγή αριστερής φωτογραφίας: pinterest).

fellos_02 Για το τέλος άφησα δύο μπρελόκ που έφτιαξα από πλαστικό που έκοψα από συσκευασία φρούτων.fellos_15 Στο πλαστικό αυτό που μοιάζει με ζελατίνα, έκανα ένα πολύ εύκολο σχέδιο, έβαψα με ακρυλικά χρώματα και το άφησα να στεγνώσει. Από πάνω κόλλησα άλλο ένα πλαστικό κομμάτι, τα πλαστικοποίησα, έκοψα γύρω-γύρω το κομμάτι χωρίς ζωγραφιά, άνοιξα μια τρύπα για τον κρίκο και έτοιμο το μπρελόκ. Το διαφανές πλαστικό θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε εύκολα οποιοδήποτε σχέδιο, καθώς μπορείτε να το ξεπατικώσετε. Αν το βάψετε με ακρυλικά χρώματα και το πλαστικοποιήσετε, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει μπρελόκ, κόσμημα, ακόμα και σχέδιο σε τζην παντελόνι, μπλούζα ή σε τσάντα σας.

———————————————-

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

———————————————

Διαβάστε επίσης:

Μετατρέποντας πήλινα δοχεία σε διακοσμητικά: http://www.sinapantima.gr/?p=6802

Kατασκευές με ζωγραφιές των παιδιών σας: http://www.sinapantima.gr/?p=8118

Λιτά και εντυπωσιακά καλοκαιρινά κοσμήματα: http://www.sinapantima.gr/?p=5365

5 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments
  • June 21, 2017

    fantastika!

    Elena apo Elbetia
    Reply
  • June 21, 2017

    πάρα πολύ όμορφες δημιουργίες!μπράβο σας!

    Petra-Xarilaos apo Ko
    Reply
  • June 21, 2017

    αριστουργήματα!!!!!!!!!!!!!!!

    Καλλιόπη
    Reply
  • June 21, 2017

    awesome 🙂 🙂 😉

    Nina
    Reply
  • June 21, 2017

    πραγματικά είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος βλέποντάς τα ότι φτιάχτηκαν από φελλό

    Ντίνος
    Reply