/ Προτάσεις / Οι Ευχούληδες: Η αισιόδοξη ματιά της ζωής

Οι Ευχούληδες: Η αισιόδοξη ματιά της ζωής

mara on November 9, 2016 - 12:44 in Προτάσεις
5 (100%) 3 votes

Φανταστείτε κάποια μικροσκοπικά πλασματάκια με πολύχρωμα σώματα και χρωματιστά μακριά μαλλιά, χτενισμένα προς τα πάνω, που όλη μέρα χορεύουν, τραγουδούν και κάθε μία ώρα αγκαλιάζονται. Και τώρα φανταστείτε κάποια τεράστια τέρατα με σκούρα χρώματα, μεγάλες μύτες, τρομακτικά μάτια, που είναι δυστυχισμένα και θεωρούν ότι μόνο τρώγοντας τα χαρούμενα πλάσματα θα βρουν την ευτυχία. Έχετε ήδη μπει στο πνεύμα της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων της Dreamworks.

trolls_01

Υπόθεση της ταινίας: Οι Ευχούληδες ζουν στον κόσμο της χαράς και της ευτυχίας, κάνοντας πάρτι και διασκεδάζοντας, έχοντας ξεφύγει από τα τέρατα που τα απειλούν: τους Μπέργκεν. Όταν, όμως, η βασίλισσα των Ευχούληδων-η Πόπη- κάνει ένα τεράστιο πάρτι, ένα θηλυκό Μπέργκεν θα τους βρει, θα πάρει κάποιους Ευχούληδες και θα τους πάει στον δικό της βασιλιά, προτρέποντάς τον να αναβιώσει την «Ευχουλιάδα», τη γιορτή όπου Μπέργκεν τρώνε Ευχούληδες για να γίνουν ευτυχισμένοι. Η Πόπη θα πείσει τον μόνο σκυθρωπό Ευχούλη, το Κλωνάρι, να την ακολουθήσει στην προσπάθειά της να σώσει τους φίλους της.

Κριτική από το Συναπάντημα: Μία γιορτή χρωμάτων συνοδευόμενη από ωραία μουσική. Η έντονη αντίθεση ανάμεσα στα μικροσκοπικά πολύχρωμα πλάσματα και τα μουντά μονόχρωμα και άσχημα κακά τέρατα. Χωρίς να υπάρχει μία ιδιαίτερα πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πλοκή, η ταινία αυτή καταφέρνει να γίνει ο ύμνος της αισιοδοξίας και να παρασύρει μικρούς και μεγάλους να κινηθούν στον ρυθμό των γνωστών τραγουδιών της. Ιδανικές ηλικίες μικρών θεατών θα έλεγα ότι είναι από τεσσάρων μέχρι δέκα ετών.

 

Σκηνοθεσία: ΜΑΪΚ ΜΙΤΣΕΛ & ΟΥΟΛΤ ΝΤΟΡΝ
Σενάριο: ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΑΪΜΠΕΛ & ΓΚΛΕΝ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: ΒΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΔΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΚΑΛΚΩΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΡΤΑ, ΧΑΡΗΣ ΜΠΟΣΙΝΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
Διάρκεια: 94 λεπτά

 

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων»: http://www.sinapantima.gr/?p=7582

Τα μωρά τα ξανα…φέρνουν οι Πελαργοί: http://www.sinapantima.gr/?p=7528

Ψάχνοντας τη Ντόρυ: Η απολαυστική συνέχεια της πρώτης ταινίας: http://www.sinapantima.gr/?p=7423

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 3 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *