/ Προτάσεις / Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας φοράνε τα γιορτινά τους

Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας φοράνε τα γιορτινά τους

mara on November 29, 2016 - 12:32 in Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

Μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά επιχειρεί το Θέατρο της Ημέρας με την παράσταση της Λένας Τερκεσίδου «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας», που ανεβαίνει από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Μια παράσταση – θεατρικό παιχνίδι σε πολλαπλά επίπεδα που προκαλεί το γέλιο, τη συγκίνηση, την τρυφερότητα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα, αποτελώντας  παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης. Το θεατρικό παιχνίδι ενσωματώνεται μέσα στη δράση του έργου και διευρύνει τα όρια στα οποία οφείλει να κινείται ένα «θέατρο για παιδιά» στην εποχή μας.

irwes_katsarolas_01

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο στο οποίο προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής των παιδιών. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και παράλληλα με θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Η επιτυχία της δράσης βασίζεται, πέρα από το έργο, στους ηθοποιούς και τους ειδικά εκπαιδευμένους Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγούς, απόφοιτους του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Η παράσταση, στη Χριστουγεννιάτικη  εκδοχή της, περιλαμβάνει ανάλογα διαδραστικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να βιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, στόλισμα της πλατείας και του δέντρου των ευχών, κάλαντα με πρωτότυπα μουσικά όργανα, και πολλές εκπλήξεις.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών. 

Περίληψη του έργου: Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και πολλοί άλλοι φίλοι τους. Μια  μέρα φθάνει ένα γράμμα από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί -μαζί με άλλα εννέα χωριά- για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους, ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες ενθουσιάζονται και αρχίζουν να ετοιμάζονται για τον διαγωνισμό και το βραβείο. Οι Χημικοχωρίτες όμως – ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή, η Κρουασένια, ο Τουρτάκιας και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους –   καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα θα ρίξουν στα κτήματα της Μεγαλομπουκιάς για να τα καταστρέψουν: φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Μετά θα τους τα αρπάξουν σχεδόν τσάμπα, για να χτίσουν και εκεί εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές -για την υγεία- τροφές. Έτσι σιγά – σιγά θα γίνουν οι πιο πλούσιοι και θα εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.  Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες χρησιμοποιώντας το καθαρό μυαλό τους και τα δικά τους μέσα, με ένα φανταστικό και πρωτότυπο τρόπο, εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

 —————————–

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ -οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με πολύχρονη παρουσία και πείρα στον χώρο της Παιδαγωγικής Θεάτρου  με Καλλιτεχνικό Διευθυντή την Ανδρομάχη Μοντζολή  και Διευθυντή Σπουδών τον Λάκη Κουρετζή- έχει κύριο στόχο  την καλλιέργεια της θεατρικής έκφρασης και της θεατρικής παιδείας και επιδιώκει τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και την παροχή της δυνατότητας σε ενήλικες και παιδιά, να προσεγγίσουν το θέατρο όχι μόνο ως παραστασιακό γεγονός, αλλά και σε κοινωνικό, ψυχολογικό, παιδαγωγικό κι αισθητικό επίπεδο.

——————————

Συντελεστές:

 Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Παιδαγωγική επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής

Μουσική & Τραγούδια: Γιάννης Μακρίδης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ισίδωρος Σταμούλης, Όλγα Μουργελά, Σωτήρης Χατζηνικολάου, Δανάη Δασκαλάκη

Βασική Εμψύχωση: Κάτια Μακρυκώστα, Δήμητρα Νικολοπούλου

Χορηγός Επικοινωνίας: Το Συναπάντημα

—————————————

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή από 4 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 3:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ: 7 €, ομαδικό: 6 €.

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Διάρκεια παράστασης: 1.30΄ (με το διάλειμμα)

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2017 

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: Καθημερινά 10-12 π.μ. οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Τιμή εισιτηρίου: 6 €

————————————-

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20 Αμπελόκηποι (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777

————————————–

Διαβάστε επίσης:

Το Συναπάντημα χορηγός επ/νίας του «Μαγικού Αυλού», με την υπογραφή της Κ.Ρουγγέρη: http://www.sinapantima.gr/?p=7700

Οι Ευχούληδες: Η αισιόδοξη ματιά της ζωής: http://www.sinapantima.gr/?p=7668

Ο«ΗΡΑΚΛΗΣ, η ζωή και οι άθλοι του» στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννη: http://www.sinapantima.gr/?p=7654

Φτιάξτε δωράκια για πάρτι ή μπομπονιέρες από τενεκεδάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=7182

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *