/ Προτάσεις / Τα ονόματα των τυχερών των διπλών προσκλήσεων

Τα ονόματα των τυχερών των διπλών προσκλήσεων

mara on January 10, 2017 - 11:36 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το Συναπάντημα σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας άλλες δύο θεατρικές παραστάσεις. Τα ονόματα των τυχερών των τεσσάρων διπλών προσκλήσεων* είναι:

Από μία διπλή πρόσκληση για το «Το Φορτηγάκι της Αγάπης» στις 12.30 κερδίζουν οι:

1) Νόπη Ρωμανίδου

2) Ελένη Γιαννάκη

και από μία διπλή για το «Μαγικό σεντούκι» στις 17.00:

1) Ζωή Γκίνη

2) Παύλος Ανέστης

 

 sentouki_01

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις: 

«Το Φορτηγάκι της Αγάπης»: Η ιστορία μιλάει για ένα φορτηγάκι που θέλει να αλλάξει και να γίνει τρένο. Σαν μόνη λύση για να μοιάσει στα τρένα, βρίσκει ότι θα πρέπει να κάνει ό,τι κάνουν κι αυτά. Ξεκινάει λοιπόν να κάνει μεγάλα ταξίδια, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος προς το όνειρό του. Στον δρόμο, όμως, συναντά όλα τα αρνητικά συναισθήματα και τα «φορτώνεται», με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να φτάσει στον στόχο του, λόγω του αβάσταχτου φορτίου. Το θέμα που πραγματεύεται το έργο είναι η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και πώς αυτά μεταστρέφονται σε θετικά, με την καταλυτική παρουσία και δράση της Αγάπης. Το μικρό φορτηγάκι με την απλότητα, την αθωότητα, την αισιοδοξία και την καλόκαρδη στάση του απέναντι σε κάθε πιθανή περιπέτεια και κακουχία που συναντά, καταφέρνει να συμπαρασύρει τα παιδιά-θεατές, σε ένα ταξίδι χαράς, γνώσης και παιχνιδιού.

Συντελεστές:

Παραμύθι: Μάγια Ντελέζου

Θεατρικό κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης

Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ανδριτσόγιαννος

Παίζουν: Χάρης ΓεωργιάδηςΣταυρούλα Καλαϊτζή, Μάγια Ντελέζου

Επικοινωνία / δημόσιες σχέσεις: Γιώργος Κάλτσας

Διάρκεια παράστασης: 60-70 λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:30 (Έναρξη: Κυριακή 4/9)

Εισιτήρια5 ευρώ | Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων): 4 ευρώ

————————————–

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (Δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου)

Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τηλέφωνο: 6983930220

sentouki_02

Το «Μαγικό σεντούκι» είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών έως όλες τις τάξεις του Δημοτικού . Είναι ένα υπέροχο παραμύθι, καθώς καλωσορίζει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γνώσης. Με έναν περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η ελληνική μυθολογία, η γλώσσα μας, οι πλανήτες, οι νότες του πενταγράμμου, οι έννοιες παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σημασία της διαφορετικότητας. Οι δημιουργικές ασκήσεις που εμπεριέχονται, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να φέρουν τους μικρούς μας φίλους σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη.  Το βασικότερο συστατικό μας όμως είναι η δύναμη της αγάπης!

Η υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε η ασπρόμαυρη πόλη. Κανένας άνθρωπος δεν διασκέδαζε, χαμογελούσε, τραγουδούσε, έπαιζε. Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί, ήταν θλιμμένος. Η ιστορία  ξεκινάει από τα χρόνια τα παλιά, τότε που οι θεοί κατοικούσαν στον Όλυμπο και ο Δίας με τη Μνημοσύνη απέκτησαν εννέα κόρες. Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να γιορτάσει, εκείνες βρίσκονταν εκεί. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Τα είχαν όλα, ώσπου αρκετά χρόνια μετά, τη βασιλεία ανέλαβε ένας πολύ κακός άνθρωπος που μισούσε να ακούει χορούς γλέντια, τραγούδια, να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεγέλασε τις μούσες, τις μάγεψε και τις φυλάκισε σε ένα μεγάλο κλουβί. Τις ήθελε δικές του. Εκείνες μέρα με τη μέρα μαράζωναν, οι φωνές τους είχαν χάσει τη φρεσκάδα τους και η ζωντάνια τους για ζωή χανόταν. Ο μικρός γιός του βασιλιά διέταξε να τις μεταμορφώσουν σε κέρματα. Η πόλη σκοτείνιασε. Πολλά χρόνια μετά ένα ψαράς βρήκε ένα πουγκί στη θάλασσα και το φύλαξε στο σπίτι του. Ήταν πολύ φτωχός και ανοίγοντας το πουγκί, άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυα του ζωντάνεψαν τις εννέα μούσες . Ο ψαράς άρχισε να γελά με την καρδιά του. Οι δουλειές του καλυτέρεψαν, απέκτησε χρήματα και οι μούσες ήταν η συντροφιά του. Κλεισμένες σε ένα σεντούκι η μικρή Αννούλα, η εγγονή του, βρήκε το πουγκί και αποφάσισε πως θα το κάνει δώρο στον ήλιο για να αποκτήσει πάλι το φώς του. Ήταν έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο. Να ξαναγίνει ο κόσμος όπως παλιά!

 

Συντελεστές:

Κείμενα –σκηνοθεσία –στίχοι : Μεράβογλου Έφη
Μουσική σύνθεση, πρωτότυπη : Αριστέα Ανύση

Παίζουν : Ανδριάνα Σταυριδοπούλου, Άνια Καστρινάκη , Ισαβέλλα Αναστασίου 

Κιθάρα: Βαγγέλης Σταθόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 60-70 λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 17:00 (Έναρξη: Κυριακή 9/10)

Εισιτήρια: 5 ευρώ | Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων) : 4 ευρώ

—————————————–

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (Δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη / Αγίου Δημητρίου)

Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τηλέφωνο: 6983930220

———————————–

*Απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση των θέσεων

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *