/ Δημιουργίες / Διακόσμηση με ξύλα από τη θάλασσα

Διακόσμηση με ξύλα από τη θάλασσα

mara on May 19, 2014 - 00:38 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Οι πρώτες μας βόλτες στη θάλασσα ξεκίνησαν και είναι ευκαιρία να μαζέψουμε κοχύλια, βότσαλα και ξύλα για τις κατασκευές μας… Τα ξύλα που βρίσκουμε στις παραλίες έχουν ιδιαίτερα σχήματα και μια ενδιαφέρουσα υφή. Παρακάτω θα δείτε κάποιες προτάσεις μου για κατασκευές χρησιμοποιώντας αυτά τα ξύλα που έχει αγκαλιάσει τους τελευταίους μήνες η αλμύρα της θάλασσας…

Για τις ακόλουθες κατασκευές θα χρειαστείτε σπάγκο στο χρώμα του ξύλου, χαντρούλες, φθηνά γυάλινα διακοσμητικά δοχεία και κεριά. Οι αγορές αυτές δεν θα σας κοστίσουν πάνω από πέντε ευρώ συνολικά.

xylo_12 (3) xylo_12 (4) Για το ξύλινο καράβι:

Τοποθετείτε τα πιο πλατιά ξύλα στο κάτω μέρος και κρατήστε το πιο λεπτό και ψηλό για το κατάρτι. Χρωματίζετε όποιο ξύλο και κοχύλι επιθυμείτε και βάλτε όσες χάντρες κρίνετε εσείς ότι χρειάζονται.

Για τα ξύλινα διακοσμητικά:

xylo_4 Τα ξύλα μπορείτε να τα κολλήσετε ή να τα ενώσετε με σπάγκο.  Η συγκεκριμένη κατασκευή ταιριάζει παντού, από το σαλόνι μέχρι και τη βεράντα. Τοποθετείστε ένα μακρόστενο βάζο στο εσωτερικό ή μια γλάστρα. Αν έχετε πιο κοντά ξύλα, με ένα πιο ψηλό γυάλινο δοχείο με ρεσώ ή κεριά στο εσωτερικό, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο φωτιστικό δαπέδου.

xylo_6 Στον ίδιο χώρο, για το τραπέζι, μια κατασκευή που το σχήμα της θυμίζει καράβι…Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μακρόστενο δοχείο με ποτ πουρί στο εσωτερικό της ή να το γεμίσετε με νερό και ρεσώ, με κεριά και ο,τιδήποτε άλλο ταιριάζει στη διακόσμησή σας.

xylo_2 Σε εξωχική κατοικία ταιριάζει και το συγκεκριμένο φωτιστικό που είναι κατασκευασμένο με την ίδια λογική.

xylo_3 Μια ιδέα σε άλλη απόχρωση…

 

Αγοράστε μια απλή ξύλινη κορνίζα και γεμίστε τη με ξύλα από τη θάλασσα, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια και οποιοδήποτε άλλο υλικό.

xylo_7

Και για όσους θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο… Μια έξυπνη-ξύλινη-χειροποίητη κατασκευή. Θα χρειαστείτε ένα πλατύ ξύλο και δυο κουτάλια. Τα χρώματα και τα σχέδια θα εξαρτηθούν από τον χώρο σας και φυσικά την έμπνευσή σας!

xylo_1

 

 

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

2 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
  • June 6, 2014

    Bravo sto sinapantima pou mas deixnei poly kales synenteuxeis kai wraies protaseis diakosmisis!

    Giorgos
    Reply
  • June 17, 2014

    Φτιάξαμε με τον γιο μου χθες ένα καραβάκι σαν αυτό που μας δείχνετε και βγήκε όμορφο!ευχαριστούμε για τις ιδέες

    Στεφανία
    Reply