/ Προτάσεις / Μέρη βγαλμένα από τα παραμύθια…

Μέρη βγαλμένα από τα παραμύθια…

mara on June 14, 2017 - 11:54 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στην τηλεόραση, το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο σκηνικό για ένα γύρισμα από το πραγματικό τοπίο, τη φύση, τα υπέροχα κάστρα, τα πάρκα, οι φάροι που δημιούργησε το ανθρώπινο χέρι σε μαγευτικά μέρη.

kastro_07  Διάλεξα μέρη, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από σελίδες παραμυθιού… Μάλιστα, κάποια εμφανίζονται σε παραμύθια…

 

Κάστρο του Neuschwanstein: kastra_01 61 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν φθάσει σε αυτό το αναγεννησιακό ανάκτορο του 19ου αιώνα στη νοτιοδυτική Βαυαρία της Γερμανίας.  Τους καλοκαιρινούς μήνες 6.000 άτομα την ημέρα πηγαίνουν στο κάστρο που χτίστηκε με εντολή του Λουδοβίκου ΙΙ της Βαυαρίας και μέχρι τον θάνατό του υπήρξε βασιλική κατοικία. Κοιτάξτε το καλά, γιατί σίγουρα σας θυμίζει κάτι και ίσως δεν το έχετε δει σε κάποια από τις ταινίες που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό. Από αυτό το κάστρο πήραν έμπνευση οι δημιουργοί του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland.  (πηγή φωτογραφίας: Pinterest)

Κρεμλίνο στο Izmailovo της Ρωσίας: kastra_02Κι αν οι περισσότεροι γνωρίζαμε ως τώρα την προβεβλημένη Disneyland, καιρός να μάθουμε και άλλα μέρη που απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Αρχιτεκτονικά σχέδια βγαλμένα από τα παραμύθια σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο. Λειτουργεί περισσότερα από 25 χρόνια και αποτελεί το πολιτιστικό σύμβολο της πόλης. Στο εσωτερικό του πάρκου, πέρα από δραστηριότητες και παιχνίδια υπάρχουν πέντε μουσεία: μουσείο με μινιατούρες, μουσείο βότκας, μουσείο με παραδοσιακά παιχνίδια, μουσείο του ψωμιού και μουσείο του ρωσικού ναυτικού. (πηγή φωτογραφίας: Pinterest)

Ο πύργος του πειρατή στη Laguna Beach της California: kastra_03 Κτίστηκε το 1926. Ένα λάθος στα σχέδια καθιστούν μη προσβάσιμη την είσοδο κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την ομορφιά του. (πηγή φωτογραφίας: youtube)

Κάστρο Dunnottar στη Σκωτία:kastra_04 Στην άκρη της Βόρειας Θάλασσας βρίσκονται τα ερείπια ενός κάστρου με σπουδαία ιστορία. Στο κάστρο αυτό μια μικρή φρουρά προστάτευσε από την καταστροφή τα βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας, γνωστά ως «Honours of Scotland». (πηγή φωτογραφίας: vimeo)

Pena National Palace στην Πορτογαλία: kastra_05 Βρίσκεται στον καταπράσινο λόφο  São Pedro de Penaferrim. Ένα πολύ περίεργο στην κατασκευή κάστρο με διαφορετικούς πύργους, ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά σχέδια, διαφορετικά χρώματα. Κτίστηκε με εντολή του Φερνινάρδου ΙΙ, ο οποίος ήταν γνωστός για το περίεργο γούστο του. Σε αυτό τον μοναδικό χώρο μπορούμε να δούμε τον κόκκινο πύργο του ρολογιού, τον κίτρινο μιναρέ, έναν τεράστιο θόλο, το παλάτι που ο Φερδινάρδος ήθελε να θυμίζει όπερα. Αυτό που σίγουρα κατάφερε είναι να μείνει γνωστό για την ιδιομορφία του. (πηγή φωτογραφίας: airpano.com)

Φάρος Τουρλίτης της Άνδρου: kastro_06 Για το τέλος άφησα το πιο κοντινό μας  μέρος, που σίγουρα όποιος βρεθεί στην Άνδρο αξίζει να δει. Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Κατασκευάστηκε το 1887 και λέγεται ότι είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος σε βράχο μέσα στη θάλασσα. Το 1943 καταστράφηκε από τους Γερμανούς και ανακατασκευάστηκε το 1994 με δωρεά της οικογένειας Γουλανδρή. Το μέρος αυτό έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως και μάλιστα ξένες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό κάστρο μάγου ή σκηνικό βιντεοπαιχνιδιού με δράκους και δαίμονες. (πηγή φωτογραφίας: Antonis Lemonakis).

————————————————

 Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Το «Φιόρο του Λεβάντε» που πρέπει να… μυρίσεις: http://www.sinapantima.gr/?p=8515

Οι «ξεχασμένοι Γίγαντες»: Ο κρυμμένος θησαυρός της Δανίας: http://www.sinapantima.gr/?p=8358

Ο αχυρώνας που έγινε γνωστός ως το σπίτι των χόμπιτ: http://www.sinapantima.gr/?p=8486

Μονή Βλατάδων: Μια βόλτα στη…λιγότερο γνωστή Θεσσαλονίκη: http://www.sinapantima.gr/?p=8313

 

 

 

 

 

 

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments
  • June 30, 2017

    ταξίδι μέσα από εικόνες σε παραμυθένια μέρη!τέλειο!!!!!

    Reply