/ Δημιουργίες / Διακόσμηση με ρεσώ σε βαζάκια

Διακόσμηση με ρεσώ σε βαζάκια

mara on July 17, 2017 - 09:55 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Ο πιο εύκολος τρόπος να διακοσμήσουμε τη βεράντα ή τον κήπο μας με οικονομικό τρόπο είναι αξιοποιώντας αντικείμενα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας. Σήμερα θα δούμε πόσο ωραίες κι εύκολες κατασκευές μπορούμε να κάνουμε με γυάλινα βαζάκια και κεριά.

reso_04 Θα χρειαστούμε βάζα σε διάφορα μεγέθη, κόλλα, κορδέλες, πανιά ή υφάσματα, κεριά ή ρεσώ. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα βαζάκια μας και με κοχύλια, πλαστικά αντικείμενα από σπασμένα παιχνίδια, κομμάτια από παλιά μας ρούχα ή παπούτσια. (Πηγή μικρής φωτογραφίας στα δεξιά Pinterest).

translation How about seeing some ideas about Jam jar candles? You are going to need: Μany different sizes of clean glass jar, ribbons, trimmings, any kind of fabric, material from old clothes and shoes and of course candles. You can either use the method of decoupage or paint them. The easiest way is just to glue whatever you like on them. The result will be wonderful either way…

reso_01 Ένα ποτήρι κι ένα βάζο μελιού έγιναν υπέροχα διακοσμητικά. Δεξιά κόλλησα πρώτα μπεζ κορδέλα με μεγάλο πλάτος από σκληρό ύφασμα κι από πάνω δαντέλα. Η πεταλούδα ήταν κομμάτι παπουτσιού, που δεν φορούσα πλέον. Σε τέτοιες περιπτώσεις πλένουμε καλά το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε. Mπορούμε να το βάψουμε και να κολλήσουμε πάνω του χάντρες και στρας, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στο πάνω μέρος, εκεί που κανονικά μπαίνει το καπάκι, κόλλησα γύρω-γύρω μπεζ σπάγκο. Για πιο εύκολο αποτέλεσμα κολλάμε απλώς πολλές κορδέλες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, όπως βλέπουμε αριστερά. Με σφραγίδες ή στένσιλ μπορούν να γίνουν απλά σχέδια ή να γράψουμε κάτι. Αλλά και σκέτο να αφήσουμε το ποτήρι με κορδέλες και στρας, φούντες και δαντέλα, θα είναι πολύ εντυπωσιακό.

reso_06 Βάζο πιο κοντό και πλατύ-συνήθως μελιού ή μαρμελάδας. Κόλλησα σε όλη την επιφάνεια σπάγκο και στη συνέχεια χοντρό κορδόνι, όπου πέρασα ένα μεταλλικό αντικείμενο με κρικάκι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε κομμάτια από κολιέ που δεν φοράμε πλέον ή από μπομπονιέρες. Τα κενά ανάμεσα στον σπάγκο, θα κάνουν το διακοσμητικό μας να φαίνεται υπέροχο, όταν ανάψουμε το ρεσώ στο εσωτερικό του.

reso_05 Αριστερά μετέτρεψα με τη μέθοδο decoupage ένα ψηλό βάζο και στο πάνω μέρος έβαλα μια κορδέλα ίδιας απόχρωσης με το κεντρικό θέμα. Στο εσωτερικό ψηλού βάζου μπορούμε να τοποθετήσουμε ψηλά κεριά και το θέμα φωτίζεται πολύ ωραία. Δεξιά χρησιμοποίησα πιο χοντρό σπάγκο. Αυτός είναι πιο δύσκολος να κολληθεί και αφήνει μεγαλύτερα κενά, αλλά όταν ανάβει, φωτίζει πολύ ωραία. Στο κάτω μέρος τοποθέτησα μπεζ κορδέλα μεγάλου πλάτους κι έτσι κόλλησε ευκολότερα η διακοσμητική καρδιά, που είχε βάρος. Πάνω κόλλησα μια μακρόστενη πέρλα με λιγότερο βάρος.

reso_08 Μικρά βαζάκια μπαχαρικών. Βάζουμε κολλητική ταινία γύρω-γύρω και βάφουμε την υπόλοιπη επιφάνεια. Μόλις στεγνώσει, περνάμε το βερνίκι. Αφαιρούμε την ταινία κι έχουμε το αποτέλεσμα, όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Το ρεσώ φαίνεται και φωτίζει πολύ ωραία. Στο πάνω μέρος βάζουμε μια όμορφη κορδέλα.

 

reso_02 Με τον ίδιο τρόπο, αν βάλουμε μεγαλύτερο κομμάτι ταινίας, αφήνουμε χώρο για να φτιάξουμε μία πορτούλα κι ένα παράθυρο. Γύρω-γύρω έβαλα μπλε γκλίτερ. Το συγκεκριμένο δεν το έβαψα με ακρυλικά χρώματα, αλλά με σπρέι. Μην ξεχνάτε, αν χρησιμοποιήσετε σπρέι, πάντα να βάφετε σε εξωτερικό χώρο, να φοράτε μάσκες μιας χρήσης, να στρώνετε κάτω χαρτιά ή εφημερίδες για να μη λερώσετε και να κρατάτε μία απόσταση από το αντικείμενο-μη ρίχνετε από πολύ κοντά. Ανακινείστε καλά το σπρέι πριν κάθε χρήση. Το βράδυ το συγκεκριμένο γυάλινο σπιτάκι φαίνεται υπέροχο. Αν έχετε χώρο, μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο χωριό!

reso_07 Για εσάς που ξέρετε πλέξιμο, το βαζάκι μπορεί να ντυθεί και να στολιστεί με μαλλί.

reso_03 Ένας επίσης εύκολος τρόπος για όσους δεν ξέρουν το decoupage και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο βάφοντας. Ένα τενεκεδάκι κι ένα χαμηλό βαζάκι δείτε πώς μεταμορφώνονται. Κόλλησα πέρλες και στο βαζάκι δεξιά στο πάνω μέρος δαντέλα. Το εσωτερικό το γέμισα με αρωματική άμμο κι έβαλα ένα αρωματικό ρεσώ. Πρωτότυπες ιδέες ακόμα και για δωράκια σε αγαπημένους φίλους.

—————————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

————————————————-

Διαβάστε επίσης:

Μετατρέποντας πήλινα δοχεία σε διακοσμητικά: http://www.sinapantima.gr/?p=6802

Γάμος/Βάφτιση/Πάρτι με θέμα τον αστερία: http://www.sinapantima.gr/?p=8637

Mabel Suglo: Η βραβευμένη επιχειρηματίας με υπαλλήλους ΑμεΑ: http://www.sinapantima.gr/?p=8376

 

 

5 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments
  • July 20, 2017

    με τα πιο απλά αντικείμενα τόσο όμορφα δικοσμητικά!

    Sofia B.
    Reply
  • July 20, 2017

    Great ideas Sinapantima 😉

    Ria- from Holland with love
    Reply
  • July 20, 2017

    είδικά για σπίτι σε νησί αυτές οι κατασκευές είναι ιδανικές.ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    Γιάννα-Μαίρη από την όμορφη Νάξο
    Reply
  • July 20, 2017

    κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά ό λ α!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ελιάνα Π.
    Reply
  • June 27, 2018

    Aw, this was an extremely nice post. Finding the time and actual effort to create all these… but what
    can I say… I don’t manage to get anything like this done.

    Reply