/ Συναντήσεις / Ταξίδι στα περίεργα του κόσμου…

Ταξίδι στα περίεργα του κόσμου…

mara on July 11, 2017 - 10:04 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Συνεχίζοντας το συναρπαστικό ταξίδι σε γωνιές του πλανήτη που δεν γνωρίζουν πολλοί, το Συναπάντημα σας παρουσιάζει άλλα τρία μέρη.

perierga_01 Το ACME Studio στο Williamsburg του Μπρούκλιν περιγράφεται από τους δημιουργούς του ως εικαστικό σπίτι ή φωτογραφικό στούντιο, αλλά ο χώρος του είναι περισσότερο σαν μουσείο περίεργων και μοντέρνων αντικειμένων, που συγκεντρώθηκαν μετά από χρόνια προσεκτικής συλλογής. Ο ιδρυτής του, Shawn Patrick Anderson, είναι ένας επιτυχημένος σχεδιαστής σκηνικών, ο οποίος επί χρόνια μάζευε ό,τι περίσσευε από κάθε δουλειά του και στο τέλος βρήκε έναν χώρο να τα φιλοξενήσει. (Πηγή φωτογραφίας: facebook)

 

perierga_04 Ποταμός Copalis στην Washington: Στις 26 Ιανουαρίου του 1700, σεισμός της κλίμακας των 9,0 ρίχτερ χτύπησε τον Ειρηνικό Ωκεανό, δημιουργώντας ένα τσουνάμι μέχρι την Ιαπωνία. Οι επιστήμονες χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες αυτού του σεισμού, αφού οι iθαγενείς Αμερικανοί, που ήταν οι μόνοι κάτοικοι της περιοχής, δεν κρατούσαν γραπτώς αρχεία-όλα όσα γόνονταν, διαδίδονταν προφορικά. Μια ένδειξη, ωστόσο, του σεισμού αυτού είναι ένα δάσος από νεκρά δέντρα, τα οποία στέκονται κατά μήκος του ποταμού Copalis στην Ουάσινγκτον. Στη μαζική πλημμύρα, που προκάλεσε το τσουνάμι,  η γη κατακλύστηκε με θαλασσινό νερό, μετατρέποντας το πυκνό δάσος σε βάλτο. Οι κορμοί των νεκρών δέντρων έχουν παραμείνει στο σημείο από τότε. (πηγή φωτογραφίας:  http://www.graysharbortalk.com/2014/10/15/ghost-forest-copalis)

 

perierga_03 Πάρκο των Μπιτλς, Walnut Ridge, Αρκάνσας:  Τον Σεπτέμβριο του 1964, οι Beatles προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Walnut Ridge. Το σχέδιο ήταν για τα τέσσερα μέλη της μπάντας να μεταφερθούν κρυφά σε ένα κοντινό μέρος, για να κάνουν διακοπές και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο δύο ημέρες αργότερα. Αλλά- άγνωστο πώς- η πληροφορία αυτή διέρρευσε και σχεδόν ολόκληρη η πόλη εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο για να δει το αγαπημένο της γκρουπ από κοντά. Στην πόλη Walnut Ridge, σε ανάμνηση εκείνης της μέρας, δημιουργήθηκε το Πάρκο των Μπιτλς, “Beatles Park”, με γλυπτά, τοιχογραφίες και διάφορα αντικείμενα- σύμβολα του θρυλικού συγκροτήματος, όπως το κίτρινο υποβρύχιο. perierga_02 Κάθε Σεπτέμβριο, ακόμα και σήμερα γίνεται το Φεστιβάλ Beatles, κατά τη διάρκεια του οποίου-μεταξύ άλλων- γίνονται και συναυλίες συγκροτημάτων που αγαπούν και μιμούνται  το συγκρότημα που άφησε ιστορία. (Πηγή φωτογραφιών: http://www.beatlesattheridge.com/attractions/beatles-park, http://www.roadsideamerica.com/tip/32429 WALNUT RIDGE, ARKANSAS)

———————————————————–

 Διαβάστε επίσης:

Βόλτα στα…περίεργα του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=8598

Ευρήματα που δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν ως σήμερα: http://www.sinapantima.gr/?p=8333

Κ. Κοτσανάς: Ο ιδρυτής των Μουσείων της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας: http://www.sinapantima.gr/?p=8453

 

3 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments
  • July 12, 2017

    poly wraio to taxidi…synexiste etsi!

    Agis-Spain
    Reply
  • July 12, 2017

    Όντως μας παρουσιάζετε μέρη που δεν είναι γνωστά.πολύ ενδιαφέρουσα η δουλειά σας

    Κώστας-Ανθούπολη
    Reply
  • July 12, 2017

    πολύ ωραία τα άρθρα σας.μπράβο!

    Στέφανος+Κική από Θεσσαλονίκη
    Reply