/ Δημιουργίες / Αξιοποιώντας τις πέτρες που μαζέψαμε από τις παραλίες

Αξιοποιώντας τις πέτρες που μαζέψαμε από τις παραλίες

mara on August 7, 2017 - 09:25 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Πολλές φορές στις διακοπές μας μαζεύουμε πέτρες και κοχύλια ως αναμνηστικά του μέρους που επισκεφτήκαμε, αλλά και για να τα διακοσμήσουμε στη βεράντα μας ή σε δωμάτιο του σπιτιού μας. Αν δεν θέλετε να τις αφήσετε σκέτες, μπορείτε να τις μεταμορφώσετε με τη μέθοδο decoupage, να τις ζωγραφίσετε ή να κολλήσετε πάνω τους διάφορα μικρά αντικείμενα και να γίνουν όμορφα στολίδια. Πάμε να δούμε μαζί κάποιες ιδέες.

petres_01 (Πηγή αριστερής φωτογραφίας: Pinterest)

translationHow about seeing some ideas about stone crafts? You can transform the stones you collected  from your favorite beach by drawing them or by gluing on them  materials you can easily find.

Θα χρειαστείτε ακρυλικά χρώματα, σύρμα, βερνίκι, σιλικόνη ή κόλλα, πούλιες ή χάντρες.

petres_02 Μια μακρόστενη πέτρα δείχνει ωραία, όταν ζωγραφίζουμε ένα θέμα, που χρειάζεται ύψος. Το διπλανό σχεδιο είναι πολύ εντυπωσιακό, αν και όχι ιδιαίτερα δύσκολο. Χρησιμοποίησα μόνο τρία χρώματα.

petres_05 petres_03 Με τον ίδιο τρόπο έκανα και τις συγκεκριμένες ζωγραφιές. Τρία χρώματα ήταν αρκετά. Μπορούμε να βάψουμε όλη την πέτρα ή ένα μέρος της και την υπόλοιπη να την αφήσουμε στο φυσικό της χρώμα. Δεν ξεχνάμε ποτέ, αφού στεγνώσουν τα χρώματα καλά, να περάσουμε ένα καλό βερνίκι.

 

petres_07 petres_06 Οι πέτρες είναι επίσης ένα ωραίο δωράκι από το μέρος των διακοπών μας για αγαπημένα πρόσωπα. Μπορείτε να γράψετε, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, από ποιο μέρος πήρατε την πέτρα και να ζωγραφίσετε κάτι πολύ εύκολο, όπως ένα λουλούδι. Στη δεξιά φωτογραφία, όπως βλέπετε, ζωγράφισα τη μισή πέτρα γαλάζια και πάνω κόλλησα σύρμα που δίπλωσα έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ψαριού και κόλλησα μικρή μαύρη χάντρα για ματάκι.

petres_04 Υπάρχουν ωραία θέματα και για τις πιο μικρές πέτρες.

petres_08 Με σύρρμα σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό. Στην πέτρα της διπλανής φωτογραφίας έκανα ένα μικρό ποδήλατο από σύρμα, ζωγράφισα με χρώματα το κομμάτι της πέτρας, που φαίνεται να είναι η σέλα και στις ρόδες κόλλησα χαντρούλες με σχήμα λουλουδιού.

petres_09 Για τους λάτρεις της μουσικής μπορούμε να φτιάξουμε μια κιθάρα. Για χορδές μπορείτε να βάλετε ακόμα και απλή λευκή κλωστή, αν δεν έχετε άλλο υλικό. Κολλάμε δύο χάντρες δίπλα για επιπλέον σχέδιο και είναι έτοιμη. Στην πέτρα δεξιά ζωγράφισα το πεντάγραμμο, έφτιαξα το κλειδί του σολ από συρμα και κόλλησα μια χάντρα για νότα.

petres_11 Μία πέτρα για τις μανούλες. Η μαμά με το μωρό σε μια πιο μοντέρνα δημιουργία…

petres_10 Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μη σας δείξω κάτι και για τους μικρούς μας φίλους. Μια πάπια και μια γατούλα. Στην πάπια ζωγράφισα το ράμφος και κόλλησα στο σώμα της μια χαντρούλα στο ίδιο χρώμα. Στη γατούλα ζωγράφισα απλώς το σώμα και έγινε πολύ χαριτωμένη.

——————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

———————————————

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνοντας τους δικούς μας πίνακες για το σαλόνι και το παιδικό δωμάτιο: http://www.sinapantima.gr/?p=5754

Διακόσμηση με ρεσώ σε βαζάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=8673

Μετατρέποντας πήλινα δοχεία σε διακοσμητικά: http://www.sinapantima.gr/?p=6802

 

 

 

8 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments
  • August 7, 2017

    Τέλειο καλοκαιρινό δώρο!!!!!

    Αναστασία
    Reply
  • August 8, 2017

    ωραίες ιδέες μας δίνεις!

    Σοφία
    Reply
  • August 8, 2017

    Πολυτάλαντο πλασμα,σε θαυμάζω που βρισκεις χρονο για ολα αυτά με τοσες ασχολίες?καταλαβαινω οτι σε ξεκουράζουν αυτες οι δημιουργίες.φιλιά.

    Άννα
    Reply
  • August 9, 2017

    είσαι μεγάλο ταλέντο μπράβο !!! Οτι φτιάχνεις είναι όλα τόσο όμορφα!!!

    Χ.
    Reply
  • August 9, 2017

    Υπέροχο!

    Έρρικα
    Reply
  • August 9, 2017

    Είσαι καταπληκτική! Σε θαυμάζω. Ένα μπράβο είναι φτωχό..

    Γιώργος Κ.
    Reply
  • August 9, 2017

    Είναι πάρα πολύ ωραίες.!!!!!

    Κατερίνα
    Reply
  • August 31, 2017

    Ωωωωωωω φανταστικοοοοο μπράβο σας

    Vasilis
    Reply