/ Δημιουργίες / Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά αντικείμενα

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά αντικείμενα

mara on January 16, 2018 - 11:18 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα θέματα όλων: η αξιοποίηση παλιών αντικειμένων. Χωρίς κόστος με πολλή φαντασία μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα. Ας δούμε κάποιες ιδέες.

palia_04 Βαζάκια και τενεκεδάκια,  ξύλα κοπής, παλιά υφάσματα, διάφορες συσκευασίες προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας μπορούν να αποκτήσουν μία άλλη χρήση και να κάνουν έναν χώρο πιο όμορφο.

bty Από βαζάκι μελιού η κατασκευή αυτή. Ζωγράφισα ένα πολύ εύκολο θέμα με ειδικά χρώματα για ζωγραφική σε γυαλί. Θα χρειαστείτε ένα καλό πινέλο και σίγουρα νέφτι- καθαριστικό, διαλυτικό χρωμάτων- γιατί τα χρώματα αυτά δεν βγαίνουν με νερό, όπως τα ακρυλικά. Στο πάνω μέρος έβαλα δαντέλα και τοποθέτησα στο εσωτερικό του φωτάκια. Ένα διαφορετικό φωτιστικό για μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

bty       bty Με τον ίδιο τρόπο ζωγράφισα άλλα δύο βάζα και κάλυψα όλη την επιφάνεια. Στόλισα τα καπάκια με κορδέλες και πον πον, που έφτιαξα από μαλλί πλεξίματος.

palia_06 Από τενεκεδάκι μελιού έφτιαξα μία θήκη παιχνιδιών. Επειδή το μέγεθός του είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να χωρέσει και  λαστιχάκια,  τσατσάρες ή τα καλλυντικά μας, αν το κρατήσουμε εμείς και δεν το στολίσουμε στο παιδικό δωμάτιο.

palia_08 Από μικρότερο τενεκεδάκι μπορούμε να φτιάξουμε μια χαριτωμένη μολυβοθήκη ή μια θήκη για τα μολύβια των ματιών κι άλλα είδη μακιγιάζ μας. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε αστάρι πριν το ακρυλικό χρώμα και μετά το σχέδιο πάντα βερνίκι.

palia_07 Μια πλαστική συσκευασία γιαουρτιού δείτε πόσο εύκολα γίνεται ένας πρακτικός κουβάς αποθήκευσης. Αν δεν θέλετε να τον ζωγραφίσετε, κολλήστε χαρτί περιτυλίγματος.

palia_03 Μια παλιά γραβάτα γίνεται υπέροχη θήκη γυαλιών. Είναι πολύ πρακτική, γιατί δεν έχει βάρος και δεν θα πιάσει χώρο στην τσάντα μας. *1

palia_02 Οι χάρτινες θήκες αυγών χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κατασκευές. Τοποθετήστε τα είδη ραπτικής σας, κολλήστε στο πάνω μέρος ένα ύφασμα για βελόνες, παραμάνες, καρφίτσες και ψαλίδια. *2

palia_05 Το παλιό ξύλο κοπής γίνεται ρολόι.  Αν έχει πολλές ρωγμές, καλό είναι να ξύσετε την επιφάνεια και να περάσετε μετά βερνίκι. Αξιοποιείστε πιόνια ή πλαστικά γράμματα κι αριθμούς από παλιά επιτραπέζια παιχνίδια. *3

palia_10 Η συσκευασία κρέμας μαλλιών έγινε μια πρακτική θήκη για δαχτυλίδια ή λαστιχάκια και τσιμπιδάκια.

palia_09 Διακοσμητικό μαξιλαράκι.Πάνω σε ύφασμα παλιού ρούχου σας ζωγραφίστε ένα απλό σχέδιο και κόψτε το. Το συγκεκριμένο το έραψα, κόλλησα δαντέλα γύρω- γύρω κι ένα ματάκι.

palia_01 Αν πίνετε πολλά αναψυκτικά σε κουτάκια,  δείτε το όμορφο βραχιόλι που μπορείτε να φτιάξετε . Θα χρειαστείτε μία κορδέλα για να περάσετε ενδιάμεσα, κρίκους, ένα μεταλλικό σχέδιο και το κούμπωμα. *4

——————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

——————————————-

Διαβάστε επίσης:

Υπέροχες μεταμορφώσεις παλιών αντικειμένων και ανακυκλώσιμων υλικών: http://www.sinapantima.gr/?p=8995

Ζωγραφική σε κουτιά: http://www.sinapantima.gr/?p=9188

Φτιάχνουμε τα γούρια της νέας χρονιάς: http://www.sinapantima.gr/?p=9591

Η δασκάλα που δώρισε τη ζωή σε μαθήτρια του σχολείου της: http://www.sinapantima.gr/?p=9623

————————————————

Πηγή φωτογραφιών *1,2,3,4: Pinterest

9 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments
  • January 17, 2018

    ta latrepsa ola,eidika ta bazakia!

    Aggela-Sweden
    Reply
  • January 17, 2018

    Είναι ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!

    Alexandros
    Reply
  • January 17, 2018

    ΕΧΕΤΕ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ!

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΕΔΕΣΣΑ
    Reply
  • January 17, 2018

    Πόσο όμορφα όλα! Το μαξιλαράκι το ερωτεύτηκα για το δωμάτιο της μικρής μου Ζωής. θα το προσπαθήσω και μακάρι να βγει καλό!

    Μαρία- Δανάη
    Reply
  • January 17, 2018

    Hallo aus Berlin 🙂 🙂 poly wraies idees. diabazoyme kai tis synenteyxeis kai ta arthra gia tis kataskeyes.ola poly wraia!sygxaritiria!

    ta filia mas apo tin pagwmeni Germania
    Reply
  • January 17, 2018

    Πολύ έξυπνες δημιουργίες …..μπράβο τέλεια !!!

    Αγγελική
    Reply
  • January 19, 2018

    Γειά στα χέρια σου!

    Mαίρη
    Reply
  • January 19, 2018

    Υπέροχα όλα και πολύ ιδιαιτέρα !!!! Πολύ όμορφες κι έξυπνες ιδέες !!! Τι ωραίο να γίνονται χρηστικά και να αξιοποιούνται όλα τα παραπεταμένα και τα άχρηστα !!!

    Maria
    Reply
  • January 19, 2018

    Πανέμορφα

    Anna
    Reply