/ Προτάσεις / St. Gilgen: Το γραφικό χωριό που πήρε το όνομά του από Έλληνα μοναχό

St. Gilgen: Το γραφικό χωριό που πήρε το όνομά του από Έλληνα μοναχό

mara on May 22, 2018 - 09:30 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Είναι σίγουρα ένα από τα χωριά της Αυστρίας, που αξίζει να επισκεφτεί, όποιος βρεθεί στην περιοχή.

austria_01 (pinterest.com)

Το χωριό St. Gilgen ανήκει στο κρατίδιο του Salzburg. Απέχει τρεις ώρες με αυτοκίνητο από τη Βιέννη και περίπου τέσσερις με τρένο, με το οποίο σίγουρα είνα πιο γραφική η διαδρομή. Έχει μία μικρή σχέση με την Ελλάδα, καθώς πήρε το όνομά του από τον Άγιο Αιγίδιο- που καταγόταν από την Αθήνα. Ο Άγιος Αιγίδιος, (650 -710 μ.Χ).- Saint Giles στα αγγλικά, γόνος εύπορης οικογένειας, μοίρασε την περιουσία του στους άπορους κι έφυγε στο εξωτερικό για να γίνει μοναχός.

Στο υπέροχο αυτό μέρος γεννήθηκε η μητέρα του Mozart και πολλά μέλη της οικογένειάς του, όπως η αδερφή του,  έζησαν εδώ. Ο ίδιος δεν το επισκέφτηκε ποτέ. Από το 2005 τουριστικά πρακτορεία άρχισαν να το διαφημιζούν ως το «το χωριό του Μότσαρτ» και πλέον είναι γνωστό και με αυτό το όνομα.

austria_02 H πλατεία του Mozart, (pinterest)

Η τουριστική ανάπτυξη του μεσαιωνικού αυτού χωριού ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν κάτοικοι της Βιέννης άρχισαν να κτίζουν τις εξοχικές τους κατοικίες. Η λίμνη Wolfgang –Wolfgangsee στα γερμανικά- κάνει το τοπίο ακόμα πιο γραφικό.

austria_06  (pinterest)

Η λίμνη, αλλά και τα γύρω βουνά δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει πολλές  δραστηριότητες και σίγουρα τα αξιοθέατα που μπορεί να δει είναι πολλά, (μουσείο οργάνων, θεματικά πάρκα, ζωολογικός κήπος, η πλατεία του Mozart, το κάστρο  Hüttenstein).

austria_05 Το κάστρο  Hüttenstein (wikipedia)

Από το ιστορικό κέντρο του μέχρι τις ειδυλλιακές διαδρομές  για ποδηλασία και περίπατο το St. Gilgen αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους έγινε δημοφιλής προορισμός, όχι μόνο για τους Αυστριακούς, αλλά και για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου…

austria_07 (pinterest)

———————————————————-

Διαβάστε επίσης:

Galleria Borbonica: Μία σήραγγα-μουσείο στη Νάπολη: http://www.sinapantima.gr/?p=9664 http://www.sinapantima.gr/?p=9664

Μέτσοβο: Το στολίδι της Ηπείρου: http://www.sinapantima.gr/?p=9836 

Χειροποίητες διακοσμητικές κουτάλες: http://www.sinapantima.gr/?p=5611

 

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *