/ Προτάσεις / «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» στο Ιλίσια Βολονάκης

«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» στο Ιλίσια Βολονάκης

mara on October 17, 2018 - 18:09 in Προτάσεις
4 (80%) 3 votes

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει στην καλλιτεχνική του στέγη κι ανεβάζει ένα έργο υψηλών απαιτήσεων στον ιδιαίτερο χώρο του ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ με δύο νέους συνεργάτες. Στη σκηνή συναντάει τον Γιάννη Σαρακατσάνη και στη σκηνοθεσία τον Νικορέστη Χανιωτάκη.

Υπόθεση έργου: Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz  που στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του κατάφερε να αφυπνίσει πνευματικά τον μαθητή του- τον δημοσιογράφο Mitch Albom αλλά και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η θεατρική διασκευή του best seller «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» των Jeffrey Hatcher και Mitch Albom παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κριτική από το Συναπάντημα: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz είναι στην πραγματικότητα ένας ύμνος στη ζωή και την αξία των αναμνήσεων που δημιουργούμε με όσους αγαπάμε. Κι ενώ κεντρικό θέμα του έργου είναι ο θάνατος, αυτός ο εχθρός που μας καταδιώκει, μας στοιχειώνει, μας τρομάζει, στο τέλος διαπιστώνουμε ότι σκοπός των συγγραφέων ήταν εξαρχής να τον διακωμωδήσουν, να κάνουν το κοινό να συμφιλιωθεί με το αναπόφευκτο, να ενεργοποιηθεί, να ζήσει όπως λαχταρά και να εστιάσει σε αυτά που θα μείνουν μετά το τέλος. Σε μια πιστή απόδοση του αρχικού κειμένου βλέπουμε στη σκηνή την πάλη του νέου με τον παλιό, του ανώριμου με τον ώριμο, του ατόμου που αγνοεί κι εκείνου που είδε την αλήθεια καθαρά μέσα από ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας. Ο Γρηγόρης Βαλτινός σε μια συγκλονιστική ερμηνεία «δένει» άψογα ερμηνευτικά με τον Γιάννη Καρακατσάνη, τον δημοσιογράφο, που εκφράζει τις αγωνίες όλων μας και «αναγκάζει» τους θεατές να ταυτιστούν μαζί του, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι δημοσιογράφος ή όχι. Το μόνο που ίσως σπάσει τη σιωπή των τελευταίων λεπτών της παράστασης θα είναι ο ήχος της συγκίνησης των θεατών που κάθονται δίπλα σας, αυτών που θα έχουν δει το νόημα που βρίσκεται πίσω από τις λέξεις… Γιατί «αν πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην αγκαλιά και κάτι άλλο, ας επιλέξουμε την αγκαλιά»

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν:

Γρηγόρης Βαλτινός

Γιάννης Σαρακατσάνης

Αρχική Μετάφραση: Ζαφείρης Χαϊτίδης

Απόδοση: Νικορέστης Χανιωτάκης / Γρηγόρης Βαλτινός

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Φωτογραφίες Παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ

Διεύθυνση Παραγωγής: Μελίνα Καραβά

Παραγωγή: Θέασις Δράσεις Πολιτισμού

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Χώρος: Θέατρο ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

Παπαδιαμαντοπούλου & Βασιλίσσης Σοφίας

(μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου 2018

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:15 Λαἵκή, Πέμπτη στις 21:15, Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 18:15 και 21:15, Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 15 ευρώ Πέμπτη και Παρασκευή: 18 ευρώ, Σάββατο (απογευματινή): 15 ευρώ, Σάββατο (βραδινή) 18 ευρώ, Κυριακή: 18 ευρώ.

Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ.

Κρατήσεις: 210 7223010 (10:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00)

Comments are disabled
Rate this article
4 (80%) 3 votes

Comments are closed.