/ Δημιουργίες / Εύκολα σχέδια για να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εύκολα σχέδια για να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια

mara on November 20, 2018 - 10:36 in Δημιουργίες
4.4 (87.69%) 13 votes

 

 Τα ωραιότερα στολίδια είναι αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας ή με τη βοήθεια των παιδιών μας. Το Συναπάντημα ταξίδεψε στη Γερμανία, φωτογράφισε τις νέες του κατασκευές και σας δίνει ιδέες για ζωγραφιές που μπορούν να γίνουν πάνω σε πέτρες, κομμάτια ξύλου και σε γυαλί, χρησιμοποιώντας τα ανάλογα χρώματα. (πηγή φωτογραφίας αριστερά: pinterest)

 Φυσικά οι ευχές που μπορούμε να γράψουμε είναι πολλές. Στις συγκεκριμένες κατασκευές θα δείτε τις ευχές γραμμένες στα γερμανικά. Η φαντασία μας δεν περιορίζεται σε αυτά που γράφουμε, αλλά ούτε σε αυτά που σχεδιάζουμε.

 Επέλεξα, όπως πάντα, εύκολα σχέδια που μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα.

 Χρησιμοποίησα ακρυλικά χρώματα, πρόσθεσα γκλίτερ και πέρασα στο τέλος το ξύλο με βερνίκι.

 Τα στρογγυλά κομμάτια ξύλου μπορούν να τοποθετηθούν όλα μαζί σε μια ωραία πιατέλα με ποτ πουρί και κεριά.

Αν το ξύλο είναι λεπτό, μπορούμε να κάνουμε μία τρυπούλα στο πάνω μέρος, να περάσουμε κορδέλα και το στολίδι για το δέντρο μας είναι έτοιμο.

Ο χιονάνθρωπος είναι ίσως το πιο εύκολο σχέδιο και το πιο αγαπημένο των παιδιών.

Δύο χρώματα και λίγες γραμμές αρκούν για να έχουμε ένα όμορφο χειροποίητο  στολίδι.

Οι μπάλες του δέντρου αλλιώς…

Τα καλύτερα στολίδια είναι αυτά με τις ζωγραφιές των παιδιών μας.

Εκτός από ζωγραφιές, μπορούμε να κάνουμε εύκολες κατασκευές με σύρμα και χάντρες πάνω στο ξύλο και να ζωγραφίσουμε μετά την επιφάνεια με χρώματα που έχουν γκλίτερ.

Για να κολλήσει καλύτερα το σχέδιο που θέλετε με το λεπτό σύρμα κολλήστε το πάνω σε μια χοντρή κορδέλα στο ξύλο, όπως έκανα στο διπλανό χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτιαξα από σύρμα και στρας. Σε ξύλο μπορούμε να κολλήσουμε με σιλικόνη όμορφα μεταλλικά σχέδια από μπομπονιέρες ή από άλλες κατασκευές μας που έχουν χαλάσει.

Στο εμπόριο θα βρείτε πολύ λεπτό ξύλο σε διάφορα σχήματα, όπως σε σχήμα καρδιάς. Συνήθως αυτά τα ξύλινα σχέδια έχουν και τρύπα, για να περάσετε κορδόνια και κορδέλες.

 Αν δεν θέλετε να ζωγραφίσετε κάτι, μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα και να γράψετε τις ευχές σας με μαρκαδόρο σχεδίασης.

Τυλίξτε την κατασκευή σας σε διάφανο σακουλάκι και βάλτε φιόγκο από βελούδινο ύφασμα, φούντα και ένα κουδουνάκι, για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή…

 

———————————————

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

————————————————

Διαβάστε επίσης:

Στολίδια από παλιά αντικείμενα και απλά υλικά: http://www.sinapantima.gr/?p=9237

Κατασκευές Χριστουγέννων με βαζάκια:http://www.sinapantima.gr/?p=7816

Χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές πέτρες: http://www.sinapantima.gr/?p=7730

Comments are disabled
Rate this article
4.4 (87.69%) 13 votes
1 Comments