/ Συναντήσεις / Διαστημόπλοιο που θα λειτουργεί με ατμό;

Διαστημόπλοιο που θα λειτουργεί με ατμό;

mara on January 15, 2019 - 12:36 in Συναντήσεις
5 (100%) 2 votes

Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι ένα συναρπαστικό, δύσκολο και πολυδάπανο ταξίδι. Γι’ αυτό οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους η πορεία μας  στη γνώση να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και χαμηλότερο κόστος. Φαίνεται ότι η ομάδα του Phil Metzger του Πανεπιστημίου της Florida- UCF- είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου με την κατασκευή ατμοκίνητου διαστημόπλοιου, που θα απορροφά τα καύσιμά του από τους αστεροειδείς και τους πλανήτες, που έχουν νερό στην επιφάνειά τους και χαμηλή βαρύτητα. Στην ουσία το σκάφος  θα αντλεί νερό, θα το μετατρέπει σε ατμό, για να μπορεί να συνεχίζει να κινείται. Με τον τρόπο αυτό η περιπλάνησή του μπορεί να διαρκεί χρόνια και το ίδιο να αυτοτροφοδοτείται.

(credit: Пик: pik.bg)

Το πρωτότυπο ατμοκινούμενο σκάφος που κατασκευάστηκε, έκανε πρόσφατα με επιτυχία δοκιμαστική αποστολή σε προσομοιωμένη επιφάνεια αστεροεοδών στην Καλιφόρνια. Μπορεί να ακούγεται εύκολη κατασκευή, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Για να μπορέσει να δουλέψει σωστά αυτό το πρώτο σκάφος, η ομάδα των επιστομόνων χρειάστηκε τρία χρόνια ώστε να τελειοποιήσει το ατμοκινούμενο μοντέλο και να το κάνει να λειτουργεί σε συγκεκριμένες συνθήκες βαρύτητας.

Ο  Metzger και οι συνεργάτες του έδωσαν στο μελλοντικό αυτό διαστημικό σκάφος το όνομα WINE. Κι αν το μυαλό μας πήγε στο κρασί, (wine στα αγγλικά σημαίνει κρασί), κάνουμε λάθος, καθώς το όνομα αυτό είναι συντομογραφία του World Is Not Enough, δηλαδή ο κόσμος δεν είναι αρκετός. Κι έχουν απόλυτο δίκιο! Υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες στο Σύμπαν και πολλοί ακόμα άγνωστοι κόσμοι έτη φωτός μακριά μας, που μπορούν να ανακαλυφθούν. Πόσο κοντά είμαστε σε αυτό; Κανείς δεν ξέρει, ίσως όμως αυτό κάνει ακόμα πιο γοητευτικό αυτό το ταξίδι…


Διαβάστε επίσης:

Η ζωή στον Άρη ένα βήμα πιο κοντά: http://www.sinapantima.gr/?p=10138

Η δασκάλα που δημιουργεί φορέματα με ζωγραφιές παιδιών από όλο τον κόσμο: http://www.sinapantima.gr/?p=10151

Τοιχογραφία 12.000 ετών κρυμμένη κάτω από σύγχρονα γκράφιτι: http://www.sinapantima.gr/?p=10392

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.