/ Συναντήσεις / Η ζωή στον Άρη ένα βήμα πιο κοντά

Η ζωή στον Άρη ένα βήμα πιο κοντά

mara on September 5, 2018 - 09:14 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

Σίγουρα όσα ακούγαμε για μετοίκηση σε άλλον πλανήτη σταμάτησαν να φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όταν οι επιστήμονες σχεδίασαν το ICE HOUSE, το σπίτι που μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπινη ζωή στον Άρη. Μας φαίνεται ακόμα μακρινό; Ίσως πλέον δεν είναι και τόσο, καθώς δεν αποκλείεται να δούμε να υλοποιείται το σχέδιο, που βραβεύτηκε τρία χρόνια πριν…

Το «Σπίτι Πάγου» είναι ένα βραβευμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο μελλοντικών ανθρώπινων κατοικιών στον Άρη, (Centennial Challenge, 2015 /ΝASA). Ύστερα από πολλές έρευνες επιστημόνων, η ομάδα κατέληξε στο κτίριο, που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν στο εσωτερικό του, όντες συνδεδεμένοι με το εξωτερικό περιβάλλον στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Το σχέδιο- πέρα από την εσωτερική κατοικία- περιλαμβάνει και τη «μπροστινή αυλή», μια προστατευμένη ουδέτερη ζώνη που δεν είναι εξ ολοκλήρου εσωτερική ή εξωτερική και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να φορέσουν την ειδική στολή, (EVA). Αυτός ο χώρος είναι καινοτόμος και προκαλεί ενθουσιασμό στους επιστήμονες και τους λάτρεις του διαστήματος. Επιπλέον με έναν αριστουργηματικό τρόπο το εξωτερικό φως διαθλάται και φωτίζει το εσωτερικό της θολωτής δομής.

Στο ICE HOUSE οι κάτοικοι απολαμβάνουν χώρους γεμάτους βλάστηση, που σχεδιάστηκαν ως «πάρκα ψυχαγωγίας» στο μονότονο εξωτερικό τοπίο του Άρη. Ταυτόχρονα τα φυτά αυτά χρησιμεύουν ως τροφή και παρέχουν το απαραίτητο οξυγόνο στους κατοίκους. Τα χρώματα των φυτών και των λουλουδιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθούν στην ψυχολογική ευημερία των ανθρώπων. Στην «αυλή» υπάρχει επίσης χώρος εξαερισμού της ποσότητας οξυγόνου που περισσεύει.

Μένει να δούμε πόσο κοντά είμαστε σε κάτι που θα αλλάξει τη ζωή, όπως την ξέρουμε ως σήμερα.

—————————————–

Πηγή φωτογραφιών και πληροφοριών: www.marsicehouse.com

—————————————-

Διαβάστε επίσης:

Drone ανακάλυψε μνημείο 5.000 ετών: http://www.sinapantima.gr/?p=10063 

Φτιάχνουμε μαγνητάκια από τα βότσαλα που μαζεύουμε το καλοκαίρι: http://www.sinapantima.gr/?p=10111

Σκόπελος: Το καταπράσινο νησί των θρύλων: http://www.sinapantima.gr/?p=9963

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote
1 Comments