/ Συναντήσεις / Περίεργες γωνιές του πλανήτη

Περίεργες γωνιές του πλανήτη

mara on March 15, 2019 - 10:31 in Συναντήσεις
5 (100%) 2 votes

Άλλο ένα διαδικτυακό ταξίδι στις περίεργες γωνιές του πλανήτη μας. Σημερινοί σταθμοί μας η Πολωνία, η Νορβηγία και η Ναμίμπια με κάποια ιδιαίτερα αξιοθέατά τους.

Η Νορβηγία είναι ο παράδεισος των τεχνολογικών κι αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το εστιατόριο UNDER στην πόλη Lindesnes. Η εταιρία Snøhetta υπογράφει το ιδιαίτερο σχέδιο του εστιατορίου και η ονομασία του δηλώνει ακριβώς αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες του, (UNDER σημαίνει κάτω). Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας  Skagerrak με θέα τον βυθό της, σερβίρονται νόστιμα πιάτα. (credit: http://shipwrecklodge.com.na/ MIR / SNØHETTA )

To… κυρτό δάσος βρίσκεται στην πόλη Gryfino της Πολωνίας. Το σχήμα που έχουν τα πεύκα, έκαναν το δάσος αυτό διάσημο. Πολλοί πιστεύουν πως ανθρώπινο χέρι έβαλε αυτή την περίεργη πινελιά στη φύση. Άλλοι υποστηρίζουν πως μία χιονοθύελλα έδωσε το συγκεκριμένο σχήμα στα δέντρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως γνωρίζει τη σωστή απάντηση. (credit: Wikipedia)

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, το ιδανικό κατάλυμα  είναι το Shipwreck Lodge, που βρίσκεται στην Ακτή των Σκελετών στη Ναμίμπια. Κι αν αναρωτιέστε, πώς πήρε η ακτή αυτό το όνομα, ίσως ο λόγος να σας εξηγήσει γιατί μόνο οι ριψοκίνδυνοι τη θεωρούν ελκυστική. Το συγκεκριμένο μέρος  δεν κατοικείται, καθώς ελάχιστα είδη ζώων μπορούν να επιβιώσουν εκεί: ύαινες, λιοντάρια. Η περιοχή είναι γεμάτη με οστά νεκρών ζώων, παρ’ όλα αυτά η θέα από τα δωμάτια είναι μοναδική! Το ναυάγιο, λοιπόν, όπως λέγεται το περίεργο αυτό ξενοδοχείο υπόσχεται στους λάτρεις του surf, αλλά και στους υπόλοιπους τουρίστες βόλτες και διασκεδαστικές δραστηριότητες στην ακτή Möwe, εκδρομές με 4×4 και γεύματα στην παραλία. (credit: http://shipwrecklodge.com.na/).


Διαβάστε επίσης:

Οι πιο περίεργοι ναοί του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=10409

Sylvie Facon: Η κοινωνική λειτουργός που έγινε σχεδιάστρια φορεμάτων-έργων Τέχνης: http://www.sinapantima.gr/?p=10721

Γάμος ή βάπτιση με θέμα το ηλιοτρόπιο: http://www.sinapantima.gr/?p=10769

 

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.