/ Προτάσεις / Κ.Βερβέρη: Όταν ο νέος καλλιτέχνης πεισμώνει μέχρι να πει αυτά που θέλει…

Κ.Βερβέρη: Όταν ο νέος καλλιτέχνης πεισμώνει μέχρι να πει αυτά που θέλει…

mara on May 26, 2016 - 17:45 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Το Συναπάνημα ως χορηγός επικοινωνίας στηρίζει την προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζει τη νεαρή τραγουδίστρια Κατερίνα Βερβέρη, η οποία θα εμφανιστεί  το Σάββατο στις 04/06 στο Άλικο.

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κατερίνα ανήκει στη νέα αυτή γενιά των καλλιτεχνών που αγωνίζεται και δεν παύει να ελπίζει… Τη συναντήσαμε σε κάποιο διάλειμμα μαθημάτων στης σχολής της και μας μίλησε για το ρεπερτόριο που της αρέσει να υπηρετεί και την αξία της επιμονής ως λύση για τη δικαίωση των στόχων σε περίοδο κρίσης.

berberi_01 - Copy

Συναπάντημα: Τι ρεπερτόριο έχεις επιλέξει να ακούσουν όσοι έρθουν στο Άλικο στις 04/06;

Κ.Βερβέρη: To διαχρονικό «χθες» θα έρθει να συναντήσει το «σήμερα» σε ηχοχρώματα ροκ, λαϊκά, ακόμη και παραδοσιακά. «Μένουμε Ελλάδα» με μερικές ανταποκρίσεις από τη Μεσόγειο που τόσο πολύ αγαπάμε.

Συναπάντημα: Σε ποια καλλιτεχνική…κατηγορία κατατάσσεις τον εαυτό σου, (ρεπερτοριακά); Πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί: ο έντεχνος, ο λαϊκός; Έχει όρια η Τέχνη; Μπορούν όλοι να υπηρετήσουν όλα τα είδη;

Κ.Βερβέρη: Βρίσκομαι ακόμη στην αρχή της πορείας αυτού του απρόβλεπτου ταξιδιού και η λέξη «κατηγορία» μου φαίνεται απόλυτη έως και περιοριστική, θα έλεγα. Περιπλανήθηκα ρεπερτοριακά σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν κι ακόμη (με) ανακαλύπτω. Παραδέχομαι πως η καρδιά μου χτυπάει πιο δυνατά «εδώ», στην ελληνική παράδοση, στη διαχρονική και πιο σύγχρονη μορφή της. Βέβαια ακόμη μαθαίνω και θα μαθαίνω πάντα. Δεν πιστεύω τόσο σε μονόπλευρους χαρακτηρισμούς, αλλά στην αυθεντικότητα και την ψυχή που καταθέτει ένας καλλιτέχνης όταν ερμηνεύει. Η Τέχνη ενώνει, δεν διχάζει. Είναι πρόθυμη να την εμπιστευτείς, να πειραματιστείς μαζί της, να γίνεις «εσύ» μέσα από αυτή. Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις καλλιτεχνών που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε διαφορετικά είδη, δεν είναι θέμα τεχνικής, αλλά προσωπικής προσέγγισης.

Συναπάντημα:  Η κρίση έχει επηρεάσει κυρίως τη διασκέδαση που είναι κάτι το…επιπλέον. Ως νέα στον χώρο πιστεύεις ότι υπάρχει τρόπος για τη δική σου γενιά να καταφέρει να σταθεί επαγγελματικά;

Κ.Βερβέρη: Πάντα θα υπάρχει τρόπος, αρκεί να προϋπάρχει θέληση! Διανύουμε μία εποχή όπου δεν μιλάμε για κοινωνικοοικονομική κρίση μονάχα, αλλά για κρίση ηθών και αξιών, κάτι που πρέπει να πεισμώνει έναν καλλιτέχνη να παλέψει και να πει αυτά που θέλει να πει. Κι αυτό δεν ισχύει μονάχα στη μουσική, αλλά σε κάθε είδος καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Δεν θα σταθώ σε κάποια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας, αλλά στην έννοια της θέλησης και της εργατικότητας. Υπομονή-επιμονή κι όλα έρχονται στην ώρα τους.

—————————————————————————————————-

Λεπτομέρειες για τη μουσική βραδιά στις 04/06:

Άλικο: Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή

Ώρα έναρξης: 22.30

Συντελεστές:

Γιώργος Ντινάκος: Ενορχηστρώσεις, κιθάρες, μπουζούκι

Γιάννης Οικονόμου: κιθάρα, φωνή

 

 

Τηλ: 210 3253 272

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *