/ Προτάσεις / Μπάτε σκύλοι αλέστε: Μία ταινία για τη… μυστική ζωή των τετράποδων φίλων μας

Μπάτε σκύλοι αλέστε: Μία ταινία για τη… μυστική ζωή των τετράποδων φίλων μας

mara on September 12, 2016 - 08:58 in Προτάσεις
Rate this post

 

Μπάτε σκύλοι αλέστε ή αλλιώς η «μυστική ζωή των κατοικίδιων», όπως είναι η μετάφραση του τίτλου της ταινίας. Μια ταινία με πρωταγωνιστές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά: τα ζώα.

secret_life_01

Υπόθεση: Ο Μαξ, ένα συμπαθητικό Τεριέ ζει σε ένα διαμέρισμα του Μανχάταν και απολαμβάνει την αγάπη και τη φροντίδα της Κέιτι. Όλα είναι ήρεμα μέχρι τη στιγμή που η Κέιτι φέρνει στο σπίτι ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο σκύλο, τον Ντουκ. Ο Ντουκ δεν φαίνεται έτοιμος για συγκατοίκηση και δεν επιθυμεί να μοιραστεί τίποτα με τον Μαξ. Οι καβγάδες τους θα τους οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους της Ν.Υόρκης, όπου θα πρέπει να συμμαχήσουν για να γλιτώσουν από άγρια αδέσποτα ζώα που μισούν τα οικόσιτα ζώα και τους ανθρώπους.

Κριτική από το Συναπάντημα: Η ταινία θεωρώ ότι απευθύνεται σε παιδάκια από έξι ετών και πάνω, καθώς έχει δράση και κάποιες σκηνές πάλης μεταξύ των ζώων που ίσως τρομάξουν τα μικρότερα.  Βλέπεται ευχάριστα και από τους μεγάλους, έχει αστείες και τρυφερές σκηνές. Η έμφαση δίνεται στην πλοκή και όχι στα σχέδια και τη μουσική. Η μόνη έμφαση που δίνεται σε χρώματα είναι στα σκούρα του περιβάλλοντος που ζουν τα «κακά» αδέσποτα, για να τονιστεί η διαφορά με το ήρεμο εξωτερικό περιβάλλον.   Ίσως στο τέλος της ταινίας, αν δεν έχετε κατοικίδιο, να ξεκινήσει από το παιδί σας και πάλι η γνωστή συζήτηση για το πότε θα πάρετε ένα…

Διαβάστε επίσης:

Η εποχή των παγετώνων επιστρέφει…: http://www.sinapantima.gr/?p=7336

Τα μυαλά που κουβαλάς: Η νέα ταινία της Disney για μικρούς και μεγάλους: http://www.sinapantima.gr/?p=5944

Φτιάξτε με το παιδί σας τις ευχετήριες κάρτες: http://www.sinapantima.gr/?p=5828

 

0 POST COMMENT
Rate this article
Rate this post

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *