/ Συναντήσεις / Βόλτα στα…περίεργα του κόσμου

Βόλτα στα…περίεργα του κόσμου

mara on June 23, 2017 - 09:20 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

Επειδή πάντα έχει ενδιαφέρον το ταξίδι μας στα περίεργα μέρη αυτού του υπέροχου πλανήτη, το Συναπάντημα θα βρίσκει και θα σας παρουσιάζει κάποια από αυτά.

perierga_05  Σήμερα θα πάμε μια βόλτα στο Μεξικό, την Ινδία και το Κολοράντο, για να γνωρίσουμε μέρη που δημιούργησε το ανθρώπινο χέρι στις μέρες μας, αλλά και χιλιάδες χρόνια πριν.

——————————————————————————

perierga_01 Σπηλιές  από ανθρώπινο χέρι: Τα τελευταία 25 χρόνια ο καλλιτέχνης Ra Paulette από το Νέο Μεξικό έχει δημιουργήσει έναν περίεργο υπόγειο κόσμο σε 14 διαφορετικές σπηλιές. Καμία σπηλιά δεν είναι ίδια με κάποια άλλη. Κάποιες έχουν φεγγίτες που αφήνουν τον ήλιο να μπαίνει μέσα, άλλες έχουν πόρτες, άλλες παγκάκια. Οι τοίχοι των σπηλιών είναι διακοσμημένοι με καμπυλωτά σχέδια που μοιάζουν να είναι αποτέλεσμα της φύσης. (Πηγή φωτογραφιών: cbs.com, TreeHugger.com).

perierga_04 Ο δημιουργός θεωρεί τη διαμόρφωση των σπηλιών ως χόμπι και όχι ως απασχόληση για να βγάζει χρήματα και αφήνει τις σπηλιές να τις ανακαλύψουν μόνοι τους οι κάτοικοι των περιοχών.  Παρ’ όλα αυτά μία από τις σπηλιές αυτές πουλήθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια! Η ζωή και το έργο του πρόσφατα παρουσιάστηκαν στο -υποψήφιο για όσκαρ- ντοκιμαντέρ «Cavedigger».(Πηγή φωτογραφιών: pinterest)

———————————————————————-

perierga_02 Αρχαίες ζωγραφιές στην περιοχή Mesa Prieta στο Βόρειο Μεξικό: Βρίσκονται σε ηφαιστειογενείς πλάκες, που χρονολογούνται 3,3 εκατομμύρια χρόνια πριν. Έχουν μετρηθεί 55.000 ζωγραφιές σε πέτρα και υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός είναι 100.000. Μια ομάδα 100 εθελοντών εργάζονται όλο τον χρόνο, για να συντηρηθούν αυτοί οι ανεκτίμητοι θησαυροί και για τις επόμενες γενιές. Γίνονται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότερα άτομα να θαυμάσουν από κοντά αυτές τις ιστορικές παραστάσεις. (Πηγή φωτογραφιών: indiancountrymedianetwork.com).

———————————————————————

perierga_03 Μπαρ με λαβύρινθο πριν την έξοδο: Το μπαρ αυτό βρίσκεται στην Ινδία και απέχει 500 μέτρα από κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Μετά τη δραματική αύξηση των ατόμων που οδηγούν μεθυσμένοι, οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων είχαν δύο επιλογές: ή να μετακινήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να χάσουν τα πολλά έσοδά τους. Με την αλλαγή της νομοθεσίας, έπρεπε να βρεθεί λύση. Έτσι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες κατασκεύασαν  έναν λαβύρινθο, μέσα από τον οποίο πρέπει να περάσεις για να μπεις, αλλά και να βγεις από το μπαρ. Ο λαβύρινθος είναι έκτασης 20 μέτρων, άρα τώρα το μπαρ απέχει 520 μέτρα από τον δρόμο. Ένας θαμώνας τονίζει με χιούμορ «μια βόλτα πριν και μετά το ποτό κάνει καλό στην υγεία». (Πηγή φωτογραφίας: indiatimes.com).

——————————————————————

International Church of Cannabis Διεθνής Εκκλησία Κάνναβης: Άνοιξε τις πύλες της στις 20 Απριλίου. Οι πιστοί της ονομάζονται Elevationists– (Ανυψωτές). Σκοπός της εκκλησίας είναι να χρησιμεύσει ως σπίτι για ενήλικες που επιθυμούν να αναπτύξουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους με τη βοήθεια του «ιερού» φυτού. Πώς θα επιτευχθεί αυτό δεν το έχουν αποσαφηνίσει τα μέλη της εκκλησίας αυτής, που στόχο έχει να φιλοξενεί ομιλητές, καλλιτέχνες, κωμικούς, μουσικούς. Στον χώρο της θα γίνονται και προβολές ταινιών. Πολλοί πιστεύουν ότι τα μέλη της βρήκαν τον τρόπο αυτό, ώστε να μπορούν να κάνουν νόμιμα χρήση κάνναβης. Οι δύο ιδρυτές, όμως, υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται τίποτα παράνομο εκεί. «Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε την πίστη σας», λένε. «Μπορείς να είσαι Χριστιανός και Elevationist.

Η εκκλησία εξωτερικά είναι ένα κλασικό κτίριο 113 ετών. Βρίσκεται κοντά στο Colorado των Η.Π.Α.  Στο εσωτερικό της είναι ζωγραφισμένη με έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και σχέδια μοντέρνας τέχνης. Στο τρέιλερ της διαφήμισης της εκκλησίας παρουσιάζονται μέλη να καπνίζουν, να συζητούν, να περνάνε καλά και να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η συνδρομή κάθε μέλους είναι 4 δολάρια και η όμορφη γυναίκα που επιστράτευσαν στη διαφήμιση ίσως πείσει πολλούς… πιστούς… (Πηγή φωτογραφίας: thecannabist.co).

——————————————————–

Διαβάστε επίσης:

Οι «ξεχασμένοι Γίγαντες»: Ο κρυμμένος θησαυρός της Δανίας: http://www.sinapantima.gr/?p=8358

Ο αχυρώνας που έγινε γνωστός ως το σπίτι των χόμπιτ: http://www.sinapantima.gr/?p=8486

Ευρήματα που δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν ως σήμερα: http://www.sinapantima.gr/?p=8333

Μέρη βγαλμένα από τα παραμύθια…: http://www.sinapantima.gr/?p=8556

 

 

 

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments